Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Τριακοστό Δεύτερο Συμπόσιο Ποίησης

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
03/07/2012
Το Τριακοστό Δεύτερο Συμπόσιο Ποίησης, με θέμα «Ποίηση και Όνειρο», θα πραγματοποιηθεί από το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιουλίου στις 6.00, έως το μεσημέρι της Κυριακής 8 Ιουλίου, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. 


Η απογευματινή συνεδρία της Πέμπτης είναι αφιερωμένη στον παλιό φίλο του Συμποσίου Νικηφόρο Βρεττάκο, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. 

Στην αναφορά αυτή και στην παρουσίαση του έργου του, η οποία οργανώνεται με τη συμβολή του γιου του, σκηνοθέτη Κώστα Βρεττάκου, συμμετέχουν με εισηγήσεις ο μεταφραστής του Βρεττάκου Ντέιβιντ Κόνολι, καθηγητής Μεταφρασεολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Τζίνα Καλογήρου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Βάσω Οικονομοπούλου, δρ φιλολογίας. 

Από το πρωί της Παρασκευής ως το μεσημέρι της Κυριακής, 19 εισηγητές εξετάζουν την οντολογική σχέση της ποίησης με το όνειρο και το όραμα, και παρακολουθούν και αναλύουν την παρουσία τους στην ελληνική ποίηση από τον Όμηρο και τον Πίνδαρο ως το Σολωμό και τους ρομαντικούς, τους νεορομαντικούς και τους νεοσυμβολιστές, τον υπερρεαλισμό, τη νεωτερική ποίηση και τις πρώτες μεταπολεμικές γενιές. 

Ακόμα την αισθητική του ονείρου, το όραμα και την ονειροπόληση στους Κύπριους ποιητές, τη γαλλική ποίηση της Αναγέννησης και το γερμανικό Εξπρεσιονισμό. 

Στα ενδιάμεσα των εισηγήσεων θα διαβαστεί ποίηση από τις συλλογές που είναι υποψήφιες για τα Βραβεία Ποίησης (1ο, 2ο και 3ο) καλύτερου βιβλίου νέου ποιητή 2011 του Συμποσίου Ποίησης. 

Η τελική επιλογή των τριών (3) πρώτων συλλογών θα γίνει με ψηφοφορία μεταξύ των συνέδρων του Συμποσίου Ποίησης, και της Οργανωτικής Επιτροπής, με το πέρας της πρωινής συνεδρίας του Σαββάτου. 

Η απογευματινή συνεδρία του Σαββάτου αφιερώνεται όπως πάντα στην παρουσίαση παλαιότερων και νεότερων ποιητών από κριτικούς. 

Το φετινό Συμπόσιο θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής με την απονομή των Βραβείων Ποίησης καλύτερου βιβλίου νέου ποιητή 2011. 

Το Συμπόσιο Ποίησης πραγματοποιείται ανελλιπώς κάθε χρόνο, το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου, από το 1981 στους χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών και τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Είναι ανοιχτό σε όλους και η παρακολούθησή του είναι ελεύθερη. 

Το πλήρες πρόγραμμα του Συμποσίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα τουhttp://wwww.poetrysymposium.gr .

ΠΗΓΗ : Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ