Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ- " ΑΠΑΤΗ-ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ Ι.Κ.Α

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 09 Μαρτίου 2012
Σημερινές δηλώσεις του Διευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχου Νικόλαου Μάρκου και του Διοικητή του Ι.Κ.Α. κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, σχετικά με τη μεγάλη υπόθεση απάτης και κατάχρησης σε βάρος του Ι.Κ.Α.
Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Νικόλαος Μάρκου:


«Θα ήθελα να ευχαριστήσω, εκ μέρους της Y πηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το Διοικητή του Ι.Κ.Α. κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, τον Υποδιοικητή κ. Διονύση Πατσούλη και τους επιθεωρητές και υπαλλήλους του Ι.Κ.Α. για την εξαιρετική συνεργασία, που είχαμε σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα στάδια διεξαγωγής αυτής της πολύμηνης έρευνας.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράϊκου, τον Αντεισαγγελέα Εφετών κ. Αγγελόπουλο και τους εισαγγελικούς λειτουργούς, που μας συνέδραμαν, τόσο στις κατ΄οίκον έρευνες, όσο και στο σχηματισμό της δικογραφίας.
Τέλος, θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, τόσο στον Προϊστάμενο του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, όσο και στο Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, όπως επίσης και στο προσωπικό, που εργάστηκε όλο αυτό το διάστημα ακατάπαυστα για να φέρει εις πέρας αυτή την έρευνα.
Μέσα από αυτή τη συνεργασία κατορθώσαμε να εξαρθρώσουμε μια εγκληματική οργάνωση, στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι του Ι.Κ.Α, που επί οχτώ ολόκληρα χρόνια λυμαίνονταν τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου.
Μια σημαντική υπόθεση απάτης, κατάχρησης και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», εξιχνιάστηκε, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος.
Επιβεβαιώνεται, για άλλη μία φορά, με τον καλύτερο τρόπο, ότι η ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών, επιφέρει πάντα θετικά αποτελέσματα.
Το ιστορικό της υπόθεσης σας είναι ήδη γνωστό με το Δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε σήμερα. Θέλω να επισημάνω ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και σε συνεργασία πάντα με το ΙΚΑ και θα μου επιτρέψετε να δώσω το λόγο στο. Διοικητή του, τον κ. Σπυρόπουλο . Ευχαριστώ.»
Διοικητής Ι.Κ.Α. κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος :
«Ανταποδίδω τις ευχαριστίες. Θέλω να σας κάνω γνωστό ότι από τον Αύγουστο του 2010, που αναλάβαμε την ευθύνη της Διοίκησης του Ι.Κ.Α., μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναγάγαμε σαν μείζονα προτεραιότητα το χτύπημα παραβατικών συμπεριφορών, που κατά την εκτίμηση μας εκείνο τον καιρό, άρχισαν να διαβλέπουμε ότι υπάρχουν. Προκειμένου όμως να γίνουμε αποτελεσματικοί κινήσαμε τη διαδικασία δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού εργαλείου, το οποίο ήδη έχει τεθεί σε δοκιμαστική εφαρμογή. Προϊόν αυτής της δοκιμαστικής εφαρμογής είναι ουσιαστικά η σηματοδότηση των ευθυνών μας, για τη συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικού Εγκλήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, που ακούστηκε πριν από λίγο.
Θέλω να κάνω γνωστό στους Έλληνες ασφαλισμένους και στους Έλληνες πολίτες ότι, σε μια περίοδο που δίνουμε μάχη, μέρα με τη μέρα, για να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα στη σύνταξη και τη κοινωνική ασφάλιση, όχι μόνο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε λειτουργίες παραβατικών συμπεριφορών, αλλά θα αναγάγουμε το χτύπημα της διαφθοράς, ως θέμα πρώτης προτεραιότητας για τη Διοίκηση.
Ευγνωμονούμε και ευχαριστούμε την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε μαζί τους και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είναι και η τελευταία. Δεν πρόκειται να αφήσουμε καμία υπόθεση ανεξέλεγκτη.
Τέλος, θέλω να πω ότι η εκτίμηση μας προς τους δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους του Ι.Κ.Α., που δίνουν την μάχη καθημερινά με εντιμότητα και υπευθυνότητα, για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους, είναι δεδομένη και σε τίποτα δεν σκιάζεται από την παραβατική συμπεριφορά ολίγων επίορκων.
Θα συνεχίσουμε σε αυτή τη γραμμή. Το ελληνικό κράτος είναι ικανό να αναμετρηθεί με τη διαφθορά και να νικήσει. Ο πόλεμος έχει κηρυχθεί από τη μεριά του Ι.Κ.Α. και δεν πρόκειται να τον σταματήσουμε πριν τον κερδίσουμε ολοκληρωτικά. Ευχαριστώ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ