Boroume!
διαβάζουμε στο boroume.gr
Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ καθημερινά δικτυώνει δωρεές εκατοντάδων μερίδων φαγητού, περισσευούμενου και μη, με τους κατάλληλους αποδέκτες, δηλαδή κοινωφελή ιδρύματα, συσσίτια, κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων και σχολεία.
Με αυτόν τον τρόπο στηρίζουμε τους φορείς στην προσπάθειά τους να παρέχουν φαγητό σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ενίοτε όμως, το ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι στην ευχάριστη θέση να γίνει και το ίδιο δωρητής!
Τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ απέστειλε 3.000 καλάθια χριστουγεννιάτικης βοήθειαςσε ισάριθμες άπορες οικογένειες σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίες μπόρεσαν με αυτόν τον τρόπο να απολαύσουν ένα ολοκληρωμένο εορταστικό γεύμα. Παράλληλα, η ΑΒ Βασιλόπουλος πρόσφερε μια γενναιόδωρη χρηματική χορηγία στο ΜΠΟΡΟΥΜΕ αναγνωρίζοντας την ουσιαστική συμβολή της οργάνωσης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος.
Εκείνο τον καιρό στο ΜΠΟΡΟΥΜΕ ακούγαμε ολοένα και πιο συχνά από διάφορους φορείς πως η μεγαλύτερη διατροφική ανάγκη πλέον εστιάζεται σε φρέσκα λαχανικά και λιγότερο σε συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία είναι σχετικά πιο εύκολο να βρεθούν.
Έχοντας αυτό το έναυσμα και σε συνεννόηση με την ΑΒ Βασιλόπουλος αποφασίσαμε άμεσα να αλλάξουμε “ρόλο”, να γίνουμε οι ίδιοι δωρητές και να μετατρέψουμε τη χρηματική χορηγία σε φρέσκα, ελληνικά, πιστοποιημένα βιολογικά λαχανικά μέσω του Γίνε Αγρότης. Λόγω της μεγάλης ποσότητας, κρίθηκε σκόπιμο να μην υπάρξει, ως συνήθως, ένας αποδέκτης, αλλά πολλοί. Έτσι, το Γίνε Αγρότης, με τρεις αποστολές, παρέδωσε συνολικά 1.200 κιλά λάχανα, 1.200 κιλά κουνουπίδια και 300 κιλά μπρόκολο στην “Τράπεζα Τροφίμων Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας“, η οποία με τη σειρά της, την επόμενη μέρα παρέδωσε τα φρέσκα λαχανικά σε δεκάδες κοινωφελή ιδρύματα και συσσίτια.
Αξίζει να σημειωθεί, πως το Γίνε Αγρότης οργάνωσε τη συλλογή και μεταφορά των προϊόντων αφιλοκερδώς, και πως τα 300 κιλά μπρόκολο ήταν μία αυθόρμητη δωρεά του παραγωγού Κούκουζα, ο οποίος μας τα δώρισε μόλις έμαθε το σκοπό της δράσης. Η επιλογή των συγκεκριμένων λαχανικών έγινε βάσει της χαμηλής τους τιμής την εποχή της συγκομιδής, με σκοπό την μεγιστοποίηση της προσφερόμενης ποσότητας.
‘Ολοι εδώ στο ΜΠΟΡΟΥΜΕ θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους βοήθησαν να ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη δωρεά!