Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Οι λαθροδιακινητές βγάζουν πλέον όπλα στον Έβρο

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.thrakinea.gr
 
ΠΗΓΗ BLOGGER : PoliceNet.gr
 
Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2012
ebros_lathrometanastesΣε κίνδυνο καθημερινά οι αστυνομικοί που βρίσκονται στα σύνορα – Οπλοφορούν οι λαθροδιακινητές.

Λαθροδιακινητής απείλησε με όπλο αστυνομικούς, διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται .
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός αγνώστου διακινητή,
ο οποίος αναζητείται διότι τα ξημερώματα της Τρίτης σε παρέβρια περιοχή του Τυχερού Έβρου, προώθησε στο εσωτερικό της χώρας 16 λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού. Επτά από τους διακινούμενους είναι υπήκοοι Αλγερίας, τρεις υπήκοοι Ακτής Ελεφαντοστού, δύο υπήκοοι Σενεγάλης, δύο υπήκοοι Τόνγκο και δύο υπηκοότητας Μαρόκου και Γουϊνέας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής περιπολίας, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Μαλτέζοι Aξιωματούχοι του FRONTEX, εντοπίσθηκε ο διακινητής να μεταφέρει με φουσκωτή λέμβο, που έφερε εξωλέμβια μηχανή, τους 16 λαθρομετανάστες, τους οποίους αποβίβασε στην ελληνική όχθη.
Ο διακινητής όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν και τους απείλησε με ένα πιστόλι, που έστρεψε προς την πλευρά τους. Οι αστυνομικοί έριξαν εναντίον του βολές ακινητοποίησης και προσπάθησαν να πετύχουν την εξωλέμβια μηχανή της βάρκας του.Τελικά ο διακινητής κατάφερε να διαφύγει με τη φουσκωτή βάρκα, προς την τουρκική όχθη.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι αρμόδιες τουρκικές Αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες δύο λαθροδιακινητές αφού προηγουμένως πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς, ενώ τα περιστατικά με ανταλλαγές πυροβολισμών το τελευταίο διάστημα δεν είναι σπάνια.

http://www.thrakinea.gr



Επιστολή στον Υπουργό :Κύριε Υπουργέ - Οι λαθροδιακινητές βγάζουν πλέον όπλα στον Έβρο !!!

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ

Σουφλί 12-03 -2012

ΠΡΟΣ :
-Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ΚΟΙΝ. :
-Υφυπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Όθωνα και Ελ. Οικονόμου.
-Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Ν. Παπαγιανόπουλο.
-Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.
-ΜΕΛΗ ΜΑΣ.
Aρ. Πρωτ: 09/2012

Θέμα: Οι λαθροδιακινητές βγάζουν πλέον όπλα στον Έβρο
Κύριε Υπουργέ ,

Σας στέλνουμε το παρόν έγγραφο μας με αφορμή το τελευταίο περιστατικό που έλαβε χώρα την 07-03-2012 σε περιοχή του Νομού μας δίπλα στον Έβρο πόταμο, μεταξύ Τούρκων διακινητών και Ελληνικών Δυνάμεων Συνοριακής Φύλαξης, όπου οι πρώτοι απείλησαν με όπλα τους Έλληνες Αστυνομικούς. Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο που συνέβη, αφού στο παρελθόν υπήρχαν και άλλα, με ανταλλαγές πυροβολισμών που κατέληξαν με τους διακινητές τραυματίες και συλλαμβανόμενους.

Ο κίνδυνος είναι, όπως καταλαβαίνετε, πολύ μεγάλος για τους συναδέλφους μας που είναι επιφορτισμένοι με την αποτροπή της εισόδου των λαθρομεταναστών και την σύλληψη των αδίστακτων λαθροδιακινητών. Περιστατικά σαν και αυτό δείχνουν για μια ακόμα φορά τις πολλές ελλείψεις και ανάγκες που έχουν τα τμήματα συνοριακής φύλαξης του Νομού μας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Με έγγραφα μας και προτάσεις που έχουμε καταθέσει στο παρελθόν, απευθείας αλλά και μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας, έχουμε επισημάνει τις διάφορες ανάγκες μας σε εξοπλισμό (οχήματα κ.τ.λ.) καθώς και σε ανθρώπινο δυναμικό (Νέες προσλήψεις Συνοριακών στον Νόμο)
Κύριε Υπουργέ ,
Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε προάγγελοι κακών, το περιστατικό αυτό αν και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο, ας είναι η αφορμή να σκύψετε στα πολλά μας προβλήματα, εσείς και οι συνεργάτες σας . Για να μην έρθει ο καιρός κάποια στιγμή στο μέλλον να θρηνήσουμε και θύματα, στον άτυπο αυτόν πόλεμο που βιώνουμε καθημερινά στον Νόμο Έβρου.
Επιτέλους ζητάμε να γίνουν πράξη τα όσα κατ΄ επανάληψη μας έχουν υποσχεθεί, τόσο η φυσική μας ηγεσία όσο και οι προκάτοχοι σας , προκειμένου να ανταπεξέλθουμε καλυτέρα και με την μεγαλύτερη ασφάλεια στο καθήκον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ