Μπορείτε να ενημερωθείτε σε… αρκετό βάθος για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, «σερφάροντας» στο πιο κάτω πολύ περιεκτικό «κοκτέιλ» που ετοίμασε ο καθηγητής κ. Ευριπίδης Μπίλλης. Καλή δύναμη…
Πανίκος Ελευθερίου
Προωθήστε!!!! Ο λαός στο σύνολο του (Συναγερμικοί, ουδέτεροι, μη ενημερωμένοι, αφελείς, πρώην αδιάφοροι που τώρα ξαφνικά ξύπνησαν γιατί ξένο χέρι μπήκε στην τσέπη τους) πρέπει να γνωρίζει.
From: MPILLHS EURIPIDIS
Subject: FW: ΠΕΡΙ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΠΕΡΙ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ κ. ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ, ΠΕΡΙ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙ κλ. ΣΑΡΡΗ. ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΑΝΑΝΙΑΚΗΣ «ΛΥΣΗΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
From: Hellenic Professors and PhDs Electronic Forum [mailto:HELLENIC-PROFESSORS-PHDS@HEC.GREECE.ORG] On Behalf Of EVRIS
Sent: Sunday, March 17, 2013 10:08 AM
Ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης, μαζί με το Νομπελίστα της Κύπρου κ. Πισσαρίδη, δέχθηκαν δήμευση-κούρεμα 10% περίπου (σε πρώτη κατά τη γνώμην μου φάση παρά το αντίθετο λεχθέν) των καταθέσεων στις Κυπριακές τράπεζες και Κύριος οίδε τι άλλα μνημονιακά και Ανανιακά (όρα κατωτέρω) .
Υπενθυμίζω την (μαζί με πολλά άλλα) για το αντίθετο προεκλογική δέσμευση του κ. Αναστασιάδη:
«Θέλω με τον πλέον ξεκάθαρον και κατηγορηματικόν τρόπον να δεσμευτώ και δεσμεύομαι προς τους Κυπρίους συμπατριώτες μας αλλά και τους ξένους επενδυτές, αλλά και ταυτόχρονα να στείλω σαφέστατα μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες στο εξωτερικόν ότι δεν πρόκειται –και το υπογραμμίζω- ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο Μνημόνιο που θα περιέχει οποιαδήποτε πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων».
Ακούστε τον, http://www.youtube.com/watch?v=ABMRrxNHwSs .
Υπενθυμίζω επίσης ότι ο σοφός νομπελίστας της Κύπρου μας, είχε υποστηρίξει το κούρεμα των καταθέσεων από το Γενάρη στο MEGA της Κύπρου για να το «αναιρέσει» μετά (όρα στο τέλος μήνυμα του Φόρουμ μας). Όχι όμως ουσιαστικά αλλά λέγοντας «διπλωματικά» παρ’ όλον ότι Νομπελίστας, «πως το κούρεμα των καταθέσεων είναι καταστροφικό και πως οι συζητήσεις περί του θέματος κάνουν κακό !!!! Όχι το ίδιο το θέμα;;;;; Είχα σημειώσει τότε
Υπενθυμίζω επίσης ότι το απέρριψε μετά ψευδώς και μετά «βδελυγμίας» ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Σαρρής (υπενθυμίζω , πρώην υπουργός της Κύπρου συνελήφθη σε γκέι πάρτι στα Κατεχόμενα, http://www.tsantiri.gr/kypros/proin-ipourgos-tis-kiprou-sinelifthi-se-gkei-parti-sta-katechomena.html ), παρουσία του Νομπελίστα της Κύπρου μας.
Όλα δείχνουν σαφώς ότι το είχαν προεκλογικά σχεδιάσει και το το δέχθηκαν τώρα «βαφτίζοντας το κρέας ψάρι». Το κούρεμα των καταθέσεων το ονόμασαν «εφάπαξ φορολόγηση» ( EUROGROUP-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Οι «σωτήρες» της Κύπρου επιβάλλουν εφάπαξ φορολόγηση των καταθέσεων!).
Απαράδεκτο και βόμβα για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Αλλά και όλης της Ευρώπης. Ξέχασαν ότι οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ιερές και κάθε αντιθετη ενέργεια θα φέρει καταστροφή και θύελλα.
Και ενώ η Κύπρος είναι ανάστατη, αμέσως σε πρώτη φάση,
«Κύπρος: Αποσύρουν τις καταθέσεις τους 150 εταιρείες http://www.inews.gr/115/kypros-aposyroun-tis-katatheseis-tous-150-etaireies.htm»
Προυπόθεση εφαρμογής του μέτρου είναι η υπερψήφιση του στην Κυπριακή Βουλή. Που είναι όμως αμφίβολη. Επίσης ίσως γίνει δημοψήφισμα για το θέμα.
Σχετικές δηλώσεις και άρθρα για το θέμα:
EUNATICS & EUNUCHS: Cyprus – a suitable case for treatment. The depositor haircut: German exit visa or just plain stupidity? http://hat4uk.wordpress.com/2013/03/16/eunatics-eunuchs-cyprus-a-suitable-case-for-treatment/
ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ, «Η απόφαση του κουρέματος των κυπριακών καταθέσεων αποτελεί παταγώδη αποτυχία και θα επιφέρει κοινωνικοοικονομικό όλεθρο στην Κύπρο, http://agora-dialogue.com/?p=58619
Κεραυνός ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, Μάκης Κεραυνός: Μια λέσχη πολιτικάντηδων και απατεώνων που ασελγούν http://www.sigmalive.com/news/local/35331
Αν ψηφισθεί από τη Βουλή το κούρεμα των καταθέσεων, ξεχάστε το «εφ’ άπαξ κούρεμα» της γνωστής σε μας «αλληλεγγύης» της Μέρκελ. Δεν θα μείνει καμία κατάθεση στην Κύπρο. Θα ακολουθήσει επίσης μνημόνιο και όπως είπε πολύ ενδεικτικά ο Καθηγητής Ήφαιστος δεν υπάρχουν καλά και κακά μνημόνια. Κύπρος τέρμα. Και δή Ανανιακό.
Γιατί Κύπρος Ανανιακό τέρμα, διαβάστε με ποιους στελέχωσε την κυβέρνηση του, παρά περί του α;ντιθέτου προεκλογικές εξαγγελίες του, ο κ. Αν αστασιάδης. Έκανε σύναξη Ανανιακών.
Διαβάστε τι γράφει ένας που πρεκλογικά τον υποστήριζε. Ο παλαιός δημοσιογράφος της Κύπρου, Σάββας Ιακωβίδης.
Αμετανόητοι Αναν-ιστές στηρίζουν τη «νέα εποχή» Αναστασιάδη, !http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/556633
Διαβάστε επίσης.
Η επιβράβευση του Μακάριου Δρουσιώτη, http://www.sigmalive.com/blog/zannettosn/2013/03/288 και
Ειρήσθω Χρειάστηκαν μόνο 19 μέρες, http://www.newsnow.gr/article/382844/eiristho-xreiastikan-mono-19-meres.html . κλαι τέλος,
Ντάουνερ (ο μεσολαβητής του ΟΗΕ). «Δεσμευμένος για λύση ο Αναστασιάδης», http://www.alithia.com.cy/index.php/politikh/item/7411-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
From: Hellenic Professors and PhDs Electronic Forum [mailto:HELLENIC-PROFESSORS-PHDS@HEC.GREECE.ORG] On Behalf Of EVRIS
Sent: Wednesday, March 13, 2013 8:29 AM
Υπενθυμίζω τις θέσεις του εξ Αγρού της Κύπρου μας Νομπελίστα για τη Ελλάδα, περί της «σωτηρίας της δια των μνημονίων και την άποψη του ότι σε δύο χρόνια από τότε που έκανε τη δήλωση (http://www.iefimerida.gr/news/78823/%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF ) «θα τρώγαμε» με χρυσά κουτάλια (περίπου).
Βέβαια φαίνεται ότι πέφτει έξω καμμιά εικοσαριά χρόνια αν υπάρχει τότε Ελλάδα μετά τα προσφιλή του μνημόνια
Δείχνει επίσης (Χ.Πισσαρίδης: «Αν δεν γίνουν αποδεκτά τα μέτρα της τρόικας, δεν θα υπογραφεί μνημόνιο») να εκβιάζει για υπογραφή δολοφονικού μνημονίου στην Κύπρο. Απαράδεκτο κατά την ταπενή μου γνώμη. Εκτος αν αγνοεί (πράγμα απίθανο) τι εστι μνημόνιο και τι τρόικα.
Κρίμα γιατί τώρα ομιλεί για την ιδιαιτέρα του πατρίδα χωρίς να μην ήταν κρίμα όταν μιλούσε για την μητέρα του πατρίδα αν αισθάνεται έτσι την Ελλαδα.
Με λύπη μου επίσης παρατηρώ ότι προέβη στην Κύπρο και πάλιν στις εξής υπό την κρίση σας καταστροφικές κατά τη γνώμη μου για την οικονομία της Κύπρου ενέργειες του.
Θα ενθυμούνται πολλοί στην Κύπρο ότι στις αρχές Ιανουαρίου 2013 απόγευμα, ήταν μόνος του φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή του Μέγκα στην Κύπρο.
Στην εκπομπή αυτή ρωτήθηκε για τυχόν κούρεμα δημόσιου χρέους και ο ΙΔΙΟΣ πρώτος στην Κύπρο σχολίασε με θετικό τρόπο το μέτρο του κουρέματος των καταθέσεων!!!!!!!!!!!!!!!!
Η δημοσιογράφος έκπληκτη τον ξαναρώτησε μην τυχόν και διέπραξε φραστικό λάθος αλλά επιβεβαίωσε ότι αναφερόταν σε κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο. Ήταν προ των εκλογών
Ήταν προφανώς μια δήλωση βόμβα στα θεμέλια της κυπριακής οικονομίας, αν λάβουμε υπόψην την υπερευαισθησία των καταθετών σε τέτοιο περιβάλλον και την ιδιότητα εκείνου που έκανε την δήλωση.
Ερωτώμενος τότε αν οι καταθέσεις στα Συνεργατικά Ιδρύματα της Κύπρου (τραπεζικά ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), έχουν και αυτά την κρατική εγγύηση στις καταθέσεις του, απάντησε ότι δεν ξέρει!! Βάζοντας προφανώς «βόμβα» μεγαλύτερη βόμβα και στις καταθέσεις αυτές. Η απάντηση είναι πως φυσικά έχουν και είναι ακριβώς ίδια με εκείνη των εμπορικών τραπεζών.
Ρωτήθηκε επίσης αν είχε σχέση ή επαφή με οποιοδήποτε επιτελείο υποψηφίου και απάντησε ότι δεν είχε καμιά σχέση ή επαφή.
Πολύ σύντομα όμως ως γνωστόν ήταν ο προτείνων (από τους δέκα ο κύριος προτείνων) τον Ν. Αναστασιάδη για Πρόεδρο.
Πολλοί προφανώς αγωνιούσαν και αγωνιούν για το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων με βάση τις δηλώσεις του κ. Πισσαρίδη. Λόγω και της επιστημονικής Νομπελικής ιδιότητας του. Που «περιέργως» έβαλε φωτιά, εκεί που ελπίζουμε να μην υπάρχει. Εν συνεννοήσει πιθανώς με κάποιον ή κάποιους άλλους. Γιατί ένας Νομπελίστας αποκλείεται να είναι «επιπόλαιος»
Δύο μήνες μετά από εκείνην την τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Χρ. Πισσαρίδης επανήλθε με συνέντευξή του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος όπου σημείωνε πως το κούρεμα των καταθέσεων είναι καταστροφικό και πως οι συζητήσεις περί του θέματος (όχι το ίδιο το θέμα;;;;;) κάνουν κακό !!!! Ήξεις αφίξεις δηλαδή ;;;;
Πρόσφατα επίσης ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου χαρακτήριζε «ανοησίες» κάθε ιδέα για κούρεμα των καταθέσων!!!! Ο πλέον όμως «ανόητος», ή μάλλον εκείνος που έβαζε φωτιά στο Κυπριακό τραπεζικό καταθετικό σύστημα, πριν από μόλις δύο μήνες καθόταν δίπλα του.
Το γνώριζε αυτό ο νέος υπουργός οικονομικών της Κύπρου;;; Σίγουρα ναι.
Τι να συμβαίνει άραγε ;;; Πρόκειται απλά για ανευθυνότητα;;; Που το πάνε «αι αγοραί» στην Κύπρο μας με βάση την εν Ελλάδι εμπειρία μας ;;;;
Αν κρίνουμε με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα στόχος είναι η καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας ώστε να δημευθεί ο Εθνικός πλούτος της Κύπρου. Με παράλληλη εξαθλίωση των Ελλήνων της Κύπρου και εκτουρκισμό τότε τύπου Ανάν σε πρώτη φάση.
Αν τους αφήσουμε.
Σχετικές και δηλώσεις του διαβόητου Ντάουνερ (Δεσμευμένος ο Αναστασιάδης για λύση, υποστηρίζει ο Αλ.Ντάουνερ – http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/136670/desmevmenos-o-anastasiadis-gia-lysi-ypostirizei-o-alntaouner?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter )
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ