Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Χειμερινές διακοπές με δράση

Μεγάλοι δρυμοί με χιονισμένες βουνοκορφές∙ ορεινά καταφύγια με ανεμπόδιστη θέα∙ ορμητικά ποτάμια στεφανωμένα από πέτρινα γεφύρια∙ δασωμένα μονοπάτια ξανοίγονται δελεαστικά στην απέραντη φύση και σας αποκαλύπτουν το αρχέγονο μεγαλείο της ορεινής Ελλάδας.
Ορειβατώντας με στόχο την κορυφή
Από τη Θράκη και τη Μακεδονία έως την Πελοπόννησο και την Κρήτη οι ορεινοί όγκοι της Ελλάδας δημιουργούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φυσικά ανάγλυφα της γης. Στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν 47 βουνά με υψόμετρο πάνω από 2000 μέτρα, 105 με ύψος πάνω από 1500 μέτρα και 155 με ύψος πάνω από 1000 μέτρα. Το πλήθος των κορυφών που βρίσκονται στη ζώνη μεταξύ των 200 και 1000 μέτρων, είναι πραγματικά αναρίθμητο. Οι απαιτητικοί ορειβάτες έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε νεφελοσκέπαστες κορυφές που κόβουν την ανάσα! Ο Όλυμπος, η Πίνδος, ο Ταΰγετος, η Όχη στην Εύβοια, ο Ψηλορείτης στην Κρήτη, έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των ταξιδιωτών ως απαραίτητοι προορισμοί. Η ανυπέρβλητη θέα και οι ομορφιές τηςφύσης θα ανταμείψουν σίγουρα τον κόπο σας. Οι άρτιες υποδομές, τα φιλόξενα καταφύγια, οι εξαιρετικοί ξενώνες και η πλούσια τοπική γαστρονομία θα συμπληρώσουν επάξια αυτή τη μοναδική εμπειρία.


Πεζοπορώντας στα άδυτα της φύσης
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που λατρεύτηκε από τους περιηγητές. Ο Παυσανίας και ο Στράβωνας, ο Εβλιγιά Τσελεμπή και ο Λόρδος Βύρων, ο Σατωβριάνδος και ο Ανρί Μπελ ύμνησαν με την πένα τους την ελληνική γη.Πανάρχαια μονοπάτια, όπως οι περίφημοι αρμακάδες στην Αρκαδία, υφαίνουν ένα μαγικό πλέγμα μέσα στην ανεξάντλητη ελληνική φύση.
 Πανέμορφα τοπία, ρεματιές και κοιλάδες, υπερήφανα βουνά, ανέγγιχτοι παραδοσιακοί οικισμοί, παρθένες προστατευόμενες περιοχές και ένας ανθρωπογενής πανάρχαιος πολιτισμός, όπως ο ελληνικός, αποτελούν τον παράδεισο των πεζοπόρων.
Η Ελλάδα συμμετέχει στο διεθνές μονοπάτι Ε4 το οποίο διασχίζει την Ευρώπη από τα Πυρηναία έως την Κρήτη. Ταξιδιώτες από όλα τα μέρη του κόσμου συντονίζουν τα βήματά τους σε αυτό το μοναδικό μονοπάτι, που διατρέχει πανέμορφες ορεινές διαδρομές και ξαποσταίνει σε υπέροχους οικισμούς και πόλεις γεμάτες ιστορία.
Οι πεζοπορικοί σύλλογοι της Ελλάδας, με πραγματική αγάπη για τη φύση, συντηρούν τα μονοπάτια, φροντίζουν για την άριστη σήμανση και προσφέρουν την εμπειρία τους στους ταξιδιώτες. Η πεζοπορία δεν είναι απαραίτητα μια απαιτητική δραστηριότητα. Στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν διαδρομές γεμάτες συγκινήσεις και ενδιαφέρον που δεν απαιτούν ούτε εξειδικευμένες γνώσεις, ούτε ιδιαίτερο εξοπλισμό• με μόνα εφόδια ένα γερό ζευγάρι παπούτσια και επιθυμία για εξερεύνηση μπορείτε να απολαύσετε όλη την ομορφιά των αιώνιων δασών, τα κρυστάλλινα ποτάμια, τις μυστηριακές λίμνες και τον αναλλοίωτο πολιτισμό της ελληνικής υπαίθρου.
Στην περίπτωση που η πεζοπορία σάς μοιάζει λίγο κουραστική, αλλά παρ’ όλα αυτά έχετε μέσα σας το «μικρόβιο» του εξερευνητή, υπάρχουν για σας οι παρακάτω εναλλακτικές επιλογές:
Off road διαδρομές σε ορεινούς παράδεισους
Η οδήγηση με οχήματα 4Χ4 είναι αναμφισβήτητα μια μοναδική εμπειρία. Σας δίνει τη δυνατότητα να ανοίξετε τους «προσωπικούς» σας δρόμους, φτάνοντας σε μέρη ακόμη παρθένα για να χαρείτε τη φύση όπως ποτέ άλλοτε. Στην ελληνική επικράτεια πολλοί οργανωμένοι σύλλογοι ασχολούνται τόσο με την αγωνιστική πλευρά της απαιτητικής αυτής οδήγησης, όσο και με την περιηγητική και τη φυσιολατρική. Αν δεν διαθέτετε δικό σας μέσο μπορείτε να νοικιάσετε ένα όχημα 4Χ4 – μαζί με τον αναγκαίο εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα αλυσίδες χιονιού - και με διάθεση για περιπέτεια και καινούργιες ανακαλύψεις να προσεγγίσετε με ευκολία χειμερινούς προορισμούς ή να επισκεφθείτεχιονοδρομικά κέντρα οδηγώντας στην καρδιά του βουνού.
Με ένα ποδήλατο και ένα σακίδιο
Η ποδηλατική εμπειρία προσφέρει αναμφίβολα μεγάλη απόλαυση, αίσθηση ξεγνοιασιάς και ελευθερίας, έχοντας δημιουργήσει μια ολόκληρη ταξιδιωτική κουλτούρα. Τα ελληνικά βουνά διαθέτουν εξαίρετες διαδρομές για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας. Στη μυστηριακή Πάρνηθα, πολύ κοντά στην Αθήνα, υπάρχουν κάποιες από τις πιο συναρπαστικές διαδρομές της Ελλάδας. Πολλοί σύλλογοι προσφέρουν έμπειρους συνοδούς και ειδικό εξοπλισμό, ώστε να χαρείτε με ασφάλεια αυτή τη μοναδική εμπειρία. Χωμάτινοι δρόμοι, αλλά και πιο απαιτητικά μονοπάτια, διασχίζουν την καρδιά του δάσους∙ κρυστάλλινες πηγές και ρυάκια «σβήνουν» τη δίψα σας∙ η ανεπανάληπτη ορεινή θέα ανταμείβει τον κόπο σας.
Σε όλα τα ελληνικά βουνά υπάρχουν διαδρομές μοναδικής ωραιότητας. Στον ορεινό όγκο της Ροδόπης στη Θράκη, στον Όλυμπο της Μακεδονίας, στο Υψάριο της Θάσου, στον Χελμό και στο Λύκαιο της Πελοποννήσου, στον Παρνασσό στη Στερεά Ελλάδα, στη Βαϊδενίτσα της Μάνης, στον εμβληματικό Ψηλορείτη της Κρήτης, η μοναδική βιοποικιλότητα, τα σκιερά δάση, η εναλλαγή των εικόνων δημιουργούν τις ιδανικότερες συνθήκες για εξερεύνηση σε δυο τροχούς.
Διασχίζοντας τη φύση με τα υπερήφανα άλογα
Από τον Έβρο έως την Κρήτη δραστηριοποιούνται πολλοί ιππικοί όμιλοι που σας προσφέρουν τη δυνατότητα να ασχοληθείτε με την περιηγητική ιππασία. Αν βρεθείτε στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μια βόλτα με το άλογο στις όχθες του ποταμού Νέστου θα σας αφήσει τις πιο γλυκές αναμνήσεις.
Στη δυτική Μακεδονία οκτώ λίμνες, πολλά ποτάμια, φαράγγια, θολωτά γεφύρια, ρέματα και χαράδρες δημιουργούν τοπία απίστευτης ομορφιάς, που μπορείτε να περιηγηθείτε στην πλάτη ενός αλόγου. Στο Πήλιο, εάν είστε ιππέας ή εάν θέλετε να μάθετε ιππασία, έχετε τη δυνατότητα να ασχοληθείτε με τους ξεχωριστούς αυτούς φίλους του ανθρώπου, τα άλογα, απολαμβάνοντας αξέχαστες στιγμές.
Στον Βοϊδομάτη της Ηπείρου - ένα από τα πιο καθαρά ποτάμια της Ευρώπης - σωματεία που ασχολούνται με εναλλακτικές δραστηριότητες διοργανώνουν ιππικές διαδρομές κατά μήκος της κοίτης του ποταμού. Στην Πελοπόννησο υπάρχουν επίσης πολλές ιππικές εγκαταστάσεις καθώς και θεματικά πάρκα σχετικά με την ιππασία, όπου τα παιδιά μπορούν να γνωριστούν με τα επιβλητικά αυτά πλάσματα και να απολαύσουν ατελείωτο παιχνίδι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ