Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΑΣΥ: Μαύρες μισθολογικές προβλέψεις εν μέσω δριμειών συνδικαλιστικών διώξεων, Π. Φλήρης: Νέες επαχθείς μισθολογικές μειώσεις

  • ΠΗΓΗ: BLOKΟ.GR
  • Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    ΠΟΑΣΥ: Μαύρες μισθολογικές προβλέψεις εν μέσω δριμειών συνδικαλιστικών διώξεων, Π. Φλήρης: Νέες επαχθείς μισθολογικές μειώσεις
    Αλγεινές προβλέψεις σε χαλεπούς καιρούς μέσα σε διαρκώς επιδεινούμενες- αντίξοες συνθήκες, ή αλλιώς μαύρα κι άραχνα, είναι τα συμπεράσματα που προέκυψαν στη διάρκεια των τελευταίων εργασιών του γενικού και διοικητικού συμβουλίου του ΠΟΑΣΥ. Ακολουθεί η ανακοίνωση.
    Με την έναρξη της νέας χρονιάς και την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 6 & 7 Φεβρουαρίου 2013, στην Αθήνα, διαδοχικές συνεδριάσεις του Διοικητικού και του
    Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου, να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, καθόσον όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα οξυμένα προβλήματα που είχαν τεθεί επιτακτικά στην Κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, αλλά απεναντίας προστέθηκαν και νέα. Κορυφαία όλων οι απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις αλλά και ο επιχειρούμενος αποπροσανατολισμός του αγώνα μας μέσω μιας απροειδοποίητης νομοθετικής παρέμβασης για τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου και την επιστροφή της λειτουργίας μας σε ισχύοντα του παρελθόντος για τα οποία η Ομοσπονδία, από τα πρώτα χρόνια της «νομιμοποίησής» της, έδωσε αγώνα για να απαγκιστρωθεί ώστε να καταστεί δυνατή η εναρμόνισή της με το συνδικαλιστικό κίνημα όλων των εργαζομένων, εκπροσωπώντας και αυτή εργαζόμενους αστυνομικούς που είναι πλήρη μέλη της κοινωνίας και όχι έξω από αυτήν.

      Εκ μέρους των συναδέλφων εκφράστηκε με δραματικούς τόνους η αγωνία τους για την αδυναμία της Κυβέρνησης να ανακόψει την εξαθλίωση του αστυνομικού, ο οποίος διαπιστώνει ότι τα υπηρεσιακά προβλήματα ξεφεύγουν πλέον από τον ίδιο, γίνονται και προβλήματα της οικογένειάς του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους! Τονίστηκε ότι κοινός εχθρός όλων μας είναι τα άλυτα προβλήματα και για την μη αντιμετώπισή τους δεν πρέπει να «απολογούνται» τα συνδικαλιστικά μας όργανα ή να καταλαμβανόμαστε από εσωστρέφεια, αλλά πρωτίστως πρέπει να εγκαλείται η Κυβέρνηση και εκείνοι που αντί να κάνουν διάλογο για τη λήψη των αναμενόμενων από όλους μας αποφάσεων, επιχειρούν να φιμώσουν και να ακυρώσουν το συνδικαλιστικό μας κίνημα, ώστε να ανακόψουν την δυναμική, αγωνιστική μας πορεία.

      Μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση με κυρίαρχα αρνητικά της χαρακτηριστικά την οικονομική μας εξαΰλωση, την επαγγελματική αποδυνάμωση και την έλλειψη προοπτικής για ένα καλύτερο μέλλον, κατατέθηκε και η πρόταση για την αξιοποίηση του έσχατου μέσου της απεργίας πείνας, η διαρκής παρουσία στο Υπουργείο και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο κλπ. Κύριο μέλημα είναι η επίλυση συγκεκριμένων αιτημάτων, για τα οποία η Κυβέρνηση επιδεικνύει προκλητική αναβλητικότητα. Αγγίζει τα όρια της δοκιμασίας των αντοχών πλέον των συναδέλφων, η αδυναμία των αρμοδίων να προγραμματίσουν στοιχειωδώς την αναγγελία υπηρεσίας τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση, η αδιαφορία τους για την προστασία των δανειοληπτών συναδέλφων που αδυνατούν να ζήσουν λόγω των χρεών που έχουν, η απαθής αντιμετώπιση της πρότασή μας για ίδρυση εστιών σίτισης, η ακατανόητη μη απογραφή των αστυνομικών στην κατηγορία ΤΕ και για πολλά άλλα ζητήματα για τα οποία εκφράσαμε τα τελευταία χρόνια, πολλαπλώς, την καθολική διαμαρτυρία μας και όλα τα λοιπά θέματα που μας ταλανίζουν.

      Στο Γενικό Συμβούλιο καίτοι είχε κληθεί δεν παρέστη η Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ενώ η αιτηθείσα από καιρό συνάντηση με τον κ. Υπουργό πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο αιτήματος όλων των Ομοσπονδιών των αστυνομικών και των πυροσβεστών. Παραμένει, επομένως, η αβεβαιότητα όσον αφορά στην ουσιαστική αναδιάρθρωση και τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη ο αστυνομικός οργανισμός στην εκπαίδευση, στο σύστημα αξιολόγησης και προαγωγών, στην εφαρμογή του Κώδικα Μεταθέσεων επ' ωφελεία των συναδέλφων και χωρίς να φαλκιδεύεται από την Υπηρεσία κατά σκανδαλώδη τρόπο, η μη εφαρμογή των όρων υγιεινής και ασφάλειας, ο υπερκορεσμός των κρατητηρίων και η κράτηση ποινικών κρατουμένων, στο νέο μισθολόγιο (έχουν προβλεφθεί σε πρόσφατους νόμους περαιτέρω μειώσεις ύψους 88.000.000 ευρώ για τους εν ενεργεία συναδέλφους και 162.000.000 ευρώ για τους συνταξιούχους το έτος 2014), κ.λ.π.

      Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει σε χιλιάδες συναδέλφους που έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης ή πρόσφατα έχουν συνταξιοδοτηθεί ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ που οδηγεί στη κατακρεούργησή του. Ο κ. Υπουργός κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, αναγνώρισε το δίκαιο της διαμαρτυρίας μας για το θέμα και διαβεβαίωσε ότι προωθείται άμεση ρύθμιση απαγκίστρωσης του ΤΕΑΠΑΣΑ από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ώστε να καταστεί εφικτή η άρση της κατάφωρης αυτής αδικίας.

      Εκ μέρους της Αστυνομικής Ηγεσίας χαιρετισμό απηύθυνε ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης Φλήρης, ο οποίος μίλησε σε δραματικούς τόνους για τις επαχθείς μισθολογικές μειώσεις, τις περικοπές δαπανών και τις προγραμματισμένες νέες περικοπές. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να υπάρξει εξαίρεση στο θέμα του εφάπαξ ενώ για την τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου είπε ότι είναι σε διαβούλευση και επιδέχεται βελτίωσης, χωρίς ωστόσο να τοποθετηθεί στο αίτημά μας για άρση των συνδικαλιστικών διώξεων και μη παρεμβάσεων στη λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Προς τούτο, του επιδόθηκε η εξώδικη διαμαρτυρία που έχουμε αποστείλει στον κ. Αρχηγό καθώς και όλα τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας και τις ανακοινώσεις συμπαράστασης προς τους διωχθέντες συναδέλφους μας.

      Τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου χαιρέτησαν επίσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, της Δημοκρατικής Αριστεράς ο κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης, του ΚΚΕ ο κ. Δημήτρης Αγκαβανάκης, της ΑΔΕΔΥ ο κ. Οδυσσέας Δριβαλάς, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Δικόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ. Γιώργος Δριβάκος, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΛΣ κ. Χρήστος Γούσιας και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Αττικής κ. Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος.

      Παρέστησαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουπλής και Αλέξης Μητρόπουλος, ο Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Τρίκας, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαλκιάς και οι Ταξίαρχοι της ΕΛ.ΑΣ κ.κ. Μιχαιρίνας, Παπαναγιώτου και Χριστολουκάς.

      Αξιολογώντας τον προβληματισμό και τις ουσιαστικές προτάσεις που κατατέθηκαν η Εκτελεστική Γραμματεία έχει εξουσιοδοτηθεί να προβεί σε σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων συμπεριλαμβανομένης της απεργίας πείνας και του ελέγχου της αυστηρότατης τήρησης των κανονισμών:

    1) για την απόσυρση της αρνητικής τροπολογίας που προωθεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, επαναφέροντας το προηγούμενο νομικό καθεστώς για τη λειτουργία των σωματείων ήτοι σωματεία ανά νομό και καταργώντας την απλή αναλογική, αποκλείοντας από τα όργανα τη μειοψηφία και κάθε αντίθετη άποψη.

    2) για την ακύρωση των διώξεων εις βάρος της Προέδρου και μελών του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ. Ροδόπης, του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Προέδρου της Ε.Α.Υ. Πιερίας.

    3) για την ουσιαστική λειτουργία της Γραμματείας Γυναικών με πρώτο σημαντικό στόχο την εφαρμογή της υπ' αριθμ 11 Κανονιστικής Διαταγής για την οποία ζητήθηκε από τον κ. Προϊστάμενο Επιτελείου να μεταβιβάσει στον κ. Αρχηγό τα έντονα παράπονα των συναδελφισσών μας, λόγω της μη εφαρμογής της.

    4) για τα οφειλόμενα ποσά από κοινωνικούς πόρους στο ΤΕΑΠΑΣΑ και τη λειτουργία του με προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου.

    5) για την κίνηση της μητέρας του αστυνομικού από την Κοζάνη που εμφανίστηκε με πλακάτ που έγραφε και «Οι αστυνομικοί έχουν μάνες», θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία στο μείζον ζήτημα της κοινωνικής απομόνωσης των τρομοκρατών και στην αναγκαιότητα θωράκισης του λειτουργήματός μας.

      Τέλος, κατέστη σαφές ότι το συνδικαλιστικό σιωπητήριο που επιδιώκει να επιβάλλει η κυβέρνηση για να κατασταλούν οι διαμαρτυρίες μας, δεν θα περάσει. Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, απαιτούμε σεβασμό και αναγνώριση των επιτυχιών των αστυνομικών υπηρεσιών που καταγράφονται και στον τομέα της δίωξης της τρομοκρατίας παρά τις αντίξοες συνθήκες εργασίας και είμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τα άλλα κοινωνικά στρώματα που αγωνίζονται για να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων και της τρόικας.

      Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τη χρησιμοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και να μην την φέρνει αντιμέτωπη με τους γονείς μας, τα αδέρφια μας και τα παιδιά μας.

      Συνεχίζουμε τον ωραίο αγώνα, αντιστεκόμενοι και μη καμπτώμενοι!

      Όχι στη βία των διώξεων, όχι στη διαιώνιση διχαστικών πρακτικών, όχι στην κατάργηση των αντιπροσωπευτικών όρων λειτουργίας του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ναι στη δημοκρατική έκφραση των Ελλήνων Αγωνιζόμενων Αστυνομικών!

    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!

    .

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

    χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

    ΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

    υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

    άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

    Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

    Η λίστα ιστολογίων μου

    Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

    ΝΑΥΠΛΙΟ

    ΝΑΥΠΛΙΟ
    ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

    ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

    ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
    ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

    ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

    ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

    ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
    ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ