Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ( 8 ) ΕΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 9-3-2012

1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 9 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις 146.000 ευρώ.
Συνελήφθη την 6-3-2012 στο Π. Φάληρο, από αστυνομικούς του Τ.Α. Π. Φαλήρου 52χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 146.241,30 ευρώ.

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν τέσσερις (4) καταδικαστικές αποφάσεις του Πλημμελειοδικείου Πατρών για δημόσια έσοδα, με τις οποίες του έχει επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης εννέα (9) ετών και οκτώ (8) μηνών και χρηματική ποινή 10.400 ευρώ.
Επίσης σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικείου Πατρών.

2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 9 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαση ληστείας
Σύλληψη ενός εκ των δραστών
Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής η ληστεία που έγινε την 15.00 ώρα της 10-10-2011 στο 4ο χλμ της Λεωφ. Σκάλας Ωρωπού-Αθηνών, όταν τρεις δράστες φορώντας ρούχα με διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας και χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο λευκού χρώματος, το οποίο είχαν διαμορφώσει με διακριτικά αυτοκόλλητα σήματα της ΕΛ.ΑΣ. και αποσπώμενο φάρο, ώστε να προσομοιάζει με περιπολικό, ανέκοψαν τη πορεία φορτηγού αυτοκινήτου διανομής τσιγάρων, αποβίβασαν με βία τον οδηγό και αφού τον δέσμευσαν, με τη χρήση βαριοπούλας ξήλωσαν και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο όχημα.
Δράστες είναι τρία (3) άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.
Συνελήφθη την 6-3-2011 με ένταλμα σύλληψης ο ένας από τους δράστες, που πρόκειται για 35χρονο ημεδαπό και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των άλλων δύο συνεργών του.

3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 9 Μαρτίου 201 2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεσημβρινές ώρες της 6-3-2012 συνελήφθησαν στη περιοχή του Παπάγου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 23 και 26 ετών, γιατί λίγο πριν είχαν διαρρήξει στη περιοχή του Ν. Ψυχικού τρία (3) σταθμευμένα αυτοκίνητα από τα οποία είχαν αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Ν. Ψυχικού διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες προέβαιναν συστηματικά σε διαρρήξεις αυτοκινήτων από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα, τσάντες, συσκευές ήχου, πλοήγησης, έγγραφα και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τριάντα πέντε (35) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από αυτοκίνητα στη περιοχή του Ν. Ψυχικού και του Παπάγου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Λάρισα, 9 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια στην πόλη της Λάρισας.
Συνελήφθησαν ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, ενώ εξιχνιάστηκαν εξήντα μία (61) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.
Η δράση της ομάδας εντοπίζεται τουλάχιστον
κατά το τελευταίο 12μηνο.
Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αφαιρεθέντων χρυσαφικών-κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων.
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έχουν διαπράξει σωρεία διακεκριμένων περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών από σπίτια, στην πόλη της Λάρισας.
Συνελήφθησαν, προχθές (07-03-2012) το πρωί, ένας 38χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, μέλη της εγκληματικής ομάδας, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι, άγνωστοι μέχρι στιγμής, συνεργοί τους.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί εξήντα μία (61) περιπτώσεις διαρρήξεων και όπως διαπιστώθηκε δρούσαν τουλάχιστον, κατά το τελευταίο 12μηνο (από τα τέλη του μήνα Φεβρουαρίου του 2011).
Οι συλληφθέντες, μετέβαιναν στην πόλη της Λάρισας, από την Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη τακτική και μεθοδολογία δράσης προέβαιναν στην εγκληματική τους δραστηριότητα. Ειδικότερα επέλεγαν διαμερίσματα, από τα οποία απουσίαζαν οι ένοικοι, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες και αφού έσπαζαν τις κλειδαριές από τις κεντρικές εισόδους των σπιτιών, προέβαιναν σε κλοπές και στη συνέχεια ασφάλιζαν τις παραβιασμένες θύρες, για να κερδίσουν χρόνο μέχρι τη διαπίστωση της πράξης από τους παθόντες, ενώ ποτέ δεν εγκατέλειπαν στο χώρο τα θραύσματα της κλειδαριάς.
Από τις οικίες αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα-χρυσαφικά, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και αλλά αντικείμενα αξίας. Επιπλέον οι δράστες για να μην προκαλούν υποψίες και προκειμένου να δίνουν εντύπωση επισκεπτών στους περιοίκους, κρατούσαν κουτιά με γλυκά.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης (ενέδρες σε επίκαιρα σημεία της πόλης) οι δύο δράστες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, τις πρωινές ώρες της 07-03-2012 .
Αρχικά εθεάθησαν να εισέρχονται σε πολυκατοικία, κρατώντας ο ένας από τους δύο κουτί με γλυκά και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση. Στη συνέχεια αφού εξήλθαν και επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και διενήργησαν έλεγχο, κατά τη διάρκεια του οποίου, στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, καθώς και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 38χρονου δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • μία (1) συσκευασία με ηρωίνη βάρους 1,5 γραμμαρίων
  • μία (1) συσκευασία με σκόνη λευκού χρώματος, αγνώστου συνθέσεως, βάρους 5,4 γραμμαρίων
  • διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, πολυεργαλεία, σουγιάς, γαλλικό κλειδί)
  • το χρηματικό ποσό των 64 ευρώ και 1 δολάριο Η.Π.Α.
  • ένα (1) ασημένιο νόμισμα αγνώστου προελεύσεως
  • δύο (2) ρολόγια χειρός και
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ακολούθως, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • μεγάλος αριθμός χρυσαφικών – κοσμημάτων (δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, ρολόγια, καρφίτσες, βραχιόλια, κολιέ, αλυσίδες, κρεμαστά λαιμού, περιδέραια, σταυροί)
  • έξι (6) μαχαίρια και ένα (1) ξιφίδιο
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων
  • φωτογραφικές μηχανές και
  • το χρηματικό ποσό των 25 δολαρίων Η.Π.Α.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες σε συνεργασία και με άλλους άγνωστους συνεργούς τους, διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα από 28-02-2011 έως 01-03-2012, στην πόλη της Λάρισας εξήντα μία (61) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων οικιών, από τις οποίες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (11.535) ευρώ, καθώς και αντικείμενα (χρυσαφικά-κοσμήματα και λοιπά αντικείμενα) των οποίων η συνολική αξία ανέρχεται στο ποσό των (440.990) ευρώ.
Μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών αγνώστων συνεργών, καθώς και την ταυτοποίηση των λοιπών κατασχεθέντων αντικειμένων – τιμαλφών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράνομης οπλοκατοχής, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της απείθειας.
Παρακαλούνται όσοι πολίτες της Λάρισας έχουν υποστεί κλοπές-διαρρήξεις στα σπίτια τους, με την ανωτέρω μέθοδο, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, να τηλεφωνούν στα 2410-683171 και 2410-683184-5, προκείμενου να προσέρχονται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για τυχόν αναγνώριση κλοπιμαίων.













5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 9 Μαρτίου 201 2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απογευματινές ώρες της 6-3-2012 συνελήφθησαν στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 31 και 26 ετών, γιατί επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο που έφερε πλαστές πινακίδες.
Μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και μία γυναικεία τσάντα, την οποία όπως εξακριβώθηκε είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από σταθμευμένο αυτοκίνητο στη περιοχή της Κηφισιάς.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Κηφισιάς διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες μετέβαιναν σε χώρους στάθμευσης εμπορικών κέντρων, σούπερ μάρκετ κλπ και αφού απασφάλιζαν τις πόρτες σταθμευμένων αυτοκινήτων, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, έγγραφα και διάφορα άλλα αντικείμενα. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα και ειδικότερα :
  • Οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών στην περιοχή της Κηφισιάς.
  • Δύο (2) περιπτώσεις στην περιοχή της Ν. Ερυθραίας.
  • Δύο (2) περιπτώσεις στην περιοχή του Αμαρουσίου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 9 Μαρτίου 201 2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου ημεδαπού και ήδη έγκλειστου στις Δικαστικές Φυλακές Δομοκού, για απάτες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, εισέρχονταν σε σπίτια ηλικιωμένων και αφαιρούσε χρήματα. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) περιπτώσεις και αναλυτικά:
  • Την 18-2-2011 στον Ν. Κόσμου σε βάρος 89χρονου ημεδαπού.
  • Την 13-05-2011 στην Κυψέλη σε βάρος 89χρονου ημεδαπού.
  • Την 24-10-2011 στη Ν. Σμύρνη σε βάρος 70χρονης ημεδαπής.
  • Την 4-5-2011 στους Αμπελοκήπους σε βάρος 75χρονης ημεδαπής.
  • Την 22-11-2011 στη Ν. Σμύρνη σε βάρος 65χρονης ημεδαπής.
  • Την 28-11-2011 στη Δάφνη σε βάρος 77χρονου ημεδαπού.
Το σύνολο των αφαιρεθέντων χρημάτων υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 
09-03-2012: Εξιχνιάσθηκαν κλοπές οχημάτων και διαρρήξεις καταστημάτων στη δυτική Θεσσαλονίκη.
7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 09 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκαν κλοπές οχημάτων και διαρρήξεις καταστημάτων στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες της 08-03-2012, στην περιοχή των Διαβατών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 33 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία» και παραβάσεις των Νόμων «Περί όπλων» και «Περί Ναρκωτικών».
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο, δεν σταμάτησαν σε αστυνομικό σήμα στάσης και επιχείρησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα, πλην όμως καταδιώχθηκαν και ακινητοποιήθηκαν.
Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα προέκυψε ότι το είχαν αφαιρέσει την 06-03-2012 από την περιοχή της Μενεμένης, ενώ εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Κρατικές πινακίδες Ι.Χ. αυτοκινήτου, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 20-02-2012,
  • Δύο (2) αναδιπλούμενα μαχαίρια,
  • Μία (1) σακούλα που περιείχε (66,7) γραμ. κάνναβης, (1) γραμ. ηρωίνης και (4) ναρκωτικά δισκία,
  • Ένα (1) ζευγάρι γάντια και
  • Ένα (1) σακίδιο πλάτης που περιείχε διαρρηκτικά εργαλεία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες το προηγούμενο διάστημα είχαν αφαιρέσει από περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης δύο (2) Ι.Χ. αυτοκίνητα και δύο (2) δίκυκλα.
Επίσης, πρώτες πρωινές ώρες της 05-02-2012 διέρρηξαν κατάστημα με είδη ένδυσης στην περιοχή του Καλοχωρίου, αφαιρώντας είδη ρουχισμού και βραδινές ώρες της 27-02-2012 διέρρηξαν κατάστημα ψιλικών στην περιοχή των Αμπελοκήπων, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και άλλα μικροαντικείμενα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 9 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βραδινές ώρες της 7-3-2012, συνελήφθησαν στα Πατήσια από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής (άνδρας 22 και γυναίκα 37 ετών), για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν.
  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους –15.811,5- γραμμ.
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΙΝΗΣ βάρους -9- γραμμ.
  • Τέσσερα –4- κινητά τηλέφωνα
  • Μια –1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ