Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Τί θα γίνει στην παρέλαση; Ποια μέτρα θα λάβει η Αστυνομία και τί φοβάται;

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Την ώρα κατά την οποία στο μέγαρο Μαξίμου συνεδρίαζε η διυπουργική για την κλιμάκωση των φαινομένων βίας με στόχο τους πολιτικούς,
ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος γινόταν στόχος έντονων αποδοκιμασιών, από εργαζόμενους του
νοσοκομείου Σωτηρία που έστησαν κανονικό μπλόκο στο υπουργείο…
Κι ακριβώς αυτές οι σταθερά το τελευταίο διάστημα επαναλαμβανόμενες εικόνες βίας, πουν κορυφώθηκαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και στην επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου και η προσπάθεια, ακούσια κι εκούσια, να τεθεί σε καθεστώς απομόνωσης ο πολιτικός κόσμος, είναι που προκάλεσαν τη διυπουργική συνεδρίαση, στην οποία συζητήθηκε και το θέμα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, "Σύσσωμη η κυβέρνηση και οι βουλευτές θα παραστούν στις παρελάσεις, ενώ θα προηγηθεί ενημερωτική καμπάνια προς τα κόμματα και στον πολίτη, για να καταστεί σαφές πως πρόκειται για μια εκδήλωση μνήμης κι απόδοσης τιμής στους ήρωες του 21».


Σε ανακοίνωση του το γραφείο του πρωθυπουργού, καλεί σε εγρήγορση το σύνολο της κοινωνίας.
« Πολιτικές δυνάμεις, ΜΜΕ, εκπαιδευτικός κόσμος και κοινωνικοί φορείς πρέπει να συμβάλουν στην προστασία των πολιτών και των δημόσιων αγαθών, καθώς και στην αποτροπή πράξεων που πλήττουν τη Δημοκρατία, αποδοκιμάζοντας κι απομονώνοντας όσους τις διαπράττουν»
Στην παρέλαση θα παραστούν όλοι οι υπουργοί, ενδεχομένως και ο πρωθυπουργός, παρότι υπήρξαν εισηγήσεις βουλευτών που ζητούσαν ακόμη και κατάργηση της. Ο υπουργός υποδομών Μάκης Βορίδης, με δηλώσεις του ζήτησε ισχυρή αστυνομική παρουσία ενώ επέκρινε τα κόμματα της αριστεράς αλλά και την άκρα δεξιά ότι πρωτοστατούν στα επεισόδια.
Ο Γιάννης Δημαράς, επέκρινε την κυβέρνηση για καλλιέργεια φόβου στους πολίτες και κάλεσε τους πολίτες σε μαζική και ειρηνική συμμετοχή στις εκδηλώσεις.
« Πανικόβλητοι και φοβικοί συσκέπτονται για να κρυφτούν από τους πολίτες. Έντεχνα καλλιεργούν συνθήκες φόβου στον κόσμο. Καλούμε τους Έλληνες να δώσουν το παρών ειρηνικά».

Μπορεί στη διυπουργική να μην συζητήθηκαν αστυνομικά μέτρα, οι επιτελείς της Αστυνομίας ξεκίνησαν πυρετώδεις συσκέψεις αμέσως μετά το πέρας της. Το πιο βασικό πρόβλημα που έχουν αυτή τη στιγμή να λύσουν, είναι πως θα περάσουν με ασφάλεια οι επίσημοι μέσα από τον συγκεντρωμένο κόσμο στο Σύνταγμα.
Η δολοξολογία θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στην Σκουφά καιο μετά την ολοκλήρωση της οι επίσημοι μέσω της οδού Κουμπάρη θα βγουν στην Βασ. Σοφίας κι από εκεί, πρόεδρος Δημοκρατίας, πρωθυπουργός και όσα μέλη της κυβέρνησης θα παραστούν, θα μπουν στη Βουλή κι από εκεί, όταν θα κληθούν να καταλάβουν θέσεις στην εξέδρα, θα το κάνουν περπατώντας από το μνημείο του Άγνωστου Σστρατιώτη.
Το πρόβλημα είναι για όλους τους άλλους επίσημους πλην της ανώτατης πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας που θα πρέπει να συνεχίσουν της Βασ. Σοφίας, να στρίψουν στο λεωφορειόδρομο της Αμαλίας να κάνουν αναστροφή στην Όθωνος για να βρεθούν μπροστά στη εξέδρα.
Όλη αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά κι αυτή τη στιγμή, είναι το βασιικότερο πρόβλημα που καλείται να λύσει η ΕΛ.ΑΣ.
ΠΗΓΗ: BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ