Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΑΣΥ: Δώστε λύση στο Β.Ο.Ε.Α

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

ΠΗΓΗ : http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

 

από το Γραφείο Τύπου
Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ...
Κοιν: 1) Πολιτικά Κόμματα
2) Υπουργό Οικονομικών
κ. Ιωάννη ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
3) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
4) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
5) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
6) Μετοχικό Ταμείο Στρατού
7) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
8) Αστυνομικές Υπηρεσίες

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ο ίδιος ανακοινώσατε τις προηγούμενες ημέρες, το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να χρηματοδοτήσει το Ταμείο Πρόνοιας Πολιτικών Υπαλλήλων με το ποσό του 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καταστεί εφικτή η εξόφληση των συσσωρευμένων υποχρεώσεών του (εφάπαξ) σε χιλιάδες συνταξιούχους του δημοσίου, που εκκρεμούν τα τελευταία έτη.

Σας ενημερώνουμε ότι ανάλογο πρόβλημα υφίσταται από το 2008 με τη χορήγηση του Βοηθήματος Οικογενειακής ή Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) που έχει υποχρέωση να χορηγεί το ΜΤΣ στα τέκνα των μερισματούχων του. Ήδη, σας πληροφορούμε ότι εκκρεμεί η ικανοποίηση 12.000 αιτήσεων και το ποσό που αντιστοιχεί είναι περίπου 180.000.000 ευρώ.

Το βοήθημα αυτό αποδίδεται στους δικαιούχους με την ενηλικίωση αυτών και αποτελεί προϊόν χρόνιων εισφορών των μερισματούχων, είναι δε ανάλογο του ύψους των κρατήσεων αυτών και της χρονικής τους διάρκειας. Έχει δε θεσμοθετηθεί ως συμπληρωματικό βοήθημα, επειδή οι μερισματούχοι του ΜΤΣ δεν είναι μέτοχοι του ΤΠΔΥ.

Να σημειωθεί επίσης ότι η παρατεταμένη καθυστέρηση της απόδοσής του στους δικαιούχους του, οφείλεται στα προβλήματα ρευστότητας του ΜΤΣ, το οποίο χρησιμοποιεί τις εισφορές των εν ενεργεία αστυνομικών και στρατιωτικών για την πληρωμή των μερισμάτων στους συνταξιούχους.

Κύριε Υπουργέ,

Η εξόφληση των οφειλών και η από τούδε και στο εξής ομαλή καταβολή του ΒΟΕΑ, δεδομένου ότι έχει δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός στον οποίο συγκεντρώνονται πλέον οι εισφορές που αντιστοιχούν σε αυτό, θα αποτελέσει σημαντική ανάσα για τους χειμαζόμενους αστυνομικούς. Η παρατεταμένη ύφεση, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η ανελέητη φορολογία και τόσα άλλα δυσμενή μέτρα, έχουν αναγκάσει πολλά παιδιά ακόμα και να διακόψουν τις σπουδές τους επειδή οι οικογένειές τους αδυνατούν να τα στηρίξουν οικονομικά.

Πέραν τούτων, όμως, και λόγοι ισονομίας επιβάλλουν μια ευνομούμενη πολιτεία να μην κάνει διακρίσεις όταν αναγνωρίζει τις αδικίες που υφίστανται οι φορολογούμενοι πολίτες και ως εκ τούτου, οφείλει άμεσα να συμπεριλάβει στην προαναφερόμενη ρύθμιση και την περίπτωση των ΒΟΕΑ.

Η ενίσχυση του ΜΤΣ με το προαναφερόμενο ποσό για την αποπληρωμή των ΒΟΕΑ, θα αποτελέσει μια θετική πράξη εκ μέρους της κυβέρνησης που θα ανατάξει τις ελπίδες όλων μας για ένα καλύτερο αύριο, για την πατρίδα μας και τα παιδιά μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ