dikastirio
Νέα απόφαση από δικαστήριο της Κρήτης για απαλλαγή χρεών ενός άνεργου πατέρα δύο παιδιών με το Εφετείο Ηρακλείου να αποφασίζει «κούρεμα» κατά 70%.
Ο υπερχρεωμένος πατέρας είναι άνεργος από το 2010 και προσέφυγε στο νομικό τμήμα της Ενωσης Καταναλωτών Ηρακλείου λόγω αδυναμίας του να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις που ανέρχονταν σε 151.749,93 ευρώ σε τρεις τράπεζες με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο ένα σπίτι 70 τ.μ. στο οποίο έχει ποσοστό 50%.
Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου ορίσθηκε επί τετραετία, μηνιαία καταβολή του ποσού των 300 ευρώ συμμέτρως κατανεμημένο προς τους πιστωτές του.
Παράλληλα για την προστασία της κύριας κατοικίας ο πολίτης θα πρέπει να καταβάλει το 85% της εμπορικής της αξίας, (80.000: 2 = 40.000 x 85% = 34.000 ευρώ) σε χρόνο εξόφλησης τα 15 χρόνια. Επίσης ο χρόνος έναρξης καταβολής των δόσεων για την προστασία της κύριας κατοικίας ορίσθηκαν τα τρία χρόνια από τη δημοσίευση της απόφασης.
Προέκυψε, όπως τονίζει η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης, συνολικό κούρεμα χρέους κατά 70%.
Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου με ανακοίνωση της ευχαρίστησε το νομικό της τμήμα για την τεκμηρίωση και τελεσίδικη επιτυχή έκβαση μιας ακόμη υπόθεσης υπερχρέωσης και συμβουλεύει τους καταναλωτές οι οποίοι παρουσιάζουν ανάλογη οικονομική κατάσταση με την παραπάνω περίπτωση να έρθουν σε επαφή μαζί της για πληροφορίες και συμβουλές.
http://www.iefimerida.gr