Δημοσιεύθηκε 15 Μάρτη, 2013
MIT καθηγητής Ted Postol είναι και πάλι: το 1992 είχε αμφισβητηθεί με επιτυχία τους ισχυρισμούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, και Raytheon για την αποτελεσματικότητα των πυραύλων Patriot στην αναχαίτιση πυραύλων SCUD Ιράκ πυροβόλησαν κατά του Ισραήλ, και τώρα είναι η αύξηση παρόμοιες ερωτήσεις σχετικά με η ακρίβεια των ισχυρισμών που διατυπώθηκαν σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Iron Dome του Ισραήλ αντι-πυραυλικού συστήματος κατά τη διάρκεια των 10 ημερών του Ισραήλ-Χαμάς πόλεμο τον περασμένο Νοέμβριο, ένας πόλεμος με την κωδική ονομασία πυλώνα της Άμυνας.
MIT καθηγητής Ted Postol είναι και πάλι: το 1992 είχε αμφισβητηθεί με επιτυχία τους ισχυρισμούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, και Raytheon για την αποτελεσματικότητα των πυραύλων Patriot στην αναχαίτιση πυραύλων SCUD Ιράκ πυροβόλησαν κατά του Ισραήλ, και τώρα είναι η αύξηση παρόμοιες ερωτήσεις σχετικά με η ακρίβεια των ισχυρισμών που διατυπώθηκαν σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Iron Dome του Ισραήλ αντι-πυραυλικού συστήματος κατά τη διάρκεια των 10 ημερών του Ισραήλ-Χαμάς πόλεμο τον περασμένο Νοέμβριο, ένας πόλεμος με την κωδική ονομασία πυλώνα της Άμυνας.
Οι επίσημοι αριθμοί Ισραήλ είναι οι εξής:
Η Χαμάς ξεκίνησε 1.504 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, κατά μέσο όρο από 154 ρουκέτες την ημέρα. 
Μόνο 500 από αυτά τα ρουκέτες κατευθύνονταν προς κατοικημένες περιοχές. Το υπόλοιπο έπεσε σε κενά πεδία. 
Iron Dome υποκλαπούν με επιτυχία περισσότερα από 441 από αυτά τα 500 ρουκέτες
Το ποσοστό παρακολούθησης ήταν έτσι μια εκπληκτική 84 τοις εκατό
Postol, ωστόσο, υποστηρίζει ότι το ποσοστό επιτυχίας Iron Dome ήταν "δραστική μείωση". Λέει ανάλυσή του δείχνει ότι δεν θα μπορούσε να ήταν υψηλότερο από το 5 τοις εκατό.
Ιστορικό 
Χαμάς και η Χεζμπολάχ έχουν χιλιάδες απλές και φτηνές ρουκέτες σε οπλοστασίων τους. Ένα τυπικό κόστος αναχαίτισης Iron Dome μεταξύ $ 50.000 και $ 100.000 η κάθε μία. Δεν είναι οικονομικά αποδοτική για να χρησιμοποιήσετε ένα $ 50.000 πύραυλο για να καταστρέψει έναν πύραυλο 300 δολάρια Kasam.
Ο σχεδιαστής στην ισραηλινή αμυντική εταιρία Rafael, η οποία κατασκευάζει Iron Dome, ήρθε με μια λαμπρή ιδέα: δεν υπάρχει καμία ανάγκη να υποκλέψει κάθε Kasam ή Κατιούσα εκτοξεύτηκε στο Ισραήλ - μόνο οι πύραυλοι που πρέπει να καταστραφεί είναι αυτά κατευθύνεται προς κατοικημένες περιοχές .
Από τους παραπάνω αριθμούς μπορούμε να δούμε ότι οι φθηνές και απλές ρουκέτες της Χαμάς και της Χεζμπολάχ αναπτύσσουν δεν είναι και πολύ ακριβή.
Rafael μηχανικοί, επομένως, αναπτύξει προγράμματα υπολογιστών που επέτρεψε μπαταρία διοικητές να καθορίσει, μέσα σε περίπου τρία δευτερόλεπτα μετά την έναρξη, αν ένας πύραυλος της Χαμάς όδευε προς μια κατοικημένη περιοχή, ή προς ένα άδειο πεδίο. Οι ρουκέτες Iron Dome άρχισαν να καταστρέψει μόνο τον πρώτο.
Σημειώστε ότι τόσο η Χαμάς και Hezboolah είχε πιο εξελιγμένα, Ιράν-made, mid-range ρουκέτες, αλλά τα τελευταία δύο πολέμους - εναντίον της Χεζμπολάχ το καλοκαίρι του 2006, και εναντίον της Χαμάς τον περασμένο Νοέμβριο - Ισραήλ, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό λαμπρότητα πληροφοριών και επιχειρησιακού , ήταν σε θέση να καταστρέψει αυτά τα στρατηγικά όπλα κατά την πρώτη ώρα κάθε ένα από τα δύο πολέμους. 
θέματα που τίθενται σχετικά με την επιτυχία Iron Dome
1991 Πόλεμος του Κόλπου 
Στους μήνες που προηγήθηκαν του 1991 Πόλεμο του Κόλπου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έσπευσαν Patriot αντιπυραυλικά συστήματα στο Ισραήλ. Ο στόχος για την αμυντική ανάπτυξη ήταν να δώσει τη δυνατότητα Ισραήλ να αμυνθεί κατά των πυραύλων SCUD που ο Σαντάμ Χουσεΐν δήλωσε ότι θα ξεκινήσει στο Ισραήλ αν ξέσπασε ο πόλεμος.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κινητοποίησε μια εντυπωσιακή διεθνή συνασπισμό κατά του Ιράκ, και ότι η συμμαχία που περιλαμβάνονται αρκετές αραβικές χώρες. Θα ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσει αυτές τις χώρες στην αντι-συνασπισμού στο Ιράκ, εάν το Ισραήλ, για δικούς της λόγους, ήταν να επιτεθούν στο Ιράκ, πάρα πολύ.
Το πυραύλων Patriot ήταν γραφτό να επιτρέψει στο Ισραήλ τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της από ιρακινούς πυραύλους χωρίς να επιτεθεί στο Ιράκ.
Κατά τη διάρκεια του πολέμου, το Ιράκ ξεκίνησε περισσότερο τις σαράντα πυραύλους SCUD στο Ισραήλ. Μερικά από αυτά προσγειώθηκε σε αστικές περιοχές, κάνει κάποια ζημιά, αλλά κανείς δεν σκοτώνει. Μετά τον πόλεμο, Raytheon, ο δημιουργός του Patriot, ισχυρίστηκε ότι ο λόγος για τη σχετικά μικρή ζημιά που προκλήθηκε από τις SCUDs ήταν η αποτελεσματική παρακολούθηση των περισσοτέρων εξ αυτών από τους πυραύλους Patriot. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ υποστήριξε το αίτημα αυτό.
Postol, ωστόσο, ανέλυσε τις επιδόσεις του Patriot και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί για λογαριασμό του συστήματος ήταν πολύ υπερβολικές: ο ίδιος ήταν σε θέση να αποδείξει ότι δεν παρακολουθήσεις συνέβη, και ότι ούτε ένας πύραυλος SCUD χτυπήθηκε από έναν πύραυλο Patriot.
Iron Dome 
Το BBC αναφέρει ότι η κριτική του Postol του Iron Dome εξαρτάται από τη φύση της κεφαλής μεταφέρεται από τον πύραυλο αναχαίτισης και τις παρατηρούμενες τροχιές των εκτοξεύσεων έχει μελετηθεί.
Postol δεν δόθηκε πρόσβαση σε επίσημα βίντεο από τον ισραηλινό στρατό, αλλά αντ 'αυτού επικαλέστηκε εκατοντάδες βίντεο του Iron Dome εκτοξεύσεις και υποτίθεται παρακολουθήσεις οι οποίες ελήφθησαν από τους δύο δημοσιογράφους και Ισραηλινούς πολίτες που ζουν σε περιοχές που προσβάλλονται από τη Χαμάς.
Postol λέει ότι ο μόνος τρόπος Iron Dome μπορούν να εγγυηθούν την καταστροφή της κεφαλής του ένα εισερχόμενο πύραυλο είναι να χτυπήσει το κεφάλι.
"Αν ο υποκλοπέας πετά ένα πέρασμα ή καταδύσεις τροχιά σε σύγκριση με εκείνη των εισερχόμενων πυραύλων», δήλωσε στο BBC, "τότε δεν πρόκειται να καταστρέψει την κεφαλή. Ακόμη και το χτύπημα του εισερχόμενα κεφαλή πλευρά-on δεν θα έχει κατά πάσα πιθανότητα αρκετή ενέργεια ώστε να εκραγεί ", υποστηρίζει.
Postol λέει ότι δεν μπορεί να πει κατηγορηματικά ποια ήταν η απόδοση του Iron Dome κατά τη διάρκεια της λειτουργίας Νοεμβρίου, αλλά και ότι «όλα τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν σαφώς μια δραστικά χαμηλότερο επίπεδο της απόδοσης από το 84 τοις εκατό ισχυρίστηκε από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF)."
Η άποψή του είναι ότι η επιτυχής ποσοστό επιτυχίας για τις εισερχόμενες κεφαλές θα μπορούσε να είναι τόσο χαμηλά όσο 5-10 τοις εκατό.
Postol λέει επίσης ότι αν ο Ισραηλινός Στρατός θέλει να κάνει μια πιο πειστικά επιχειρήματα για τον ισχυρισμό της ότι Iron Dome ήταν 84 τοις εκατό επιτυχία, από ό, τι θα πρέπει να παρέχουν τα επίσημα βίντεο και άλλα δεδομένα σε επίρρωση του ισχυρισμού αυτού.
Postol είναι γρήγορος για να παραδεχθούμε ότι, πολιτικά, η ισραηλινή ηγεσία μπορεί να ήταν σοφό να αποδώσουν ένα τόσο υψηλό ποσοστό επιτυχίας στο Iron Dome: το αναβίωσαν ορισμένες από την πίεση από ένα πολιορκημένο πληθυσμό να εισβάλουν στη Γάζα, μια εισβολή που θα είχε «ένα τεράστιο κόστος για τις δύο πλευρές ».
"Συνεχίζοντας μια τέτοια εξαπάτηση», υποστηρίζει, «μπορεί να οδηγήσει μόνο στην υπεξαίρεση των περιορισμένων αμυντικών πόρων».
Postol προσθέτει ότι "ως ένας Αμερικανός υποστηρικτής του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», ο ίδιος δεν αισθάνεται άνετα βλέποντας οι Ηνωμένες Πολιτείες δαπανούν χρήματα για ένα οπλικό σύστημα ", που μετά βίας λειτουργεί" (Iron Dome είναι ένα ισραηλινό σχέδιο, αλλά αναπτύχθηκε και χτισμένο σε μεγάλο βαθμό με τα αμερικανικά κεφάλαια).
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Ισραήλ άμυνας απάντησε στην κριτική Postol του λέγοντας στο BBC ότι ο Ισραηλινός Στρατός απέρριψε κατηγορηματικά την «αβάσιμες μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα όσον αφορά τις επιδόσεις του συστήματος του Ισραήλ« Iron Dome ».
"Οι αβάσιμες αξιώσεις δεν με οποιονδήποτε τρόπο αντανακλά την απόδοση του« Iron Dome », κατά το τελευταίο έτος και ένα μισό, δεδομένου ότι έχει τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία."
"Ο πληθυσμός του κέντρου και νότια του Ισραήλ," πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, «έμπειρους - από πρώτο χέρι - τα επιτεύγματα του συστήματος κατά τη διάρκεια του« πυλώνα της Άμυνας »Λειτουργία, που αποδείχθηκε με το ποσοστό παρακράτησης του πάνω από 80 τοις εκατό."
"Η ίδρυση της ασφάλειας είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι με εντυπωσιακά αποτελέσματα του συστήματος και θα συνεχίσει να αποκτήσουν πιο« Iron Dome "μπαταρίες", πρόσθεσε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι, με λίγα λόγια, "το σύστημα σώζει ζωές."
Haaretz αναφέρει ότι δύο άλλοι επιστήμονες, που εργάζονται ανεξάρτητα μεταξύ τους και της Postol, μελέτησαν την απόδοση των Iron Dome και κατέληξε σε συμπεράσματα παρόμοια με εκείνη του Postol. Ένας από αυτούς είναι Mordechai Shefer, ο οποίος χρησιμοποιείται για να εργαστούν για Rafael, ο άλλος αναγνωρίζεται μόνο από την αρχική, του Δ ', ο οποίος χρησιμοποιείται για να εργαστούν για την Raytheon