Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ UNESCO

ΣΤΟ ΜΙΝΣΚ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (EFUCA), στο Μινσκ της Λευκορωσίας, από 3- 6 Απριλίου, στο οποίο παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) κ. Ιωάννης Μαρωνίτης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρωνίτης μετά την επιστροφή του από το Μινσκ, κατά την επίσκεψή του εκεί έγινε απολογισμός για τις ενέργειες και δράσεις κατά το 2011, όπου και ψηφίστηκε. Επίσης, παρουσιάστηκε και ο αρχικός προϋπολογισμός για το 2012. 

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή με σκοπό τη δημιουργία σε επίπεδο Ευρώπης, προσωρινού ιεραρχημένου καταλόγου Μνημείων Πολιτιστικής, Προφορικής και Άυλης Κληρονομιάς, με στόχο να προωθούν προς την UNESCO, για την ένταξή τους στους αντίστοιχους καταλόγους. 

Στην τριμελή επιτροπή, Συντονιστής ήταν ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική με τις Olga Khobibula και Julia Averina, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και εκπροσώπων Ρωσίας και Λευκορωσίας αντίστοιχα. 

Ο κ. Μαρωνίτης κατέθεσε την πρότασή του για την προώθηση της αναγνώρισης της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, στα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO καθώς και οι μύθοι του Ηρακλή να αναγνωριστούν ως μνημείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιπλέον, αποφασίστηκε η Τριμελής Επιτροπή να απευθυνθεί σε όλες τις ΜΚΟ UNESCO της Ευρώπης καθώς και σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτιστικούς φορείς και ενώσεις πολιτών και να ζητήσει προτάσεις από Μνημεία Πολιτιστικής, Προφορικής και Άυλης Κληρονομιάς, που υπηρετούν τα κριτήρια ένταξης, ώστε να δημιουργηθεί ο προσωρινός κατάλογος και να προταθεί από την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία, στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO. 
Επίσης, συμφωνήθηκε η εκ νέου συζήτηση του θέματος στις 13 Οκτωβρίου στο Τορίνο, Ιταλία.  

Παράλληλα, ο κ. Μαρωνίτης πρότεινε όπως η 11η  Μαρτίου να αναγνωριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ηθικής και να μεταφραστεί σε όλες τις Ευρωπαϊκές Γλώσσες. 

Και οι δύο προαναφερόμενες προτάσεις έγιναν δεκτές από την Ολομέλεια. 

Κατά την επίσημη παραμονή του στο Μινσκ, ο κ. Μαρωνίτης συναντήθηκε και με τους εξής αξιωματούχους:
• Τον κ. Matskevich – Υπουργό Παιδείας,
• Τον κ. Viktor Yakzhik – Υφυπουργό Παιδείας,
• Τον  κ. Vitaly Brel – Επικεφαλής της Διεύθυνσης Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας,   
• Την Nadezhda Vasilchenko – Επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Τέχνης Νεολαίας 

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO κ. Μαρωνίτης επισκέφτηκε το υπουργείο Εξωτερικών και παρακολούθησε νεανικά συγκροτήματα χορού του Εθνικού Κέντρου Τέχνης Νεολαίας.  
Τέλος, παρατέθηκε Γεύμα Εργασίας με την ευκαιρία της  Συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO.

ΠΗΓΗ : Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ