Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

«Καταιγίδα» αυξήσεων στη ΔΕΗ

Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2012 22:40

 

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
«Καταιγίδα» αυξήσεων στη ΔΕΗ
Σε αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος κατά 10%, σε πρώτη φάση για τους καταναλωτές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης και υψηλής τάσης, δηλαδή για τις επιχειρήσεις, θα προχωρήσει από την 1η Ιανουαρίου η ΔΕΗ, με την αιτιολογία πως πρέπει να καλύψει το επιπλέον κόστος της αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Στη συνέχεια η αύξηση θα αγγίξει και τους απλούς καταναλωτές. Τις αυξήσεις για τα
νοικοκυριά θα τις αιτιολογήσει η κυβέρνηση επικαλούμενη την ισχύ του «κοινωνικού τιμολογίου» το οποίο αγγίζει μόνον ορισμένους ανέργους ή οικογένειες με εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο.

Σχετική ήταν και η αναφορά σήμερα στη Βουλή του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου ο οποίος μίλησε για «ειδική μέριμνα υπέρ των ευπαθών ομάδων, ώστε να έχουν πρόσβαση στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ περισσότεροι καταναλωτές».

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι έως τον Ιούνιο του 2013 και σύμφωνα με το μνημόνιο θα πρέπει να απελευθερωθούν πλήρως τα τιμολόγια του ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές, γεγονός  που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις, παρά τις διαψεύσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Τα νέα τιμολόγια ωστόσο αναμένεται να πλήξουν ακόμα περισσότερο τις μεσαίες επιχειρήσεις και τα καταστήματα, που –όσες λειτουργούν ακόμα- αντιμετωπίζουν στην πλειονότητά τους προβλήματα επιβίωσης.

Όσον αφορά στους απλούς καταναλωτές, είναι σαφές ότι θα ενταθεί το αδιέξοδο σε πολλά νοικοκυριά δεδομένου ότι αρκετά βρίσκονται στην κόκκινη γραμμή της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Την ίδια ώρα πάντως, περίπου 30.000 νοικοκυριά μένουν κάθε μήνα χωρίς ρεύμα λόγω οφειλών, ενώ το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να ξεπεράσει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που έκρινε ως παράνομη την είσπραξη του Ειδικούς Τέλους Ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μελετάται τόσο η δικαστική συνδρομή όσο και η ενσωμάτωση στις οφειλές προς το Δημόσιο, που ούτως ή άλλως ισχύει.

Από σήμερα πάντως στη ΔΕΗ μπορείτε να πληρώσετε τον λογαριασμό του εύματος χωρίς το Ειδικό Τέλος.
Απο το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ