Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Πρόταση της ΠΟΑΞΙΑ στα κόμματα για την επαναχορήγηση του εκλογικού επιδόματος

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

"Το εκλογικό επίδομα αποτέλεσε διαχρονικά έναν πόρο, που καταβαλλόταν ανελλιπώς στους ενστόλους σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, από τη Μεταπολίτευση και μετά ως αναγνώριση της συμβολής τους στη διασφάλιση της εκλογικής διαδικασίας.


Η Ελληνική Πολιτεία σε
αναγνώριση της συμμετοχής και της προσφοράς μας αυτής, με το Ν. 2306/1996 θεσμοθέτησε την καταβολή εκλογικού επιδόματος στο σύνολο του ένστολου προσωπικού (αστυνομικού, λιμενικού, πυροσβεστικού) και του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου μας. Δυστυχώς η ίδια η πολιτεία ήρθε να αναιρέσει τη νομοθετική αυτή ρύθμιση, με την ψήφιση προ ολίγων ημερών του Σ.Ν. «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου συνεννόησης του Ν. 4046/12», με το οποίο εξαιρούνται από τη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος το ένστολο και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Από την πλευρά μας καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια για τη μη εξαίρεσή μας, αποστέλλοντας προς τα πολιτικά κόμματα σχετική τροπολογία, στην οποία τονίζαμε ότι η συμμετοχή των αστυνομικών στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας είναι καθοριστική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου και συνιστά υπερεργασία πέραν των συνήθων καθηκόντων τους (φρούρηση εκλογικών τμημάτων και εκλογικών κέντρων, συνοδεία – μεταφορά εκλογικών σάκων, μέτρα τάξης και ασφάλειας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, επίδοση της αλληλογραφίας για το διορισμό αντιπροσώπων κλπ). Εντούτοις η κυβέρνηση προχώρησε και σε αυτό το αρνητικό μέτρο, μη υπολογίζοντας την εύλογη αγανάκτηση και δυσφορία που προκαλεί, δεδομένου ότι ο πόρος αυτός αποτελούσε ένα σημαντικό βοήθημα, που αναμενόταν από όλους μας μέσα στην καταιγίδα των μειώσεων και περικοπών των μηνιαίων μας αποδοχών.
Κατόπιν αυτών, επαναφέρουμε την εν λόγω τροπολογία και παρακαλούμε όπως την προωθήσετε προς ψήφιση, καθώς έτσι αποκαθίσταται η αδικία και τυγχάνουν της απρόσκοπτης αποζημίωσης για την παρεχόμενη εργασία τους οι συνάδελφοί μας αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί και συνοριακοί φύλακες, αποτρέποντας παράλληλα φαινόμενα δυσλειτουργιών και αποδυνάμωσης του αξιόμαχου των ενστόλων.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

...«Αρθρο 131

Στους λειτουργούς και υπαλλήλους των Υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών, καθώς και στους εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, τους αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και στους γραμματείς και διερμηνείς των εφορευτικών επιτροπών, που αποδεδειγμένα απασχολούνται για την προπαρασκευή και την διεξαγωγή των βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και κάθε άλλης εκδήλωσης της λαϊκής ετυμηγορίας, τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των σχετικών αποτελεσμάτων, χορηγείται ειδική εκλογική αποζημίωση, το ύψος και ο τρόπος καταβολής της οποίας καθορίζονται με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη κατά περίπτωση. Η ανωτέρω αποζημίωση υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος. Με τις ίδιες αποφάσεις ορίζεται και ο αριθμός των ανωτέρω λειτουργών και υπαλλήλων που απασχολούνται κάθε φορά.
Ειδικά για τους λειτουργούς και υπαλλήλους των Υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών, η ανωτέρω αποζημίωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των πεντακοσίων ευρώ (500 €) εφάπαξ.
Η συνολική κάθε φορά δαπάνη, για όλους τους ανωτέρω, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ (25.000.000 €).»

ΠΗΓΗ:BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ