Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΤΡΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΟΜΠΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΜΙΚΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, ΣΙΤΣΑ ΣΦΑΝΔΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗ ΠΕΤΡΕΑ
12/04/2012
Επανεκλογή της Μίκας Ιωαννίδου στο
Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών
Η Ευθυμία (Μίκα) Ιωαννίδου, δικηγόρος, εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» και της Πανελλήνιας Οργάνωσης Οικογένειας & Νεότητας (Π.Ο.Ο.Ν), εξελέγη ως επικεφαλής στις εκλογές για την ανάδειξη της τριμελούς Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών (ΕΛΓ). 


Αναπληρώτριά της εξελέγη η κ. Χρυσηίς (Σίτσα) Σφανδού, εκπρόσωπος της  Ένωσης Ελληνίδων Νομικών και μέλος η Έφη Πετρέα, εκπρόσωπος του Λυκείου των Ελληνίδων. 

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών εκπροσωπεί 50 Οργανώσεις σε εθνικό και 2.500 οργανώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες εργάζονται εθελοντικά σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής, εργασιακής ζωής με στόχο την ισότιμη συμμετοχή και μεταχείριση γυναικών και ανδρών, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. 

Το ΕΛΓ είναι θεσμικός συνομιλητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου των Υπουργών, των Εθνικών Κυβερνήσεων αλλά και όλων των άλλων Οργάνων και Οργανισμών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. 

Kύριοι τομείς δραστηριοποίησης του ΕΛΓ είναι η ενσωμάτωση της ίσης μεταχείρισης των δύο φύλων στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή, η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού,  η προώθηση της ίσης μεταχείρισης γυναικών & ανδρών στην απασχόληση, η καταπολέμηση της ανεργίας, η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, η εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, η ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης στο Εθνικό και  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε όλα τα θεσμικά αντιπροσωπευτικά όργανα. 
 

ΠΗΓΗ: " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ