Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΤΙΜΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΤΡΙΒΙΖΑ Η Ελλάδα πάει στο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου στο Κάιρο

ΠΗΓΗ: Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "
15/03/2012

Με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα ξεκινάει το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Καϊρου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 30 Μαρτίου, με τη συμμετοχή εξήντα χωρών. 



Ως τιμώμενο πρόσωπο των εκδηλώσεων, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, «Νέο Φως», θα είναι ο γνωστός συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς. 

Ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, καθηγητής Εγκληματολογίας σε βρετανικό πανεπιστήμιο, με την ευκαιρία της παραμονής του στο Κάιρο, θα συναντηθεί, σε ειδική εκδήλωση, με τους μαθητές των Ελληνικών Σχολείων 

Στο φεστιβάλ θα διαγωνισθούν 30 ντοκιμαντέρ, 30 ταινίες μυθοπλασίας και 55 ταινίες κινούμενων σχεδίων από την παγκόσμια παραγωγή των τελευταίων δύο ετών. 

Από ελληνικής πλευράς θα προβληθούν οι ταινίες «Το Παιδί και το δέντρο», των Παναγιώτη Ρέππα-Ευγένιου Τριβιζά, «Τα παιδία δεν παίζει», της Άγγελης Ανδρικοπούλου και του Αργύρη Τσεπελίκα και «Το χωριό», του Στέλιου Πολυχρονάκη. 

Η διεθνής κριτική επιτροπή του φεστιβάλ απαρτίζεται από γνωστούς σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς. 

Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 23 Μαρτίου στην κεντρική αίθουσα της Όπερας του Καϊρου, από τον υπουργό Πολιτισμού της Αιγύπτου. 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, θα προβάλλεται σε διάφορους χώρους της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο. 

Για το σκοπό αυτό έχουν επιλεγεί έντεκα από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες για παιδιά, των τελευταίων ετών, μεταξύ αυτών «Τα παιδιά της χορωδίας», «Το δέντρο που πληγώσαμε», «Πρώτη φορά νονός», «Αγάπη στα 16», «Peppermint», «Το καναρινί ποδήλατο», κ.ά. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για παιδιά, όπως και ημερίδα σχετική με την παραγωγή ταινιών για παιδιά, με βασικό ομιλητή τον σκηνοθέτη Παναγιώτη Ρέππα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ