ekklisia
Υπουργείο Τουρισμού και γραφεία του ΕΟΤ στη Φρανκφούρτη έβαλαν τα δυνατά τους, προκειμένου το φιλοθεάμον κοινό σε όλο τον κόσμο να κάνει ζάπινγκ «σκοντάφτοντας» κυριολεκτικά σε αιγαιοπελαγίτικα τοπία.

Η Οπρα της Κίνας

Στην Οία συναντάει η δημοφιλής παρουσιάστρια LuΥu, η Οπρα της Κίνας, τους καλεσμένους της. Η οικοδέσποινα «Date with LuYu», που προβάλλεται εδώ και έντεκα χρόνια και παρακολουθείται από 28 εκατ. Κινέζους, θα βρίσκεται για δύο επεισόδια στο ελληνικό νησί. Η Chen LuYu έχει προσκαλέσει τον δημοφιλή Κινέζο τραγουδιστή Liu Huan, γνωστό και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη δημοσιογράφο γυναίκα του και τέσσερις νέους τραγουδιστές από το talent show της χώρας. Η ιδέα προέκυψε από την ίδια την τηλεπαρουσιάστρια, που έχει φέτος την 25η επέτειο γάμου, και ήθελε έστω και καθυστερημένα να πραγματοποιήσει το γαμήλιο ταξίδι των ονείρων της. Στο κυκλαδίτικο νησί προβλέπεται να γίνουν και τα γυρίσματα του «Ερωτα στο Πεκίνο», που θα προβληθεί στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου την ημέρα της γιορτής του… Αγίου Βαλεντίνου.

Ταινία του Bollywood

Και οι αφίξεις δεν έχουν τέλος, καθώς φαίνεται ότι η Ασία «φλερτάρει» με τη Σαντορίνη. Τέλη του μηνός φθάνει η υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Μπανγκόκ, ενώ φημολογείται ότι έπεται και συνεργείο εκ Κορέας… Παράλληλα, εξήντα Ινδοί μαζί με 35 Ελληνες πραγματοποιούν τα γυρίσματα τραγουδιών της ταινίας δράσης «Bang Bang», που στο σύνολό της γυρίζεται στο Κασμίρ, στη Σαντορίνη.
«Το νησί είναι ήδη γνωστό στο κοινό της Ινδίας, καθώς πλάνα του υπάρχουν σε πολλές διαφημίσεις», εξηγεί στην «Κ» ο διευθυντής παραγωγής, κ. Χρήστος Γιώτης. Τα τραγούδια αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό των ταινιών Bollywood, λειτουργούν τρόπο τινά ως «γέφυρες» στην πλοκή της υπόθεσης.
Στα καλντερίμια της παλαιάς πόλης της Ρόδου, στο Παλάτι των Ιπποτών και στο δάσος με τις πεταλούδες περιπλανιούνται για τρεις εβδομάδες υποψήφια ζευγάρια εκ Γερμανίας. Φιλοσοφία του reality show, που πραγματοποιείται τη στιγμή αυτή στη Ρόδο, είναι να παρακολουθήσει την εξέλιξη του ειδυλλίου προβάλλοντας παράλληλα και όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το νησί στους επισκέπτες σε δεκαπέντε επεισόδια, που θα προβληθούν του χρόνου.

«Ιδανικός προορισμός»

«Τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν κυρίως στην Ισπανία, στη Μαγιόρκα και στην Ιμπιζα, καθώς ακολουθούμε τους τηλεθεατές μας στις διακοπές τους, αλλά φέτος επιλέξαμε συνειδητά την Ελλάδα», εξηγεί στην «Κ» η κ. Sandra Rost, υπεύθυνη παραγωγής της εκπομπής Taff του γερμανικού καναλιού Pro7Sat1. «Θέλουμε να δείξουμε στους τηλεθεατές μας ότι παρά την κρίση η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός». Το γερμανικό επιτελείο προσγειώνεται στις 5 Ιουλίου στη Μύκονο και συνεχίζει στην Πάρο και την Κρήτη, με στάσεις στη Σπιναλόγκα και την Ελούντα. Η εκπομπή θα προβάλλεται 5-6 το απόγευμα από τις 29 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου από το γερμανικό κανάλι.