Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

210.000 παιδιά στη Χομς χρειάζονται επείγουσα βοήθεια

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ UNICEF
05/02/2013
Μια από κοινού αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην διοικητική περιοχή της Χομς στη δυτική Συρία, στην οποία έλαβε μέρος η UNICEF, διαπίστωσε ότι 420.000 άνθρωποι, οι μισοί από αυτούς παιδιά, χρειάζονται άμεση ανθρωπιστική βοήθεια. 

Η ενός μηνός αποστολή, που μόλις ολοκληρώθηκε, διαπίστωσε ότι περίπου 700.000 άνθρωποι σε ολόκληρη αυτή την περιοχή έχουν πληγεί σοβαρά από την τρέχουσα σύρραξη, συμπεριλαμβανομένων 635.000 ανθρώπων που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους, καθώς και επαναπατριζόμενοι και οι οικογένειες που τους φιλοξενούν. 


«Τα παιδιά έχουν πληγεί περισσότερο από όλους», λέει ο Ειδήμων για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης της UNICEF, Mark Choonoo, ο οποίος ήταν στην αποστολή. «Τα περισσότερα παιδιά που είδα ήταν έδειχναν σημάδια αγωνίας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός να προσεγγίσουμε όσο περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι δυνατόν με τη υποστήριξη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις τραυματικές εμπειρίες τους.» 

Από τα 1.500 σχολεία στη Χομς, περίπου 200 έχουν καταστραφεί ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων - και ακόμη 65 φιλοξενούν παιδιά και οικογένειες. Αυτό έχει άμεσες επιπτώσεις στη φοίτηση των μαθητών και την ποιότητα της εκπαίδευσης. 

Την τελευταία ημέρα της αποστολής, η UNICEF επισκέφθηκε την πόλη Talbiseh που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Χομς που βίωσε σκληρές μάχες τον περασμένο χρόνο. 

Η βοήθεια της UNICEF στην περιοχή της Χομς συμπεριλάμβανε διανομή κουβερτών, παπλωμάτων, ειδών προσωπικής υγιεινής και παιδικών ρούχων και την παροχή συμπληρωματικής εκπαίδευσης. 

Μόνο στην Talbiseh, η UNICEF παρείχε 1.000 παπλώματα, 1.000 σετ προσωπικής υγιεινής και 2.000 σετ ρούχων για τα παιδιά. Βασικές επιπλέον προτεραιότητες περιλαμβάνουν την παροχή ψυχολογικής στήριξης σε παιδιά, αύξηση των ευκαιριών για εκπαίδευση και αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης. 

Η UNICEF απηύθυνε πρόσφατα έκκληση για 68,5 εκατομμύρια δολάρια για να πραγματοποιήσει σωτήρια προγράμματα εντός της Συρίας κατά τη διάρκεια των έξι πρώτων μηνών του 2013. Μόνο ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων - λίγο πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια - έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ