Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

10 ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας, 40χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος εργοστασίου αποτέφρωσης, για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος
Οι εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου εργοστάσιου αποτέφρωσης βρίσκονται στη θέση «Σκαλιστήρι» του Δήμου Φυλής

Η σύλληψη του έγινε στο πλαίσιο επιχείρησης, στην οποία συνέδραμαν Επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Συνελήφθη από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, χθες (05.12.2012) το μεσημέρι, 40χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος εργοστασίου αποτέφρωσης, που βρίσκεται στη θέση «Σκαλιστήρι» του Δήμου Φυλής, για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κοινής στοχευμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τον Γενικό Επιθεωρητή και δύο Επιθεωρητές Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι η αποθήκη του εργοστασίου βρίσκεται σε οικόπεδο ελλιπώς περιφραγμένο, με αποτέλεσμα την ελεύθερη είσοδο, ενώ δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για την προστασία του αποθηκευμένου υλικού.
Επιπλέον, μέσα στην αποθήκη βρέθηκαν μεγάλοι σάκοι με τέφρα, ποσότητας 4.000-5.000 κυβικών μέτρων περίπου, προερχόμενη από ιατρικά απόβλητα, τα οποία είχαν αποτεφρωθεί σε παρακείμενο εργοστάσιο αποτέφρωσης. Στον προαύλιο χώρο της αποθήκης υπήρχαν λιμνάζοντα νερά, τα οποία όπως διαπιστώθηκε, από επιτόπια μέτρηση που διενεργήθηκε, ήταν καυστικά και οικοτοξικά. Από το χώρο της αποθήκης και από σκισμένους σάκους παρατηρήθηκε διάθεση της επικίνδυνης τέφρας στον περιβάλλοντα χώρο.
Ακολούθως, στο πλαίσιο του ελέγχου των εγκαταστάσεων της εταιρείας αποτέφρωσης, βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο εκατόν εξήντα (160) σάκοι με τέφρα σε μη στεγασμένο χώρο.
Οι έλεγχοι, από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την προστασία του περιβάλλοντος θα συνεχιστούν.

2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ηγουμενίτσα, 6 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός, μέλος σπείρας διαρρηκτών με πεδίο δράσης τους Νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών, που διέπραξαν τα μέλη της σπείρας από το φθινόπωρο του 2011
Ο 21χρονος αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αστυνομικό προκειμένου να τον αφήσει ελεύθερο
Συνελήφθη, χθες (05-12-2012) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, στέλεχος σπείρας, η οποία επιδίδονταν συστηματικά σε κλοπές και διαρρήξεις κάθε είδους στην ευρύτερη περιοχή των Νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
Από την μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προέκυψε ότι ο 21χρονος από κοινού με άλλα τρία άτομα, που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει οργανωμένη σπείρα τα τελευταία δύο χρόνια, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και δρούσαν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με γεωγραφικό πεδίο δράσης κυρίως περιοχές της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας.
Μέχρις στιγμής, έχει ταυτοποιηθεί η κοινή δράση των μελών της σπείρας στις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών:
1. Κατά τον μήνα Νοέμβριο του 2012, αφαίρεσαν από εργοτάξιο κατασκευαστικής εταιρείας στο Καλοδίκι Θεσπρωτίας, καύσιμα και ανταλλακτικά οχημάτων. Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν τμηματικά, σπάζοντας τα ρεζερβουάρ, από σταθμευμένα μηχανήματα έργων της εταιρείας, (2.500) λίτρα πετρελαίου καθώς και διάφορα ανταλλακτικά οχημάτων, αξίας (1.000) ευρώ.
2. Την 22-11-2012 , εισήλθαν σε κατάστημα «μίνι μάρκετ» στη Γλυκή Θεσπρωτίας και αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μικρό χρηματικό ποσό.
3. Κατά το χρονικό διάστημα από 22-11-2012 έως 24-11-2012, διέρρηξαν ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία του Βράχου Πρέβεζας και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.
4. Κατά το χρονικό διάστημα από 21-11-2012 έως 27-11-2012, διέρρηξαν ξενοδοχείο στο Βράχο Πρέβεζας και αφαίρεσαν εννέα τηλεοράσεις και μία μηχανή παρασκευής καφέ.
5. Την 29-11-2012 στο 36ο χιλιόμετρο της Ε/Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν πακέτα τσιγάρων, αξίας (600) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
6. Την 15-04-2012 αφαίρεσαν από την περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
7. Την 21-08-2012 αφαίρεσαν από την Αμμουδιά Πρέβεζας, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
8. Την 17-12-2011 αφαίρεσαν από την περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Σημειώνεται ότι ο 21χρονος κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του και παραμονής του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, επιχείρησε να δωροδοκήσει αστυνομικό, που ήταν επιφορτισμένος με τη φύλαξή του, προκειμένου να τον αφήσει ελεύθερο.
Σε έρευνες που έγιναν σε προσωρινό κατάλυμα στην Πάργα Πρέβεζας, όπου διέμενε ο 21χρονος και σε κρύπτες σε δασώδεις περιοχές στο Βράχο και στην Άνω Ράχη Πρέβεζας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Επίσης, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διάπραξη των κλοπών και τη μεταφορά των κλοπιμαίων.
Οι έρευνες για τη σύλληψη και των υπολοίπων μελών της σπείρας καθώς και για τη διαπίστωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.
 
3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποθήκη με προϊόντα απομίμησης εντοπίσθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» στην περιοχή της Ομόνοιας
Κατασχέθηκαν (67.000) γυαλιά ηλίου και μεγάλος αριθμός από είδη ένδυσης, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων και διάφορα ηλεκτρονικά είδη
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιούνται στην Αττική, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», εντοπίσθηκε στη συμβολή των οδών Αναξαγόρα και Γερανίου στην περιοχή της Ομόνοιας, αποθήκη με προϊόντα απομίμησης-παρεμπορίου.
Ειδικότερα, στους χώρους υπόγειας αποθήκης καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -67.000- γυαλιά ηλίου και μεγάλος αριθμός από είδη ένδυσης, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων και διάφορα ηλεκτρονικά είδη, τα οποία αποτελούν απομιμητικά προϊόντα διαφόρων εταιρειών.
Συνελήφθησαν 2 άτομα, ένας αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές και ένας ημεδαπός, υπεύθυνοι της αποθήκης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 06 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σπιτιών στη Νάουσα Ημαθίας
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Γεωργίας 24 και 27 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των κλοπών και των διαρρήξεων κατά το χρονικό διάστημα των δύο τελευταίων μηνών
Οι συλληφθέντες αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σπιτιών στην πόλη της Νάουσας Ημαθίας, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2012.
Συνελήφθησαν χθες (05.12.2012) το απόγευμα δύο υπήκοοι Γεωργίας 24 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Αρχικά, χθες (05.12.2012) το μεσημέρι, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Δίκυκλης Αστυνόμευσης Νάουσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας οι προαναφερόμενοι να κινούνται με το Ι.Χ. Επιβατηγό του 24χρονου και στη θέα των αστυνομικών απέρριψαν στο έδαφος διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Σε αστυνομικό έλεγχο των προαναφερόμενων και σε αστυνομική έρευνα του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά και πλαστικές τηλεκάρτες κατάλληλα διαμορφωμένες για παραβίαση θυρών των σπιτιών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν .
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες εννέα περιπτώσεων κλοπών και διαρρήξεων σπιτιών που διαπράχθηκαν πρωινές ώρες κατά το χρονικό διάστημα 05.10.2012 έως 26.11.2012 αφαιρώντας πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
 
5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Λάρισα, 06 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στο Κατάστημα Κράτησης της Λάρισας
Συνελήφθη, χθες (05-12-2012) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 29χρονος ημεδαπός, για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης) στο Κατάστημα Κράτησης της πόλης.
Ειδικότερα, ο 29χρονος, κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας, προχθές (04-12-2012) το μεσημέρι, κατά την επαναμεταγωγή του από άλλο Κατάστημα Κράτησης της χώρας, κρίθηκε ύποπτος για εισαγωγή ναρκωτικών με τη μέθοδο της κατάποσης. Για το λόγο αυτό, τέθηκε υπό επιτήρηση σε ειδικό χώρο, όπου χθες (05-12-2012) το πρωί απέβαλε τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 6,3 γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 29χρονος προόριζε την παραπάνω κατασχεθείσα ποσότητα ηρωίνης, για εμπορία μέσα στο Κατάστημα Κράτησης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.













 
 
6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 6 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων στη Μήλο
Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος -2- νεαρών, οι οποίοι είχαν τυπώσει και θέσει στην κυκλοφορία πλαστά ευρώ
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -1- Η/Υ, -2- εκτυπωτές και -13- σελίδες Α4 στις οποίες ήταν εκτυπωμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ
Εξιχνιάστηκε χθες (05-12-2012) από το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου, υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο (2) ατόμων, συγκεκριμένα ενός 22χρονου υπηκόου Βουλγαρίας και ενός 21χρονου ημεδαπού, οι οποίοι αναζητούνται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και ύστερα από εξέταση στοιχείων, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 22χρονου Βούλγαρου, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μια (1) μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή με οθόνη
  • Δυο (2) έγχρωμοι εκτυπωτές
  • Δυο (2) φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων
  • Δεκατρείς (13) σελίδες διαστάσεων Α4, στην κάθε μια από τις οποίες ήταν εκτυπωμένη επί τέσσερις φορές η μια όψη χαρτονομίσματος ονομαστικής αξίας των 20 ευρώ
  • Διάφορα περιφερειακά Η/Υ και καλώδια διασύνδεσης των ηλεκτρονικών συσκευών
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 ευρώ που είχε χρησιμοποιηθεί την 01-12-2012 σε επιχείρηση στη Μήλο, έφερε τον ίδιο αριθμό σειράς με επτά (7) πλαστά χαρτονομίσματα τα οποία κατασχέθηκαν την 25-11-2012 και εξακριβώθηκε ότι ανήκαν στον 21χρονο ημεδαπό. Τα εν λόγω πλαστά ευρώ, όπως διαπιστώθηκε, τα είχε προμηθευτεί ο 21χρονος από τον 22χρονο.
Οι ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και τα πλαστά χαρτονομίσματα θα αποσταλούν για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου.


 
 
7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Λάρισα, 06 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 42χρονη ημεδαπή για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και παράνομη ηλεκτροδότηση καταστήματος - καφετέριας στο Βόλο
Αναζητείται μία (1) ακόμη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος
Συνελήφθη χθες (05-12-2012) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, 42χρονη ημεδαπή για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και παράνομη ηλεκτροδότηση καταστήματος - καφετέριας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο συνεργείο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) σε κατάστημα – καφετέρια, διαπιστώθηκε παράνομη ηλεκτροδότηση του καταστήματος, η οποία πραγματοποιούνταν με παραβίαση του μετρητή ρεύματος στο κιβώτιο ακροδεκτών.
Κατόπιν αυτού, συνελήφθη η 42χρονη, η οποία λειτουργούσε το κατάστημα, ως προσωρινά υπεύθυνη, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου, η 45χρονη ιδιοκτήτρια.
Από εκπρόσωπο του (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) εκτιμάται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 05/08/2010 έως και 25/01/2012 αφαιρέθηκε ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί, λόγω διαφορετικού Παρόχου, ενώ κατά το χρονικό διάστημα από 26/01/2012 έως και 05/12/2012, αφαιρέθηκε ηλεκτρική ενεργεία περίπου (16.000) κιλοβατώρων, συνολικής αξίας δυόμιση χιλιάδων (2500) ευρώ.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
 
8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 6 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαση κλοπής – εκβίασης
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ατόμων
Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης – Ευκαρπίας, σε βάρος τριών ατόμων, για τα αδικήματα της “Κλοπής” και της “Εκβίασης”.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αρχές Δεκεμβρίου του 2011, οι προαναφερόμενοι, αφού αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα από την περιοχή της Ευκαρπίας, επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη της και του ζήτησαν να τους καταβάλει ικανό χρηματικό ποσό, προκειμένου να του την επιστρέψουν. Η συναλλαγή τους δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω δηλωθείσας οικονομικής αδυναμίας του παθόντα.
Διαπιστώθηκε επίσης, ότι σε προγενέστερο χρόνο, τα ίδια άτομα, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, απέσπασαν χρηματικό ποσό από έτερο ιδιοκτήτη δικύκλου, προκειμένου να του το επιστρέψουν.
Η δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 
 
9.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποτελέσματα χθεσινών (05-12-2012) αστυνομικών ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»

Ανακοινώνεται ότι χθες (05-12-2012), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Προσήχθησαν 477 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
  • Συνελήφθη 1 αλλοδαπός, γιατί δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
  • Εντοπίστηκε 1 «μίνι καζίνο» και συνελήφθησαν ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Συρίας, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και ένας (1) ημεδαπός που συμμετείχε ως παίκτης σε απαγορευμένο τυχερό παιχνίδι. Κατασχέθηκαν 28 παιγνιομηχανήματα, 5 ρουλέτες, 6 τραπέζια μπλακ-τζακ και 6.385 μάρκες.
Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Προσήχθησαν 58.770 αλλοδαποί.
  • Συνελήφθησαν 4.093 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
  • Συνελήφθησαν 36 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, κατοχή λαθραίων τσιγάρων, παρεμπόριο, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καταδιωκτικά έγγραφα καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις.
  • Διενεργήθηκαν 478 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
Από την Οικονομική Αστυνομία:
  • Ελέγχθηκαν 198 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών.
  • Βεβαιώθηκαν 90 φορολογικές παραβάσεις.
  • Συνελήφθησαν 14 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί).
  • Κατασχέθηκαν 6 ταμειακές μηχανές.
  • Εντοπίστηκαν 9 αποθήκες και λοιποί χώροι με πάνω από 3 εκατομμύρια είδη παρεμπορίου και λαθραία προϊόντα.
Επιπλέον:
  • Εντοπίστηκαν 4 παράνομα «μίνι καζίνο», ενώ συνελήφθησαν 15 άτομα (υπεύθυνοι και παίκτες) και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά 78 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «Φρουτάκια», 1 τηλεόραση και 1 κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, 2 ηλεκτρονική «Ρουλέτα» και 9 επιτραπέζιες ρουλέτες, 28 Η/Υ, 14 τραπέζια για διενέργεια απαγορευμένων παιγνίων, 6.385 μάρκες, 11 κάμερες με χειριστήριο & ηλεκτρονικό καταγραφέα, 27 συσκευές δικτύου και 1.390 ευρώ.
  • Ελέγχθηκαν 85 οίκοι ανοχής, 2 ξενοδοχεία, 1 κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και συνελήφθησαν 189 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών κ.ά. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 91 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).
  • Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 1.794 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές), σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.
Οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται.
 
10.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άλλοι σαράντα εννέα (49) αλλοδαποί πολίτες διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους
Επιπλέον σαράντα εννέα (49) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (05.12.2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν δύο (2) πολίτες Ρωσίας, ένας (1) πολίτης Αλγερίας, δύο (2) πολίτες Ιράν, επτά (7) πολίτες Κίνας, οκτώ (8) πολίτες Μπαγκλαντές, δύο (2) πολίτες Ουκρανίας, δεκαέξι (16) πολίτες Πακιστάν και έντεκα (11) πολίτες Νιγηρίας σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων Ρωσίας, Αλγερίας, Ιράν, Κίνας, Μπαγκλαντές, Ουκρανίας και Πακιστάν πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις, από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Μόσχα, το Αλγέρι, την Τεχεράνη, τη Σανγκάη, τη Ντάκα, το Κίεβο, το Ισλαμαμπάντ και τη Λαχώρ αντίστοιχα, ενώ οι υπήκοοι Νιγηρίας επέστρεψαν με ειδική πτήση «charter» με προορισμό το Λάγος.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ