Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Οι κρατήσεις του ΤΕΑΠΑΣΑ αυξάνονται - και το ΕΦΑΠΑΞ " ΧΑΝΕΤΑΙ "

ΠΗΓΗ : Δημοσιευμένο στο : PoliceNET.gr , http://www.sefeaa.gr

Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2012
teapasaΚάθε μήνα και μια νέα κράτηση.
Πέρασε το τρίμηνο (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2011) των αναδρομικών κρατήσεων που σε πολλές των περιπτώσεων έδιναν μηδενικά η αρνητικά σημειώματα αποδοχών στους αστυνομικούς, δυστυχώς όμως και οι πρώτοι τρεις μήνες του 2012 μισθοδοσίας "έκρυβαν εκπλήξεις" και σημαντικά μειωμένες αποδοχές.

Με την μισθοδοσία Ιανουαρίου 2012 είδαμε να "εξαφανίζεται" το επίδομα συζύγου και μάλιστα αναδρομικά από τον Νοέμβριο.
Με τη μισθοδοσία Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2012 είδαμε και νέες μειώσεις στις αποδοχές των αστυνομικών που αφορούν την επιβολή της έκτακτης μηνιαίας εισφοράς αλληλεγγύης του 2012.Με τη μισθοδοσία του Απριλίου 2012 έχει σειρά μια άλλη κράτηση και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Τον Δεκέμβριο του 2011 με την υπ΄αριθ. Φ.30218/26803/817 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης , αυξήθηκε η μηνιαία κράτηση για τους παλαιούς ασφαλισμένους αστυνομικούς (μέχρι 31/12/1992) του, Τομέα Προνοίας Αστυνομικών του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. σε ποσοστό 7,5% (από 6% παλαιότερα) επί του βασικού μισθού, επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και του σταθερού χρηματικού ποσού ύψους 317,00 € (αριθμητική σταθερά), των δε νέων ασφαλισμένων σε ποσοστό 5% (από 4% παλαιότερα) επί του συνόλου των χορηγουμένων αποδοχών.
Η μηνιαία κράτηση αφορά μόνο τους μετόχους - ασφαλισμένους, του τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών Τ.Π.ΑΣ/Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (Ταμεία πρώην Χωροφυλακής για τη χορήγηση του εφάπαξ).
Οι κρατήσεις θα αρχίσουν από τον επόμενο μήνα και θα κρατηθούν αναδρομικά οι εισφορές από την 15-12-2011 που τέθηκε σε ισχύ η παραπάνω Υπουργική Απόφαση.

Αυτή η αύξηση των κρατήσεων του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. είναι η δεύτερη μέσα στη διετία αφού τον Δεκέμβριο του 2010 με την Υπουργική απόφαση του αρμοδίου εποπτεύοντος Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης Φ. 30218/28700/955 από 5-11-2010 (ΦΕΚ 1766/10-11-2010), έγινε δεκτή η απόφαση του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ και αυξήθηκαν οι μηνιαίες κρατήσεις υπέρ του πρώην Τ.Α.ΑΣ. για παλιούς ασφαλισμένους αστυνομικούς καταταγέντες μέχρι 31-12-1992 από 5% σε 6% επί του βασικού μισθού, επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και του σταθερού χρηματικού ποσού ύψους 317 ευρώ (αντί του επιδόματος εξομάλυνσης) και μάλιστα αναδρομικά από 1-3-2010.

Αλλά το στοιχείο που προκαλεί ανησυχία και φόβο σε όλους τους ασφαλισμένους στα Ταμεία τ.Χωροφυλακής του ΤΕΑΠΑΣΑ και ειδικά σε αυτούς που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, είναι οι δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΑΠΑΣΑ κ.ΤΣΟΥΒΑΛΑ στην ενημέρωση των συνδικαλιστών της Αττικής ότι από τον επόμενο μήνα η περιουσία του ταμείου της τ.Χωροφυλακής θα είναι μηδενική. Δείτε το τέλος του δεύτερου βίντεο ΕΔΩ.

Για άλλη μία φορά οι συνάδελφοι μας καλούνται να πληρώσουν χωρίς να έχουν ευθύνη τα "σπασμένα" άλλων.
Αν βέβαια κάποιος από τους παραπάνω ασφαλισμένους αποφασίσει τελικά να υποβάλλει αύριο την αίτηση αποστρατείας του θα πρέπει να λάβει το ΕΦΑΠΑΞ τουλάχιστον μετά από 3 ή 4 ή 5 χρόνια ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισής του στο Ταμείο και αφού συμπληρώσει 31 χρόνια ασφάλισης στο ΤΕΑΠΑΣΑ.

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής δημοσιοποιεί στο (http://www.sefeaa.gr) τη σχετική ενημερωτική εγκύκλιο του ΤΕΑΠΑΣΑ για την αναπροσαρμογή των ποσοστών της μηνιαίας κράτησης πάγιας εισφοράς του Τ.Π.Α.Σ./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ