Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Μερική μεταμόσχευση ήπατος με χειρουργικό ρομπότ

 

 ( 1 Αξιολόγηση )
rompot-egxeirisi
Την πρώτη μερική μεταμόσχευση ήπατος αποκλειστικά με χειρουργικό ρομπότ πραγματοποίησε το ιταλικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων ISMETT του Παλέρμο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κέντρου «μόνο οι βραχίονες του ρομπότ εισήλθαν στην κοιλιακή χώρα του δότη για να πραγματοποιήσουν την εγχείρηση. Κατά το παρελθόν ορισμένες επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χρησιμοποίηση ρομπότ, αλλά με τη βοήθεια ενός χειρουργού που με το χέρι του εντός της κοιλιακής χώρας πραγματοποιούσε μαζί με το ρομπότ την εγχείρηση». 
Κατά την εγχείρηση, το χειρουργικό ρομπότ απέκοψε τμήμα του ήπατος ενός 44χρονου δωρητή που επιθυμούσε να προσφέρει βοήθεια στον 46χρονο αδελφό του που έπασχε από κίρρωση.
Η ανακοίνωση του κέντρου μεταμοσχεύσεων, το οποίο εδρεύει στο Παλέρμο, δεν διευκρινίζει την ημερομηνία διενέργειας της εγχείρησης αλλά αναφέρει ότι ο δότης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο έπειτα από εννέα ημέρες και επέστρεψε στην εργασία του, ενώ ο μεταμοσχευμένος ασθενής παρέμεινε επί λίγες εβδομάδες για νοσηλεία και πλέον έχει επιστρέψει στο σπίτι του.
Η ιατρική ομάδα του ιατρικού κέντρου πραγματοποίησε την μεταμόσχευση με τη βοήθεια του χειρουργικού ρομπότ Da Vinci SHDI, το οποίο κατασκευάστηκε στο Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής της Πίζας.

Πηγή: Καλά Νέα

ΠΗΓΗ BLOGGER : http://www.schizas.com


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=46373:meriki-metamosheysi-ipatos-me-heiroyrgiko-rompot&catid=52:episthmonika&Itemid=350#ixzz20MAfte00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ