Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ SOCAR ΓΙΑ ΔΕΣΦΑ
19/06/2013

Αδυναμία στην προσέλκυση αγοραστών, διαπίστωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέας Ταπραντζής μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. 

«Για να έχουμε αποκρατικοποιήσεις πρέπει εμείς μεν να πουλάμε αλλά να υπάρχουν και αυτοί που ενδιαφέρονται να αγοράσουν. Αυτό είναι το πρόβλημα στη χώρα σήμερα. Ότι υπάρχει αδυναμία προσέλκυσης αγοραστών, παρά τα περί ξεπουλήματος. Αν είχαμε ξεπούλημα θα είχαμε και ουρές αγοραστών. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ουρές αγοραστών δεν έχουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταπραντζής. 

«Όσες επενδύσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα έγιναν μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια για να έρθουν εδώ επενδυτές», πρόσθεσε. 

Ακόμη, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ η έλλειψη ενδιαφέροντος αποδίδεται σε σειρά παραγόντων, «πρώτον, διότι η αποκατάσταση του θετικού κλίματος στη χώρα θέλει χρόνο να εμπεδωθεί στις αγορές. Δεύτερον, η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία είναι ακόμα πάρα πολύ χαμηλή έως δυσεύρετη, και ελπίζουμε αυτό το πράγμα να αποκατασταθεί μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». 

Όσον αφορά στην πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ ο κ. Ταπραντζής είπε ότι «η εξέλιξη προϋποθέτει να ολοκληρωθεί η συναλλαγή για τα κρατικά λαχεία και νομίζω ότι είμαστε σε διαδικασία ολοκλήρωσης της συναλλαγής αυτής και μετά την έγκριση και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα μπορέσει να ολοκληρωθεί και η συναλλαγή για τον ΟΠΑΠ» και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει την έγκριση, τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, είπε πως έχει ήδη γίνει η προαξιολόγηση των επενδυτών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Πρόκειται για 13 επενδυτικά σχήματα που συμμετέχουν, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι από το εξωτερικό. 

«Ένα από τα κρίσιμα θέματα για την πορεία του διαγωνισμού, είναι η δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου. Με ποιον τρόπο δηλαδή μπορεί να αξιοποιηθεί το ακίνητο και ποιο θα είναι το μείγμα ξενοδοχειακής και οικιστικής αξιοποίησης», δήλωσε ο κ. Ταπραντζής. 

Στα τέλη φθινοπώρου, το ΤΑΙΠΕΔ θα ζητήσει από τους επενδυτές να υποβάλουν τα επενδυτικά τους σχέδια και προτάσεις, με σκοπό την ανάδειξη του πλειοδότη μέσα στο 2014. Όπως όμως διευκρίνισε, κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του διαγωνισμού θα είναι το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης που θα προταθεί και βάσει του οποίου οι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλλουν τις προσφορές τους. Η διαδικασία έγκρισης ωστόσο των ΕΣΧΑΔΑ είναι μια επίπονη διαδικασία, όπως είπε, που μπορεί να πάρει χρόνο και η εκτίμηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι ότι θα απαιτηθούν ίσως και επτά μήνες μέχρι να αναπτυχθεί το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης. 

Χρόνος θα απαιτηθεί σύμφωνα με τον κ. Ταπραντζή και για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης που αφορά στο Καϊμακτσαλάν αλλά, όπως είπε, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν, δόθηκαν οδηγίες στην ΕΤΑΔ να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε το χιονοδρομικό κέντρο να λειτουργήσει τη φετινή σεζόν. 

Βελτιωμένη προσφορά από την Socar για ΔΕΣΦΑ 

Την ίδιο ώρα βελτιωμένη προσφορά φαίνεται να υπέβαλε στο ΤΑΙΠΕΔ η Socar σύμφωνα με πληροφορίες για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ. 

Η αζέρικη εταιρεία προσφέρει 400 εκατ. ευρώ, ενώ ως ελάχιστο τίμημα για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ είχε κοστολογηθεί, από την εταιρεία η οποία διεξήγαγε την αποτίμηση του υπό εκποίηση φορέα, το ποσόν των 330 εκατ. ευρώ. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή η εξέλιξη θεωρείται καταλυτική για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από τη Socar, γεγονός το οποίο θεωρείται πρόκριμα για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ