Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ Α'
20/03/2013

Την προστασία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας και του περιβάλλοντος ζήτησε ο πάπας Φραγκίσκος Α' στο κήρυγμά του κατά την τελετή ενθρόνισής του, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου η τελετή ενθρόνισης του νέου πάπα, Φραγκίσκου Α'. 

Η αποστολή της Εκκλησίας «σημαίνει να σεβόμαστε όλα τα πλάσματα του Θεού και να σεβόμαστε το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε. Σημαίνει να προστατεύουμε τους ανθρώπους, να δείχνουμε στοργικό ενδιαφέρον για τον κάθε άνθρωπο, ειδικά τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και αυτούς που έχουν ανάγκη, που συχνά είναι οι τελευταίοι τους οποίους σκεπτόμαστε», δήλωσε ο πάπας. 


Την τελετή, η οποία ήταν πιο λιτή σε σχέση με τις προηγούμενες, παρακολούθησαν έξι αρχηγοί κρατών που βρίσκονταν ανάμεσα στις 130 αντιπροσωπείες ξένων χωρών, καθώς και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο νέος πάπας ήταν ιδιαίτερα αυθόρμητος και πλησίασε τους πιστούς, σφίγγοντας τα χέρια τους.
 
«Ποιος είναι ο ρόλος μου; Να προσφέρω την αγκαλιά μου  στους φτωχούς, στους γυμνούς,  σε όσους βρίσκονται στην φυλακή. Σε όλους τους ανίσχυρους» τόνισε ο Φραγκίσκος, σημειώνοντας ότι «ο άνθρωπος πρέπει να προστατέψει την πλάση και τους αδελφούς του» και «να απορρίψει το μίσος τον φθόνο και την αλαζονεία».
 
Ζήτησε επίσης από τους πιστούς να μην φοβηθούν την καλοσύνη και την τρυφερότητα, διότι και ο Ιωσήφ μας δείχνει ότι τα συναισθήματα αυτά είναι ένδειξη δύναμης και όχι ενός ανίσχυρου ανθρώπου». 

Κατά την επιθυμία και τις οδηγίες του Αργεντινού πάπα, τα αποσπάσματα του Ευαγγελίου που έχουν επιλεγεί για τη θεία λειτουργία εψάλησαν μόνον στα ελληνικά, και όχι στα λατινικά.
 
Ο θυρεός που υιοθέτησε ο νέος Ποντίφικας είναι ο ίδιος που είχε ως επίσκοπος, με την αναγκαία προσθήκη των Παπικών Συμβόλων.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ