Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ιστορίες εγκλήματος όπου η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί το «φινάλε»

Κυριακή, 02 Δεκέμβριος 2012 22:37

 

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιστορίες εγκλήματος όπου η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί το «φινάλε»
Δέκα και πλέον ιστορίες εγκλήματος που απασχόλησαν πρόσφατα τη δημοσιότητα, επανέρχονται στο προσκήνιο ως μεγάλα «στοιχήματα» για την ΕΛ.ΑΣ. μετά την επιτυχία εξιχνίασης της μεγάλης ληστείας του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας. Συγκεκριμένα:

Υπόθεση Μαζιώτη: Στην Αντιτρομοκρατική πιστεύουν ότι ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα βρίσκεται στην Ελλάδα (δεν έχει διαφύγει στο εξωτερικό) και παρακολουθεί μέσω Ιντερνετ τις εξελίξεις στη δίκη των συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση. Εκτιμούν ότι δεν διαθέτει ισχυρά ερείσματα μεταξύ των ατόμων που τον υποστήριξαν κατά το διάστημα της οκταετούς δράσης της οργάνωσης. Σε επιστολή του που αναρτήθηκε στο Indymedia ασκεί κριτική σε συγκατηγορουμένους του και πρώην συντρόφους του, κατηγορώντας τους μεταξύ άλλων για δηλώσεις νομιμοφροσύνης και αποκήρυξης. Θεωρείται βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει γύρω του νέο πυρήνα ατόμων, ωστόσο, η Αστυνομία εκτιμά ότι η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή για να το πετύχει. Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Ε. Α. αναμένεται τον Ιανουάριο.

Σύλληψη Βασίλη Παλαιοκώστα: Με βάση στοιχεία που προέκυψαν μετά το τελευταίο τετ α τετ του Βασίλη Παλαιοκώστα με αστυνομικούς, τον Φεβρουάριο του 2011 στη Λιβαδειά η Αντιτρομοκρατική διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του καταζητούμενου δραπέτη. Τότε, σε κλεμμένο Audi που είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στη Χαιρώνεια ύστερα από καταδίωξη με αστυνομικούς είχε ανιχνευθεί αποτύπωμα του Παλαιοκώστα, καθώς και κάποια ακόμα στοιχεία που αποτελούν μέχρι σήμερα οδηγό των ερευνών. Κατά καιρούς, έρευνες σε περιοχές της επαρχίας με τη συμμετοχή Αντιτρομοκρατικής και ΕΥΠ δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Κλοπή Εθνικής Πινακοθήκης: Εντεκα μήνες μετά, παραμένει άλυτος γρίφος για την ΕΛ. ΑΣ., με τους αστυνομικούς να ομολογούν ότι «βρισκόμαστε στο σκοτάδι». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ένα από τα πλέον ισχυρά σενάρια που διερευνήθηκαν ήταν ηθικός αυτουργός της κλοπής να είναι υπάλληλος της Εθνικής Πινακοθήκης. Ωστόσο, δεν κατέστη εφικτό να επαληθευθεί. Αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας διεξήγαγαν έρευνες και στη Σερβία (εντοπίζονται συλλέκτες έργων τέχνης) δίχως πάντως να εντοπιστούν οι κλεμμένοι πίνακες των Picasso, Mondrian και Caccia.

Βόμβες με στόχο τη Δικαιοσύνη: Στο περιβάλλον των καταδικασθέντων για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου αναζητεί η Κρατική Ασφάλεια τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι της κ. Παρασκευής Καλαϊτζή, ξημερώματα 22ας Νοεμβρίου. Η κ. Καλαϊτζή είναι πρόεδρος Εφετών και εκδίκασε την υπόθεση του «συνδικάτου του εγκλήματος». Δύο μήνες νωρίτερα, στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε πολυκατοικία όπου διαμένει η ανακρίτρια της υπόθεσης Proton κ. Ιωάννα Χατζάκη, ενώ στις 11 Νοεμβρίου πανομοιότυπο συμβάν είχε σημειωθεί στο Χαλάνδρι, σε πολυκατοικία όπου διαμένει ο υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος που συνέταξε το πόρισμα ελέγχου στην τράπεζα Proton Bank. Η ΕΛ. ΑΣ. απέτυχε να διαλευκάνει κάποια από τις υποθέσεις αυτές.

Υπόθεση Παπαγεωργίου και ανεξιχνίαστες ανθρωποκτονίες: Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου είναι ο μόνος που γνωρίζει την τύχη του 26χρονου. Αυτό επιμένουν να λένε έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που χειρίστηκαν τους τελευταίους μήνες την πολύκροτη υπόθεση. Οι ίδιοι συμπληρώνουν ότι ο 71χρονος Πέτρος Μιχαλεάκος δεν έχει δώσει πληροφορία ικανή να οδηγήσει στα ίχνη του νεαρού. Ανεξιχνίαστη παραμένει μετά 14 μήνες και η δολοφονία του 27χρονου Γιώργου Μπάκα και η εξαφάνιση της 22χρονης φίλης του στην παραλία της Φανερωμένης στη Σαλαμίνα. Στο σημείο εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος της 22χρονης. Ανοιχτός για την ΕΛ. ΑΣ. παραμένει και ο φάκελος της υπόθεσης του καρδιολόγου Επ. Γερασιμόπουλου, ο οποίος απήχθη (από σπείρα Γεωργιανών) το 2009 από το σπίτι του στη Βάρη και έκτοτε δεν έχει εντοπιστεί.

Οικονομική Αστυνομία & Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Δικογραφίες για δύο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις απέστειλε τον τελευταίο μήνα στην εισαγγελία πρωτοδικών η ΕΛ. ΑΣ. Εις βάρος των διοικήσεων των δύο αυτών ΜΚΟ προκύπτουν ενδείξεις μεταξύ άλλων για κακουργηματική απάτη και «ξέπλυμα».
του Γιάννη Σουλιώτη
Καθημερινή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ