Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΠΑΙΡΝΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ Τέλος εποχής για την εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα

ΠΗΓΗ: Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗΖΩΝΗ ".BLOGGER : ΄Ολα σήμερα τα καλύπτει η σύγχρονη τεχνολογία με την οποία όλοι μας έχουμε δεθεί. Θέλω όμως να τονίσω ότι μία καλή  εγκυκλοπάίδεια στην Βιβλιοθήκη κάθε σπιτιού  " ήταν, είναι ένα κόσμημα "  με το μειωνέκτημα  σήμερα ότι απαιτεί χώρο.  


Διαβάζοντας αυτή την ανακοίνωση κοίταξα στην Βιβλιοθήκη μου και είδα ότι αυτή που είχω είναι 62 ΤΟΜΟΙ και 2 για την Ελλάδα Σύνολο 64. Πόσο βάρος να έχει αυτή όταν οι αναφερόμενοι παρακάτω είναι 32 με  58 κιλά; έκδοσης 1996.Πάντος δεν το έχω μετανοιώσει για την αγορά της τότε. 
15/03/2012

Εδώ και 244 χρόνια, οι μεγάλοι τόμοι της Εγκυκλοπαίδειας Μπριτάνικα (Britannica) υπάρχουν στα ράφια σπιτιών, βιβλιοθηκών, εταιρειών, αποτελώντας σημαντική πηγή γνώσης για μικρούς και μεγάλους. 

Από το 1768 η Μπριτάνικα παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το χαρτί. Όμως τώρα το 2012 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματάει την έντυπη έκδοσή της για να μεταφερθεί στο διαδίκτυο με μία νέα ηλεκτρονική μορφή. 

"Η απόφαση αυτή θα προκαλέσει θλίψη και νοσταλγία σε ορισμένους, όμως τώρα διαθέτουμε ένα καλύτερο εργαλείο", τόνισε ο πρόεδρος της εγκυκλοπαίδειας Χόρχε Καούς, σημειώνοντας ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση ανανεώνεται συνεχώς και είναι πληρέστερη. 

Η τελευταία έντυπη έκδοση είναι αυτή του 2010, με 32 τόμους που ζυγίζουν περισσότερα από 58 κιλά. Για την έκδοση αυτή εργάστηκαν 4.000 ειδικοί. 

Η ετήσια συνδρομή της ηλεκτρονικής έκδοσης της εγκυκλοπαίδειας είναι περίπου 70 δολάρια, ενώ η αγορά των 32 τόμων φτάνει τα 1.400. 

Η εταιρεία πρόσφατα έθεσε στην κυκλοφορία σειρά εφαρμογών που κοστίζουν από 1,99 ως 4,99 δολάρια το μήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ