Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (6) ΕΛΛΗΝ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 16 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις - κλοπές στην Πάτρα.
Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών.
Οι δράστες διέθεταν όλα τα κλοπιμαία αντικείμενα σε ενεχυροδανειστήριο της περιοχής.
Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις οικιών στην Πάτρα και συνεληφθησαν δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 42 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων και άλλων τριών ημεδαπών (δυο άνδρες και μια γυναίκα) σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος.

Ειδικότερα την 6-4-2012 το απόγευμα, στη Πάτρα, οι δυο συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, εισηλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε ισόγεια οικία 20χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ και τιμαλφή συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή ενήργησαν άμεσες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν λίγη ώρα αργότερα το όχημα των δραστών και να τους συλλάβουν.
Στη κατοχή τους, οι αστυνομικοί βρήκαν τόσο τα τιμαλφή όσο και το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ που είχαν αφαιρέσει, τα οποία αφού κατέσχεσαν απέδωσαν στην 20χρονη.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολουθησε προέκυψε ότι ο 18χρονος συλληφθείς μαζί με άλλους δύο τουλάχιστον ημεδαπούς ηλικίας 19 και 16 ετών είχαν συγκροτήσει σπείρα, η οποία τους τελευταίους εννέα μήνες διέπραττε διαρρήξεις οικιών κατ΄ εξακολούθηση στην πόλη της Πάτρας.
Οι δράστες στη συνέχεια μεταπωλούσαν όλα τα κλοπιμαία αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει σε ενεχυροδανειστήριο 39χρονης ημεδαπής στην Πάτρα.
Από την αστυνομική προανάκριση που συνεχίζεται, έχουν έως τώρα εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών στις περιοχές Τέρψη, Αγίου Ιωάννη Πρατσικα, Ψαχου, Αγία Τριάδα και Προσφυγικά, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος που απεκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 65.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 16 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σοβαρός τραυματισμός ανηλίκου από αυτοσχέδια κροτίδα, στην Κω.

Χθες (15.4.2012) το βράδυ γνωστοποιήθηκε στις Αστυνομικές Αρχές, από ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κω, σοβαρός τραυματισμός 15χρονου ημεδαπού από χρήση βεγγαλικών.
Ειδικότερα, όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το απόγευμα στο Ζηπάρι Κω, ο 15χρονος στην προσπάθεια του να πυροδοτήσει αυτοσχέδια κροτίδα, στην αυλή του σπιτιού του, τραυματίσθηκε σοβαρά στον αντίχειρα του αριστερού χεριού.
Ο 15χρονος διεκομίσθη σε Νοσοκομείο της Αττικής.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Κω που διενεργεί έρευνα για το περιστατικό, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του πατέρα του 15χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Αγρίνιο, 16 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στο Αγρίνιο για εμπορία και κατοχή κροτίδων.
Κατασχέθηκαν συνολικά 2.250 κροτίδες.
Συνελήφθησαν προχθές (14/4/2012) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο ημεδαποί άνδρας - γυναίκα, ηλικίας 42 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή κροτίδων.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, ενήργησαν έρευνα σε κατάστημα της 41χρονης στο Αγρίνιο, όπου στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και συγκεκριμένα στο σταθμευμένο όχημα του 42χρονου συζύγου της βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά 2.250 κροτίδες.
Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.-

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 15 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σοβαρός τραυματισμός νεαρού από αυτοσχέδια κροτίδα στην Λέρο.
Σήμερα (15.4.2012) το απόγευμα γνωστοποιήθηκε στις Αστυνομικές Αρχές, από ιατρό του Κέντρου Υγείας Λέρου, σοβαρός τραυματισμός 23χρονου ημεδαπού από αυτοσχέδια κροτίδα.
Ειδικότερα, όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Παντέλι Λέρου ο 23χρονος στην προσπάθεια του να πυροδοτήσει αυτοσχέδια κροτίδα, στην αυλή του σπιτιού του, τραυματίσθηκε σοβαρά στο δεξί του χέρι και ελαφρά στο αριστερό χέρι και το πρόσωπο.
Ο 23χρονος διεκομίσθη σε Νοσοκομείο της Αττικής.
Διενεργείται έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τραυματισμού.
5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Σπάρτη, 15 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 39χρονη αλλοδαπή για παράνομη κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών στη Λακωνία.
Κατασχέθηκαν -11.740- κροτίδες, -2- φωτοβολίδες και -590- παιδικά αθύρματα.
Στο πλαίσιο ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία, κατοχή και χρήση, κροτίδων και βεγγαλικών, συνελήφθη χθες (14-4-2012) το απόγευμα, στην Αρεόπολη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) 39χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Σλοβακίας, για παράνομη κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα-υπεραγορά, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, στο οποίο η 39χρονη ήταν προσωρινά υπεύθυνη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά - 11.740- κροτίδες, -2- φωτοβολίδες και -590- παιδικά αθύρματα.
Η 39χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης, ενώ αναζητείται ο 45χρονος ιδιοκτήτης.

6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 14 Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την εμπορία και κατοχή κροτίδων σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Συνελήφθη ένα ακόμα ημεδαπός στο Αγρίνιο.
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι εκτόξευσης κροτίδων και περισσότερες από 2800 κροτίδες.
Συνελήφθη χθες (13/4/2012) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 58 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα οι Αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 58χρονου στο Αγρίνιο, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
  • Ένα πιστόλι εκτόξευσης κροτίδων.
  • 2850 κροτίδες.
  • 200 κροτίδες πιστολιού.
  • 300 προωθητικά καψύλλια πιστολιού κροτίδων.
  • 147 μασούρια παιδικών αθυρμάτων κρότου.
  • 2912 παιδικά αθύρματα.
  • 408 βολές φωτοβολίδων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινιου

ΠΗΓΗ: astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ