Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ
15/03/2013

Την πιθανότητα να διατηρηθεί το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το 2013, προσανατολίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να «κλείσει» αυτή η εκκρεμότητα με την τρόικα. 

Ο κ. Στουρνάρας πρότεινε να συνεχιστεί η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013, σε μια ηπιότερη μορφή και να ενταχθει στον σχεδιαζόμενο ενιαίο φόρο ακινήτων από τις αρχές του νέου έτους. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο υπουργός σχολίασε πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο «τροποποίησης» του τέλους ακινήτων, ενώ όταν ερωτήθηκε τι θα σημαίνει η τροποποίηση του τέλους, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι εξετάζεται να γίνει πιο ήπιο. 

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ενημερωθεί και οι κυβερνητικοί εταίροι, Ευ.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης, οι οποίοι δήλωναν κατηγορηματικά αντίθετοι στην επέκταση της επιβολής του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και φέτος. 

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα βασικά ζητήματα διαφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα, που θα επιστρέψει στις αρχές Απριλίου για να συνεχίζει τις συζητήσεις, ήταν το θέμα της επιβολής του ειδικού τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και φέτος. 

Η τρόικα ζητά η είσπραξή του τέλους μέσω της ΔΕΗ να διατηρηθεί και το 2013, αφού όπως 
υποστηρίζει δεν υπάρχει αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο, καθώς κρίνει ότι ο σχεδιασμός του ενιαίου φόρου ακινήτων που θα αντικασταστήσει το χαράτσι δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. 

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμούσε ότι το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την επιστροφή της τρόικας τον Απρίλιο, θα είχε την ευκαιρία να την πείσει πως θα είναι έτοιμο στην ώρα του και αποτελεσματικό το υπό σχεδιασμό σύστημα για την ενιαία φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, έτσι ώστε να μη χρειάζεται επέκταση του έκτακτου φόρου μέσω της ΔΕΗ.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ