Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Εμβόλιο κατά του τσιγάρου!

 


 
Εμβόλιο κατά του καπνίσματος είναι σίγουροι πως έχουν δημιουργήσει αμερικανοί επιστήμονες. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσαν σε επιστημονικό περιοδικό το εμβόλιο έδρασε με τεράστια επιτυχία σε πειραματόζωα και θα είναι σε θέση να μειώσει το ποσοστό της νικοτίνης που λαμβάνει ένας καπνιστής στο αίμα του και κατ’ επέκταση θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των καπνιστών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων του Ιατρικού Κολλεγίου Weill Cornell του πανεπιστημίου Κορνέλ, με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής ιατρικής Ρόναλντ Κρίσταλ, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", αποδείχθηκε ότι εάν οι καπνιστές εμβολιάζονται κατά της νικοτίνης θα μειωθεί η ποσότητά της που φθάνει στον εγκέφαλο και προκαλεί τον εθισμό.
Πειραματόζωα (ποντίκια), τα οποία υποβλήθηκαν στην θεραπεία, έδειξαν μείωση του εθισμού έως και 84%. Σύμφωνα με τους επιστήμονες θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμη έρευνας για να εφαρμοστεί το εμβόλιο σε άνθρωπο.
Όμως, η ουσία που χορηγείται έχει ως ρόλο να δημιουργήσει μονοκλωνικά αντισώματα που εμποδίζουν την νικοτίνη να περάσει στο αίμα και στον εγκέφαλο. Το αποτέλεσμα είναι ότι, εφόσον ο καπνιστής το θέλει, θα μπορεί να απεξαρτηθεί από την νικοτίνη και να κόψει το τσιγάρο.
Δεν είναι σίγουρο, όμως, σύμφωνα με την έρευνα, ότι θα έχει το ίδιο ποσοστό επιτυχίας και σε ανθρώπους όπως με τα ποντίκια. Για τον λόγο αυτό , πριν χρησιμοποιηθεί σε άνθρωπο θα εξεταστεί η λειτουργία του σε αρουραίους και πιθήκους.
Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες τονίζουν ότι μια δόση είναι αρκετή, καθώς εισάγει έναν ιό κατά της νικοτίνης, γενετικά τροποποιημένο, ώστε να δημιουργήσει αντισώματα τα οποία θα αναπαραχθούν από τον οργανισμό.
Βέβαια, δεν το θεωρούν απίθανο, όπως διαβάζουμε στο olakala.gr, δεδομένου ότι είναι ασφαλές για τους ανθρώπους να χορηγείται σε παιδιά προτού καν αυτά καπνίσουν, αν και εδώ τίθεται ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα...

Πηγή: Καλά Νέα

ΠΗΓΗ BLOGGER : http://www.schizas.com


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=46338:emvolio-kata-toy-tsigaroy&catid=24:katxriseis-i-xrrisima&Itemid=204#ixzz1zvpdQVdu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ