Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Η Θεσσαλονίκη μέσα από τη φωτογραφία

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
05/12/2012
Την έκθεση «Πέρα από την ιστορία: Η Θεσσαλονίκη μέσα από τη φωτογραφία» που φιλοξενείται στο Μουσείο Φωτογραφίας της πόλης εγκαινίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.
 
Η έκθεση αποτελεί την πρώτη από τρεις εκθέσεις που αναφέρονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και επιχειρεί να μεταφέρει μέσα από 500 έργα, το κλίμα της πόλης από την Απελευθέρωση μέχρι το Μεσοπόλεμο.  

«Η έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τις μικρές καθημερινές στιγμές της Θεσσαλονίκης, τις οποίες αν τις αθροίσουμε προκύπτει η ιστορική πορεία της πόλης από το 1912 μέχρι το Μεσοπόλεμο. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που με έμπνευση και μεράκι επιμελήθηκαν την έκθεση, τον Βαγγέλη Ιωακειμίδη και την Αλίκη Τσιρλιάγκου, οι οποίοι με τη δουλειά τους πέτυχαν να αποδώσουν με εξαιρετικό, εικαστικό τρόπο την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και τις εικόνες της Θεσσαλονίκης εκείνης της περιόδου. Προτρέπω όλους τους συμπολίτες μας, τους Θεσσαλονικείς να επισκεφτούν τον χώρο και την έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας και εύχομαι οι εικόνες για τα επόμενα εκατό χρόνια της Θεσσαλονίκης να είναι εξίσου πολύβουες και ζωντανές, που θα αφηγούνται όμως ένα «success story» μιας πόλης σύγχρονης, πολύχρωμης και πάντα ρομαντικής» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η έκθεση λειτουργεί στο χώρο του Μουσείου Φωτογραφίας (Αποθήκη Α’ -Λιμάνι Θεσσαλονίκης) από Τρίτη έως Κυριακή και ώρες 11.00-19.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ