Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Τί λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για το συμπληρωματικό εφάπαξ και το ΤΕΑΠΑΣΑ

ΠΗΓΗ : http://www.inews.gr

2012-12-18 21:55:57
 
Φωτογραφία για Τί λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για το συμπληρωματικό εφάπαξ και το ΤΕΑΠΑΣΑ
Αρνούνται οι αξιωματικοί ότι το συμπληρωματικό εφάπαξ που αποδίδεται σε όλους τους ανώτερους αξιωματικούς που αποστρατεύονται και κερδίζουν με προσφυγές το βαθμό του αντιστράτηγου επιβαρύνει σε βαθμό κατάρρευσης το ΤΕΑΠΑΣΑ.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται στο bloko.gr, οι κινήσεις δε των συνδικαλιστών αντιπροσώπευσης των χαμηλόβαθμων ένστολων, δεν αποκλείεται να γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς όπως σημειώνουν ο υπολογισμός του εφάπαξ δεν γίνεται με το βαθμό της αποστρατείας, αλλά με βάση το κεκτημένο της βαθμολογικής προαγωγής. Έτσι, οι χαμηλόβαθμοι μέχρι το βαθμό του ανθυπαστυνόμου που βγαίνουν στη σύνταξη, απολαμβάνουν μισθούς και προνόμια αστυνομικού διευθυντή και αν κάτι αλλάξει ως προς τον υπολογισμό του πραγματικού ή του βαθμολογικού βαθμού, τότε οι πρώτοι ζημιωμένοι θα είναι οι τελρευταίοι λένε και όχι οι αξιωματικοί.

Σε ότι αφορά στη ταμπακέρα των χθεσινών καταγγελιών της ένωσης Αττικής και της ανακοίνωσης της ΠΟΑΣΥ, αυτό που διευκρινίζεται είναι πως:


1. Υπάρχουν δύο κατηγορίες αποστρατειών. Της υπηρεσιακής ενός διευθυντή που φεύγει με το βαθμό του ταξίαρχου και το ένα τρίτο των οικονομικών προνομίων του αντιστρατήγου, διατηρώντας ωστόσο το δικαίωμα της προσφυγής, ώστε σε τρία χρόνια, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της προσφυγής στα ακυρωτικά διοικητικά δικαστήρια και στα υπηρεσιακά συμβούλια της αστυνομίας να πάρει κανονικά του βαθμό του αντιστράτηγου και τότε να διεκδικήσει το συμπληρωματικό εφάπαξ ύψους περίπου 10.000 ευρώ, καταβάλλοντας όμως στο ΤΕΑΠΑΣΑ το μισό ποσό σε μορφή εξαγοράς. Η δεύτερη αφορά σε οικειοθελείς αποστρατείες κατόπιν αίτησης και σ' αυτή την περίπτωση αποχωρούν με το βαθμό και τα δικαιώματα του υποστράτηγου, χωρίς όμως να διατηρούν το δικαίωμα της προσφυγής για τον καταληκτικό βαθμό.

2. Πριν από δύο χρόνια το ΤΕΑΠΑΣΑ πήρε την απόφαση και η οποία υποστηρίχτηκε από το σύνολο ανεξαρτήτως βαθμού αντιπροσώπευσης των ένστολων, το εφάπαξ ν' αποδίδεται σε όλους ανεξαιρέτως ανάλογα με το μισθολογικό της αρχικής αποστρατείας, ούτως ώστε να καταργηθεί το συμπληρωματικό εφάπαξ.

3. Πριν από τη λήψη αυτής της απόφασης, υπήρχαν σε εκκρεμότητα αυτές οι 270 αιτήσεις, τις οποίες η διοίκηση της απέρριψε και της υπήγαγε στο πλαίσιο των νέων δεδομένων. Οι απόστρατοι αυτοί αξιωματικοί προσέφυγαν στα δικαστήρια που τους δικαίωσαν και στη συνέχεια ζήτησαν τη γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη ο οποίος και αυτός γνωμοδότησε θετικά, με αποτέλεσμα η διοίκηση του ταμείου να ζητήσει με έγγραφο την άποψη του υπουργείου Εργασίας που με δικό του νόμο έχει διαταχθεί το πάγωμα τέτοιου είδους συμπληρωματικών πληρωμών.

4. Το γεγονός ότι το συμπληρωματικό εφάπαξ δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ λένε οι ίδιες πηγές, τεκμαίρεται από τις ίδιες τις αιτιάσεις της Ένωσης που μιλούν για οικονομική βλάβη 3.000.000 ευρώ που προκαλείται αναλογικά από 300 άτομα.

http://www.bloko.gr/swmata-asfaleias/ti-lene-oi-aksiwmatikoi-gia-to-symplhrwmatiko-efapaks-kai-to-teapasa.html
kranos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ