Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή-σοκ ΕΠΟΠ ,μετά από την αυτοκτονία συναδέλφου του στον Έβρο

  • ΠΗΓΗ : " BLOKO   "
Επιστολή-σοκ ΕΠΟΠ ,μετά από την αυτοκτονία συναδέλφου του στον Έβρο
Αν και οι λέξεις έχουν αρχίσει να χάνουν πια τη σημασία τους ,τα όσα γράφουν οι στρατιωτικοί για τις συνθήκες της ζωής τους σε ακριτικές μονάδες δεν μπορούν παρά να συγκλονίζουν.

Οι περιγραφές και οι πληροφορίες που δημοσιοποιούν συγκλονίζει όχι μόνο για τη ζοφερή πραγματικότητα που αποκαλύπτουν ,αλλά και για την
ανεξήγητη αναλγησία που με σταθερότητα επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία της χώρας σ΄ έναν από τους “πυλώνες του κράτους” που λογικά θα έπρεπε να προστατεύσει. Για να μην καταρρεύσει ολόκληρο το κράτος.

Ένας ΕΠΟΠ από τον Έβρο, επηρεασμένος και φορτισμένος από την αυτοκτονία του 28χρονου συναδέλφου του , έγραψε ένα μικρό κείμενο. Μικρό αλλά “πλούσιο” σε πληροφορίες για το πως οι ακρίτες στρατιωτικοί καλούνται να επιβιώσουν στα σύνορα της χώρας. Το κείμενο μας έστειλε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΕΠ.ΟΠ.

Και εγώ ΕΠΟΠ είμαι. Παίρνω πλεον 840Ε. Πληρώνω 300 ενοίκιο, 40Ε κοινόχρηστα, 250Ε δόση αυτοκινήτου) απαραίτητο αφού η μονάδα είναι 15χλμ από το σπίτι μου. Η γυναίκα μου άνεργη.... 'Εχουμε 2 παιδάκια.

Η ιεραρχία αδιαφορεί και συνεχίζει να κόβει μισθούς.

Σκέφτομαι να απευθυνθώ στην εκκλησία ... Δεν έχουμε να φάμε.

Συνάδελφος σταμάτησε τα παιδιά του από το σχολείο γιατί δεν μπορούσε να πληρώνει τις ανάγκες του σχολείου -βιβλία, τετράδια. Άλλοι συνάδελφοι το βράδυ κάνουν βόλτα στους κάδους μήπως και βρουν κάτι για φαγητό, περήφανοι και αξιοπρεπείς, ώστε να μην αναγκαστούν να ζητήσουν δανεικά.

Μηπως πρέπει ο κάθε Διοικητής να ξαναπάρει συνέντευξη από όλους μας και να δει σε τι μοίρα βρισκόμαστε; Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μήνα. Μάλλον ο ΓΕΕΘΑ κ.Κωσταράκος θα πρέπει να ασχοληθεί με κάτι σημαντικό και να μην αφήνει τα στελέχη να ξεφτυλίζονται ψάχνοντας πλεον σε κάδους ή ζητώντας τη βοήθεια της εκκλησίας.

Το army.gr δημοσιεύει κάθε μέρα επισκέψεις της Ιεραρχίας σε κάτα τόπους μονάδες για αναψυχή. Απο πού πληρώνονται όλα αυτά τα έξοδα παράστασης εκτός έδρας και τα καύσιμα για την μετακίνηση; Οι Διοικητές των μονάδων σαν να μη συμβαίνει τίποτα χρησιμοποιούν για τη μετακίνηση τους τζιπ 4 ατόμων prive. Βλέπετε αυτοί είναι άνθρωποι άλλου Θεου.

Καταλαβαίνω ότι ο συνάδελφος είχε φτάσει στο απροχώρητο. Έρχονται και άλλοι μετά από αυτόν......... Η Ιεραρχία δεν παίρνει θέση φυσικά αφού καλά τρώνε από τα νόμιμα και μη....
Ον Αλέρτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ