Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Οι θέσεις της ΕΑΑΣ για το ΜΤΣ: «Το πρόβλημα απαιτεί παρέμβαση χειρουργικής μορφής»

 

«Το πρόβλημα του Μ.Τ.Σ είναι αντίστοιχο βαριάς ασθένειας η ίαση της οποίας δεν δύναται να γίνει μέσω χαμηλής εντάσεως φαρμακευτικής αγωγής, καθόσον απαιτείται ιατρική παρέμβαση χειρουργικής μορφής» διαπιστώνουν στην ΕΑΑΣ.


Διαπιστώνουν ότι σχηματίζεται ένα θολό τοπίο «ως προς το μέλλον του ταμείου και τη συνέχιση καταβολής του μερίσματος» και ζητούν την παρέμβαση της πολιτική ηγεσίας των υπουργείων Αμυνας και Οικονομικών προκειμένου να βγει το Μ.Τ.Σ. «από το τέλμα και τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει κυρίως από Πολιτικές παρεμβάσεις».


Τι προτείνουν;

- Διαγραφή του οφειλομένου, από συμψηφισμό, χρέους στο υπ. Οικονομικών, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 138 εκατομμυρίων ευρώ περίπου και εφόσον δεν γίνει αποδεκτή η διαγραφή, το ποσό του χρέους να ενταχθεί και προσαυξήσει ισόποσα το ύψος δανείου.
- Σύναψη, από το Μ.Τ.Σ ή το Ελληνικό Δημόσιο, δανείου 275 εκατομμυρίων ευρώ (ή 413 εκατομμυρίων €) διάρκειας 5 ετών από ελληνική κρατική Τράπεζα - Φορέα με το χαμηλότερο επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και με εγγύηση το ίδιο το μέρισμα (άνω των 110 εκατομμυρίων € ετησίως), προκειμένου το Μ.Τ.Σ να καταβάλλει:

(1) Τα οφειλόμενα 170 εκατομμύρια ευρώ περίπου στα τέκνα των μετόχων – μερισματούχων του, ως Βοήθημα Οικογενειακής - Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (Β.Ο.Ε.Α).

(2) Τα οφειλόμενα 44 εκατομμύρια ευρώ περίπου στον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης (Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ).

(3) Τα οφειλόμενα σε Ε.Α.Α.Σ, Ν.Ι.Μ.Τ.Σ, Ε.Λ.Ο.Α.Σ, κλπ. 4 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

(4) Το μέρισμα στο ύψος που διαμορφώνεται σήμερα για τα Α΄ και Β΄ τρίμηνα 2012, ποσό των 56 εκατομμυρίων € περίπου.
Με την αποπληρωμή των δόσεων του δανείου (60 ή 86 εκατομμυρίων ετησίως περίπου για 5 έτη) μέχρι τη λήξη τους από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (πρώην ΛΑΦΚΑ) που παρακρατείται από τις συντάξεις των μερισματούχων του, η οποία εισφορά ανέρχεται στο ποσό των 130 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως περίπου. Δηλαδή, η αποπληρωμή του δανείου θα γίνει από τους ίδιους τους μερισματούχους οι οποίοι πλην της διασώσεως του ταμείου τους θα συνεισφέρουν στην δημοσιονομική και οικονομική εξυγίανση - βελτίωση της κατάστασης της χώρας κατά 70 ή 44 εκατομμύρια ευρώ περίπου ετησίως.

Αξιοποίηση του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ υπέρ του Μ.Τ.Σ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, καθόσον το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ αποτελεί περιουσιακό, από απαλλοτρίωση, στοιχείο του Μ.Τ.Σ. Η περίθαλψη των μερισματούχων - Μελών της Ε.Α.Α.Σ θα γίνεται στο 401 Γ.Σ.Ν, όπως και με τους λοιπούς κλάδους και η οποία περίθαλψη εκτιμούν ότι «θα είναι βελτιωμένη, καθόσον το μέλος θα περιθάλπεται σε αμιγώς στρατιωτικό περιβάλλον».
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ