Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΤΟΕ: «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ» Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
19/03/2013

Απολύτως διασφαλισμένες είναι οι καταθέσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με τις κυπριακές εξελίξεις.

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι διασφαλισμένες είναι και οι καταθέσεις στις τρεις κυπριακές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι οι διεργασίες συνεχίζονται σχετικά με το ζήτημα αυτό. 

«Οι εξελίξεις για την Κύπρο θα προέλθουν από την Κύπρο. Εγώ ανέλυσα στον Πρόεδρο το τι έγινε στο Eurogroup. Περιμένουμε τις αποφάσεις από την Κύπρο, όμως», δήλωσε ο κ.Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), η οποία χαρακτήρισε «εγκληματική», την απόφαση του Eurogroup. 

Η ΟΤΟΕ τόνισε ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει δεδομένου, ότι, έχει ήδη δρομολογηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η ανακεφαλαιοποίησή του, γεγονός που καθιστά εξασφαλισμένη τη λειτουργία των ελληνικών τραπεζών. 

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΤΟΕ «καταδικάζει αυτή την εγκληματική απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, η οποία αφαιρεί παράνομα και αυθαίρετα λαϊκές αποταμιεύσεις και δημιουργεί όρους αποσταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος γιατί κλονίζει στη συνείδηση των καταθετών και των συναλλασσόμενων το υπ' αριθμόν ένα προϊόν της Πίστης που πωλούν οι Τράπεζες και μάλιστα με την εγγύηση των κρατών και την οικονομική στήριξη των κοινωνιών». 

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, οι ελληνικές τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τις Κυπριακές Τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους καταθέτες και τους συναλλασσόμενους αυτών των Τραπεζών και κατ' επέκταση τη σταθερότητα του συστήματος στο σύνολό του και ζητάει την Προστασία της Εργασίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων των Κυπριακών Τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ