Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΩΠΟΛΕΙΟ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΗΕΑ
05/02/2013
Ολοκληρώνοντας μια από τις πιο σημαντικές δεσμεύσεις της για την ενίσχυση των ανθρώπων του Τύπου που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες των δημοσιογράφων, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ προχώρησε την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου στην κλήρωση για να καλυφθούν από ανέργους ασφαλισμένους του, μέλη των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ, οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στο νεοσύστατο Κοινωνικό Παντοπωλείο, «I΄M 4U». 

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργήσει με τη μορφή της  Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Ν.4019/2011), στην οδό Μιχαλακοπούλου 41-43. 

Στηρίζοντας με νοιάξιμο τους ανθρώπους που αποδυναμώθηκαν σε αυτή την εξαιρετικά δραματική και κρίσιμη περίοδο, ο ΕΔΟΕΑΠ ισχυροποιεί για σήμερα, για αύριο και για πάντα, μια αλυσίδα αλληλεγγύης και φροντίδας, θωρακίζοντας την πιο πολύτιμη περιουσία του: το ανθρώπινο πρόσωπο του Οργανισμού. 
Συνολικά 95 άνεργοι δημοσιογράφοι, μέλη των δύο Ενώσεων ανταποκρίθηκαν στη δημόσια πρόσκληση του ΔΣ του Οργανισμού, κατέθεσαν τη σχετική αίτηση και συμμετείχαν στην κλήρωση. 

Από αυτούς, 20 ανήκουν στις πιο ευπαθείς ομάδες των ασφαλισμένων μας, ως πολύτεκνοι ή ως άνθρωποι που συντηρούν μονογονεϊκές οικογένειες. 

Η διαδικασία της κλήρωσης 
Υπεύθυνη για την εποπτεία και τη διαφάνεια της διαδικασίας της κλήρωσης ήταν Επιτροπή αποτελούμενη από τις κυρίες Ελένη Σπανοπούλου, Ελένη Δελβινιώτη και Μαρία Παπατόλια, με την παρουσία και τη συμμετοχή των Προέδρων της ΕΣΗΕΑ, κ. Δημήτρη Τρίμη και ΕΠΗΕΑ, κ. Μάρκου Γκανά. Με κριτήριο το διαχωρισμό των υποψηφίων ανάλογα με την Ένωση από την οποία προέρχονται οι υποψήφιοι και τα κοινωνικά κριτήρια που αφορούσαν στις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, διεξήχθησαν 4 κληρώσεις, οι οποίες ανέδειξαν συνολικά 12 ανέργους συναδέλφους μας. 

Τέσσερα άτομα (δύο άνεργα μέλη της ΕΣΗΕΑ και δύο άνεργα μέλη της ΕΠΗΕΑ) θα  προσληφθούν άμεσα για να εργαστούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, με την επωνυμία «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, eΠαντοπωλείο», στην οποία συμμετέχει ο ΕΔΟΕΑΠ, ως ιδρυτικό μέλος. Κληρώθηκαν επίσης δύο άτομα, από τις αντίστοιχες Ενώσεις, τα οποία θα απασχοληθούν μελλοντικά, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν και έξι ακόμα, ως αναπληρωματικοί.  

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο 
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο προτάσσει τον άνθρωπο απέναντι στο κέρδος και ανοίγει το δρόμο για μια σειρά από δράσεις κοινωνικού, εκπαιδευτικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα, που αναδεικνύουν την ανθρώπινη εργασία μέσα από την συλλογικότητα, την αξιοπρέπεια και την ισοτιμία, απαλλαγμένη από κάθε είδους εκμετάλλευση. Θα διαθέτει τρόφιμα και καταναλωτικά προϊόντα από μικρές παραγωγικές μονάδες και μεμονωμένους παραγωγούς, με πρωταρχικό στόχο να φτάνουν στους καταναλωτές στις πιο συμφέρουσες οικονομικά τιμές. 

Ειδικές εκπτώσεις θα παρέχονται σε ανέργους και στις πιο ευπαθείς ομάδες των ασφαλισμένων αλλά και στα μέλη του Κοινωνικού Συνεταιρισμού. 
Σημειώστε λοιπόν τη διεύθυνση της καρδιάς μας! Μιχαλακοπούλου 41-43. 

Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο μας θα μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα:

• Όλοι οι άνεργοί μας, με προνομιακές εκπτώσεις στις ήδη χαμηλές τιμές,
• Όλα τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές (χονδρικής, με μόνη προσθήκη το λειτουργικό κόστος), 
• Όλη η γειτονιά σε οικονομικά συμφέρουσες τιμές

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ