Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Προσφορά αλληλεγγύης στους ακριτικούς Λειψούς και Αρκιούς

 


 
Με πολλές θερμές ευχαριστίες κάτοικοι των ακριτικών Λειψών υποδέχθηκαν την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο πλαίσιο της δράσης "Όλοι Μαζί Μπορούμε", για την προσφορά φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού στο πολυιατρείο του νησιού.

Πολίτες κάθε ηλικίας, συγκινημένοι, είπαν ένα μεγάλο «καλωσορίσατε» στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργο Πατούλη, στον Γενικό Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κωστή Δήμτσα και στους συνεργάτες αυτής της σημαντικής προσπάθειας ενίσχυσης των κατοίκων και των ιατρών των ακριτικών νησιών σε μια περίοδο που η πατρίδα μας δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.
«Ενώνουμε τα χέρια μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και ξεκινάμε κάτι που θα έχει συνέχεια», τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και τόνισε ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός και η στενή συνεργασία όλων των φορέων και όλων εκείνων που έχουν την καλή θέληση να προσφέρουν για την στήριξη και μια καλύτερη υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων των νησιών της πατρίδας μας.
«Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν συνάνθρωποί μας σε οποιοδήποτε σημείο της πατρίδας μας, ακόμα και στο πιο ακριανό, που να αισθάνονται ξεχασμένοι και παραμελημένοι», είπε ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και απευθυνόμενος στον Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο, εφημέριο του νησιού, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται τα Δωδεκάνησα, καθώς και προς τον έξαρχο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πάτμου Αρχιμανδρίτη κ. Αντύπα. Αναφερόμενος στην προσπάθεια παροχής φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού ο κ. Δήμτσας μετέφερε και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.
Ο μαχητικός και δραστήριος δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου ευχαρίστησε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για την πρωτοβουλία τους και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακριτικό νησί και στην ευθύνη της κεντρικής διοίκησης για την στήριξη των περίπου 800 κατοίκων του.

Θερμές ευχαριστίες των 45 κατοίκων των Αρκιών

Με θερμά λόγια ευχαρίστησε ο δήμαρχος Πάτμου Γρηγόριος Στόικος τον ΣΚΑΪ, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" για την σημαντική προσφορά τους σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για την στήριξη των 45 κατοίκων των Αρκιών. "Μας κάνετε να αισθανόμαστε ότι κάποιοι εκεί στο κέντρο δεν μας ξεχνούν, ότι δεν είμαστε μόνοι", είπε ο δήμαρχος Πάτμου.
"Είναι ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα, είναι μια αρχή, ένα ξεκίνημα με το οποίο καταγράφουμε και τις ανάγκες σας για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε πιο ουσιαστικά", είπε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.
"Δεν υπάρχουν άγονες γραμμές αλλά μόνο άγονη σκέψη και άγονα μυαλά στο αθηνοκεντρικό κράτος. Το μήνυμα των ακριτών που θα μεταφέρουμε μαζί μας στην Αθήνα είναι ηχηρό. Καμία κρίση δεν θα υποστείλει στην καρδιά μας, την ψυχή μας, την Ελλάδα. Δεσμευόμαστε ότι ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο ΙΣΑ θα βοηθήσουν τα ακριτικά νησιά μας στον τομέα της υγείας θέτοντας στην υπηρεσία σας τις δυνάμεις μας", τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της "ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ" κ. Δήμτσας.

Πηγή: Καλά Νέα

ΠΗΓΗ BLOGGER : http://www.schizas.com

Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=45856:prosfora-allileggyis-stoys-akritikoys-leisoys-kai-arkioys&catid=39:omorfos-kosmos&Itemid=220#ixzz1xb342hNI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ