Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για τις εργασίες του 22ου Τακτικού - Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.poaxia.gr
Σάββατο, 01 Δεκέμβριος 2012
-22ο ΤΑΚΤΙΚΟ-ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

«Οι αξίες δεν χορηγούνται και δεν δανείζονται…
Φυτρώνουν μέσα μας με αγώνες και θυσίες»


Μήνυμα ενότητας και αγώνα εκπέμφθηκε από το 22ο Ετήσιο Τακτικό-Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29/11/2012 στο Αμφιθέατρο της Γ.Α.Δ.Α στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα: «Οι αξίες δεν δανείζονται και δεν χορηγούνται… Φυτρώνουν μέσα μας με αγώνες και θυσίες», σηματοδοτώντας παράλληλα, άλλο ένα κύκλο πυκνής συναδελφικής, αγωνιστικής δράσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που δέχεται το συνδικαλιστικό μας κίνημα στην σημερινή, εξαιρετικά κρίσιμη για όλους, εποχή των μνημονίων.
Την επίσημη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό αγάπης και τιμής προς όλους, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, από μια πρόσφατη ομιλία του οποίου αντλήθηκε και το επίκαιρο σύνθημα του Συνεδρίου μας.
Απευθυνόμενος στους συνέδρους και τους επίσημους προσκεκλημένους μας, ο Μακαριότατος κατέθεσε τον προβληματισμό του για τις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης που πλήττει τη χώρα μας και τον τρόπο που αντιμετωπίζεται στο σύγχρονο κόσμο η ανθρώπινη υπόσταση.
Απαντώντας δε με φιλοσοφικές αναφορές πνευματικών ανθρώπων, όσο και με επισημάνσεις ιστορικών γεγονότων που στιγμάτισαν την εξελικτική πορεία των κοινωνιών της Ευρώπης και τον κόσμο ολόκληρο, τόνισε ότι «στη ζωή μας έρχονται στιγμές που όλοι πέφτουμε, αλλά πάντα υπάρχει η δυνατότητα να σηκωνόμαστε. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο διαρκή αγώνα του ανθρώπου και γι’ αυτό πρέπει να ευχαριστούμε όσους αγωνίζονται στη ζωή τους».
Στη συνέχεια, στάθηκε στο σήμερα και στην αναγκαιότητα της ομοψυχίας και της ενότητας του λαού μας, ως προϋπόθεση για να είναι αποτελεσματικός αυτός ο αγώνας.
Απευθυνόμενος ειδικότερα στους συνέδρους και στους δόκιμους αξιωματικούς που συμμετείχαν στο πανηγυρικό μέρος του συνεδρίου, σημείωσε: «Το Σώμα σας είναι από τα Σώματα εκείνα που αγωνίζονται για το καλό. Είστε από τις δυνάμεις εκείνες που αγωνίζεστε, που δέχεστε ύπουλα χτυπήματα, αλλά αλλοίμονό μας αν το βάλλουμε κάτω». Προέτρεψε δε, να βλέπουμε τον οποιοδήποτε άνθρωπο ως εικόνα του θεού και να βοηθούμε αυτό τον άνθρωπο, αυτό το πρόσωπο που αποκτά τις αξίες μέσα από αγώνες και θυσίες.
Κλείνοντας με αναφορές στη σημερινή κατάσταση της χώρας μας, προέτρεψε να θυμηθούμε τα λόγια του Μακρυγιάννη ότι «αυτόν τον λαό πάντα τον μαδάνε, πάντα του επιτίθενται και πάντα τον αδικούνε, αλλά στο τέλος μένει μια μαγιά που έχει τη δύναμη να ζυμώσει όλο το φύραμα. Και μια τέτοια μαγιά είναι και το δικό σας Σώμα, με το οποίο είχα την τιμή να επικοινωνήσω σήμερα».
Στο Συνέδριό μας, παρέστησαν και χαιρέτησαν επίσης τις εργασίες του, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος ΔΕΝΔΙΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ, o Βουλευτής της Ν.Δ. και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Αθανάσιος ΜΠΟΥΡΑΣ, ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Τσουκαλάς και ο υπεύθυνος συνδικαλιστικού τομέα κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Τάσος, ο Βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλειος ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Βασίλειος ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Δημήτρης ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Αδαμάντιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, που απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Αρχηγού του Σώματος Αντ/γου κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Νικόλαου, ο οποίος επίσης παρέστη, αλλά απεχώρησε λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων, ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. κ. ΓΟΥΣΙΑΣ Χρήστος και ο πρόεδρος του Π.Σ.Σ.Π.Α.Π. κ. ΛΙΟΝΤΟΣ Άγγελος,
Επίσης, παρέστησαν Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξιωματικοί των Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΓΑΔΑ, ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ. ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος, ο γραμματέας του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. κ. ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ Ιωάννης, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ κ. Παναγιώτης ΛΑΖΟΣ, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας η κα Γιώτα ΛΟΥΡΙΔΑ, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σ.Α. ΣΚΛΗΚΑΣ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροτεχνουργών κ. ΤΖΑΠΕΝΤΑΚΗΣ, εκ μέρους της Διεθνούς Ενώσεων Αστυνομικών ο κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ Κυριάκος και ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος ΚΙΟΥΛΟΣ.
Μηνύματα απέστειλαν ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ανδρέας ΨΥΧΑΡΗΣ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας κ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. ΚΑΜΙΝΗΣ.
DSC 0134Καλωσορίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο, τους συνέδρους και τους προσκεκλημένους, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ Δημήτριος, στάθηκε ιδιαίτερα στην αγωνιστική, αντιμνημονιακή τακτική του συνδικαλιστικού μας κινήματος, που όταν ξέσπασε η κρίση και οι κυβερνήσεις επιχείρησαν να πείσουν το λαό ότι η λύση είναι τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, δεν έπεσε στην παγίδα αυτή, αλλά ευθυγραμμίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για μια άλλη πολιτική. Άσκησε επίσης έντονη κριτική στις κυβερνήσεις για τις συνεχιζόμενες περικοπές των προϋπολογισμών λειτουργίας του Σώματος, τη μισθολογική αφαίμαξη και τη δεινή οικονομική και υπηρεσιακή θέση των αξιωματικών, καλώντας τον παριστάμενο κ. Υπουργό, να επανεξετάσει λανθασμένες αποφάσεις και να συμβάλει στην διόρθωση των αδικιών, όπου τούτο είναι εφικτό σήμερα.
Με αφορμή δε τις εξαγγελίες του για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, τόνισε, ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία ενημέρωση, ενώ υπενθύμισε την πρότασή μας για σύσταση διακομματικής επιτροπής, ώστε να μη γίνουν βεβιασμένες ενέργειες, αλλά να προκύψει κάτι θετικό μετά από μελέτη του θέματος και εμπεριστατωμένες αποφάσεις.
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις τελευταίες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στη δίωξη του εγκλήματος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην σύλληψη των αρχαιοκαπήλων από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, για να τονίσει ότι ο Έλληνας αστυνομικός επιτελεί στο ακέραιο το καθήκον του παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και τις αρνητικές τους επιπτώσεις.
Ο Υπουργός κ. Δένδιας επέδειξε την κατανόησή του στην εκφρασμένη αγωνία του συνδικαλιστικού μας κινήματος, καλώντας όλους να συνεχίσουν να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό για την ασφάλεια του πολίτη. Αναγνωρίζοντας την αδικία που υπέστησαν ιδιαίτερα οι αξιωματικοί με τις τελευταίες περικοπές, δήλωσε ότι ήδη προωθείται βελτιωτική ρύθμιση, αναφορικά δε με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, τόνισε ότι 61.000 αστυνομικοί είναι κατ’ αυτόν υπερβολικός αριθμός και ότι σε κάθε περίπτωση το συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι ενήμερο για τις όποιες τελικές αποφάσεις και ότι λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις που κατατίθενται.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ, τους συνέδρους ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Ταξίαρχος κ. Νικόλαος ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑΣ, ο οποίος είπε ότι ετοιμάζεται αντιπρόταση για τις προβλεπόμενες από το νέο Μνημόνιο περικοπές στα χορηγούμενα εφάπαξ, αλλά και λόγω των νέων μειωμένων βασικών μισθών, την οποία και ανέλυσε, χαρακτηρίζοντάς την δίκαιη, καθότι εξυπηρετεί τόσο τους συναδέλφους όσο και τη βιωσιμότητα του Ταμείου. Στο τέλος τόνισε την ανάγκη ενοποίησης των Ασφαλιστικών Ταμείων των Αστυνομικών.
Από την πλευρά τους οι σύνεδροι με τις τοποθετήσεις τους, στάθηκαν ιδιαίτερα στη δεινή θέση που έχει περιέλθει η αστυνομική οικογένεια εξαιτίας των Μνημονίων και τόνισαν ότι δεν αρκεί μόνο το φιλότιμο για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της ζωής και τις υψηλές απαιτήσεις της κοινωνίας από το αστυνομικό σώμα.
Όσον αφορά την αναδιάρθρωση, επισήμαναν την αναγκαιότητα να μη ληφθούν πρόχειρες αποφάσεις, αλλά να υπάρξει διάλογος και επιστημονική τεκμηρίωση των όποιων αποφάσεων. Επισημάνθηκε εντόνως η ανάγκη διαφύλαξης της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων και των παροχών αυτών με την εξεύρεση νέων κοινωνικών πόρων, τονίστηκε δε ιδιαίτερα ότι ήρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου για την ουσιαστική ενοποίησή τους. Κατέστη δε σαφές, ότι δεν θα ανεχθούμε καμία άλλη περικοπή που ενδεχομένως να σχεδιάζεται στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου μισθολογίου.
Να σημειωθεί ότι καταγγέλθηκε απερίφραστα η απόφαση για πάγωμα των προσλήψεων και η μετατροπή ορισμένων σχολών σε κέντρα κράτησης, εκφράζοντας το φόβο μήπως αυτό αποτελεί προάγγελο οριστικής αλλαγής της χρήσης των συγκεκριμένων αστυνομικών εγκαταστάσεων.
Τέλος όλες οι θέσεις, οι προτάσεις και το Διεκδικητικό Πλαίσιο, βάσει του οποίου θα κινηθεί το προσεχές διάστημα η Ομοσπονδία μας, αποτυπώνονται στο ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα και το οποίο θα αποσταλεί προς όλους τους αρμοδίους.

ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

http://www.poaxia.gr

ΠΗΓΗ BLOGGER  : PoliceNet
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ