Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Τί αλήθεια συμβαίνει με τη ΔΙΑΣ; Ποιοι την υπονομεύουν; Πώς επιχειρούν να συνδιοικήσουν;

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Κάποιοι, προσέφεραν κάκιστες υπηρεσίες σήμερα στον κ. Χρυσοχοΐδη, επενδύοντας και στο θυμικό του και στον συναισθηματισμό του, με δεδομένο ότι αποτελεί εδραία πεποίθηση ότι η ομάδα ΔΙΑΣ αποτελεί πνευματικό και "ματεριαλιστικό" δημιούργημα του.
Παρακάτω, κάνοντας μία πολύ σύντομη ιστορική αναδρομή θα θυμίσουμε ποιοί, πότε και πως "συνήργησαν" προκειμένου να
πάρει σάρκα και οστά. Το τι συνέβη, το είχαμε περιγράψει σε μια τριλογία αναρτήσεων με δομικό τίτλο "Ο Σοφιός η ΔΕΛΤΑ και η ΔΙΑΣ- Ένα απίστευτο παρασκήνιο" τις οποίες παραθέτουμε παρακάτω.
Κάποιοι, με προσβάσεις, εξαρτήσεις κι ερείσματα στον μακροβιότερο πολιτικό προϊστάμενο των Σωμάτων Ασφαλείας, επιχειρούν να συνδιοικήσουν στο μέτρο του δυνατού μια υπηρεσία που ομολογουμένως κέρδισε την επιβράβευση του κόσμου κι έφερε πιο κοντά την Αστυνομία στον πολίτη. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν καλύτερο εάν από την αρχή της λειτουργίας της, δεν υπήρχαν διαξιφισμοί και ίντριγκες μεταξύ φιλόδοξων αξιωματικών- καριεριστών και δεν είχε υπονομευτεί άλλη συγγενής υπηρεσία. Αλλά αυτά είναι ζητήματα που ανάγονται στο λησμονημένο παρελθόν. Το bloko.gr είχε επισημάνει άλλωστε τις πρώτες ισχυρές τριβές (ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ! ) κάτι που μας έφερε σε χαοτικές κι έκτοτε αγεφύρωτες αποκλίσεις με παλιούς φίλους, για να φτάσουμε στην ιωβηλαία ημερομηνία 4 Οκτωβρίου 2011 όταν πρώτοι επισημάναμε πως (ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ! ) και λίγο καιρό αργότερα, στις 17 του ίδιου μήνα, μετά την αλλαγή του προφίλ διοίκησης (ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η "ΑΠΟΓΡΑΦΗ" ΣΤΗ ΔΙΑΣ - ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ).

Τί αληθινά όμως συμβαίνει με τη ΔΙΑΣ; Ποιοί την υπονομεύουν εξακολουθητικά επιδεικνύοντας φαινομενικό ενδιαφέρον ποντάροντας αποκλειστικά στη δική τους και φαινομενικά ασυσχέτιστη εξελικτική παρουσία και συνδιοίκηση; Ποιοι επηρέασαν τον κ. Χρυσοχοΐδη με διαθλαστικά στοιχεία;

Στον κ. Παπουτσή, το bloko.gr ουδέποτε χαρίστηκε και στην πλειοψηφία των ρητορικών σχημάτων κι εξαγγελιών του, αντιπαρατεθήκαμε με άποψη κι επιχειρήματα. Σήμερα όμως και σε ότι αφορά στην εικόνα της ομάδας ΔΙΑΣ, τουλάχιστον στην παράθεση των αριθμητικών μεγεθών έχει δίκιο.

Η ομάδα ΔΙΑΣ, στις 14 Απριλίου του 2010 που έκανε εγκαίνια στους δρόμους της Αθήνας, είχε 1.914 άτομα ως προσωπικό, από τα οποία 76 για γραμματειακή υποστήριξη και 1.739 μοτοσικλέτες. Σήμερα, τα αντίστοιχα αριθμητικά μεγέθη 1.986 αστυνομικοί, 100 στη γραμματεία και 1.137 μηχανές.
Στην ιωβηλαία όπως την χαρακτηρίσαμε ημερομηνία 4 Οκτωβρίου, λίγο πριν από αλλαγή δηλαδή διοικητικού προφίλ, είχε 1.947 αστυνομικούς από τους οποίους ... 260 στην γραμματεία και 1.258 μοτοσικλέτες.
Όπως φαίνεται από την ... προοδευτική προς τα κάτω "προϊούσα" απομείωση του στόλου, πολλές μηχανές αχρηστεύθηκαν ή ακινητοποιήθηκαν από τ' απανωτά ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα στα οποία σακατεύθηκε ή και δυστυχώς σκοτώθηκε δυστυχώς συνολικά μεγάλος αριθμός.
Κι αυτό είναι που επιχειρείται να διορθωθεί αυτή την περίοδο. Να προστεθεί κοντά στο φαίνεσθαι της παρουσίας στους δρόμους, το είναι της ασφάλειας του ίδιου του αστυνομικού που μοχθεί και ρισκάρει για το αγαθό της προστασίας του πολίτη.
Γι αυτό το λόγο υποβάλλονται σε τριήμερη συντηρητική εκπαίδευση 80 αστυνομικοί,με 1 εκπαιδευτή ανά 10 άτομα προκειμένου και να προσφέρουν, αλλά και να μην εξοντώνονται, ενώ για π΄ρώτη φορά κάνουν και νυχτερινές βολές. Το πού βρίσκονται οι περίπου 700 απόντες το περιέγραψε και ο Παπουτσής. Σε αναρρωτικές άδειες, σε βραχείες, σε κανονικές κοκ. Και σχεδόν οι ίδιοι με την πρεμιέρα στην γραμματεία. Λάθος και ιδιοτελής η ενημέρωση του κ. υπουργού λοιπόν...

Δείτε τώρα ποιοι οραματίστηκαν από τι κλυδωνισμούς πέρασε και πως τελικά στήθηκε αυτή η ομάδα.
1. Ο ΣΟΦΙΟΣ Η ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣ- ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕΡΟΣ Α' (http://blokoteam.blogspot.com/2011/05/blog-post_1443.html )
2. Ο ΣΟΦΙΟΣ Η ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣ- ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕΡΟΣ Β' ( http://blokoteam.blogspot.com/2011/05/blog-post_522.html)
3. Ο ΣΟΦΙΟΣ Η ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣ- ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕΡΟΣ Γ' (http://blokoteam.blogspot.com/2011/05/blog-post_1134.html )

ΠΗΓΗ. BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ