Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ- ΠΑΡΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
04/02/2013
Για δύο ακόμη ημέρες θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε χθες Κυριακή την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας. 

Συγκεκριμένα, τα πλοία θα μείνουν στα λιμάνια από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, με την ΠΝΟΟ ζητεί την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς, όπως αναφέρει, με τις διατάξεις του θα σταλούν στην ανεργία και άλλοι ναυτεργάτες.


Μόνο στο Festos Palace της Minoan Lines φορτώθηκαν χθες περίπου 70 νταλίκες με ευπαθή προϊόντα στο λιμάνι του Ηρακλείου, υπό την πίεση των παραγωγών και της τοπικής κοινωνίας. 

Το πλοίο θα κάνει αυτό το ταξίδι και θα δέσει στον Πειραιά για τη συνέχιση της απεργίας, σύμφωνα με κύκλους της ΠΝΟ.
 
Εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, στις ομιλίες τους, είπαν ότι το νομοσχέδιο είναι «ταφόπλακα» σε ό,τι έχει απομείνει για τους Έλληνες ναυτεργάτες, ιδιαίτερα για εκείνους που απασχολούνται στην επιβατηγό ναυτιλία, ενώ είπαν ότι ουσιαστικά καταργείται εκ βάθρων το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που αφορά, μεταξύ άλλων, τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων και την δεκάμηνη απασχόληση. 

Την ίδια ώρα, τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι αγρότες, τα τρακτέρ των οποίων βρίσκονται παραταγμένα σε διάφορα σημεία της χώρας, ενώ σήμερα το μεσημέρι, οι αγρότες των Σερρών θα παρατάξουν τα τρακτέρ στον κόμβο του Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, χωρίς να κλείσουν τους δρόμους. 
 
Από την πλευρά τους, οι αγρότες της Θεσσαλίας δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους. 

Στην Πελοπόννησο, αγροτοσυνδικαλιστές από την Αρκαδία και την Αργολίδα συναντήθηκαν χθες Κυριακή στους Μύλους Αργολίδας και συζήτησαν για το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους και την ενδυνάμωση των μπλόκων στην Πελοπόννησο. Πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση στην παλαιά εθνική οδό, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους, δεξιά και αριστερά του δρόμου, στο ύψος Αρδάμη, για λίγη ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν. 
 
Συγκεντρωμένα σε τρία σημεία στην Αχαΐα έμειναν δεκάδες τρακτέρ, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ στον νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία Οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία.
  
Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής. 

ΠΗΓΗ: "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ