Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

ΕΩΣ ΚΑΙ 15 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ
19/12/2012
Αυξήσεις έως και 48,7% για τα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ, από την 1η Ιανουαρίου, προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθ. Ζερβός, από την Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής. 

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης των στρατηγικών σχεδίων της επιχείρησης ο κ. Ζερβός διευκρίνισε ότι για καταναλώσεις από 0-400 kWh η αύξηση σε απόλυτους αριθμούς θα είναι 5 ευρώ μηνιαίως, από 400-800 kWh θα είναι 10 ευρώ το μήνα, ενώ ο σημείωσε ότι «στις άλλες κατηγορίες είναι περίπου 15 ευρώ το μήνα για την μέση ελληνική οικογένεια» (1.400-1.600 kWh). 

Ο μέσος όρος των αυξήσεων που προτάθηκαν για το 2013 ανέρχεται σε 25% επί του συνολικού λογαριασμού ρεύματος ενός καταναλωτή, ενώ οι αυξήσεις θα γίνουν κλιμακωτά σε τρεις φάσεις, προκειμένου μέχρι την 1η Ιουλίου του 2013 να έχουν φτάσει στο έως και το 48,7%. 

Ειδικότερα, από 1.1.2013 θα αυξηθούν τα οικιακά τιμολόγια κατά 10,8%, την 1.5.2013 κατά 6,3% και την 1.7.2013 6,1% αντίστοιχα. 

Όπως υποστήριξε ο κ. Ζερβός οι αυξήσεις γίνονται βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών αλλά και μνημονιακής υποχρέωση της χώρας, από το 2010. 

Ακόμη, ανέφερε ότι η ΔΕΗ προτείνει προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) να μην υπάρξει καμία αύξηση, αλλά αντιθέτως να μειωθεί, σύμφωνα και με την πρόταση του αρμόδιου υπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο που αφορά περίπου 300.000 καταναλωτές ευπαθών ομάδων. 

Από την πλευρά της η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή αναφέρει: «Σχετικά με παρερμηνείες που έχουν προκύψει, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής των Ελλήνων ο κ. Αρθούρος Ζερβός, μεταξύ άλλων, διευκρίνισε - για ακόμη μια φορά - τη διαδικασία σε σχέση με τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. 

Συγκεκριμένα ο κ. Ζερβός ενημέρωσε την Επιτροπή ότι, η ΔΕΗ υπέβαλε τις προτάσεις της, στις οποίες και αναφέρθηκε, με βάση τα στοιχεία κόστους της ενέργειας, όπως όφειλε, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία και θα κάνει σχετική γνωμοδότηση, με την τελική απόφαση σχετικά με το ύψος των τιμολογίων να λαμβάνεται από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 

Η ΔΕΗ με τις συγκεκριμένες προτάσεις, που αναφέρονται μόνο στα κόστη ενέργειας, σε καμιά περίπτωση δεν υπεισέρχεται στις αρμοδιότητες της ΡΑΕ και του ΥΠΕΚΑ».

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ