Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ… ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ!



 

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΠΗΓΗ: Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "
13/03/2012

Ως… είδηση παρουσιάζεται πλέον η απόφαση να τελεστούν κανονικά και με την παρουσία επισήμων οι παρελάσεις. 


Αυτό προέκυψε από τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής με αντικείμενο την διεξαγωγή των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, κατά την οποία αποφασίστηκε ότι αυτές θα γίνουν παρουσία της… κυβέρνησης και της Αστυνομίας! 

Κατά την σύσκεψη υπογραμμίστηκε η ανάγκη καταδίκης από τα κόμματα, τις κοινωνικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ  των εκδηλώσεων βίας, καθώς, όπως ειπώθηκε, τα φαινόμενα αυτά υποβαθμίζουν τη Δημοκρατία. 

Για το θέμα εκδόθηκε ανακοίνωση και από το γραφείο του πρωθυπουργού, όπου αναφέρεται:

«Πολιτικές δυνάμεις, ΜΜΕ, εκπαιδευτικός κόσμος και κοινωνικοί φορείς πρέπει να συμβάλουν στην προστασία των πολιτών και των δημόσιων αγαθών, καθώς και στην αποτροπή πράξεων που πλήττουν τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου, αποδοκιμάζοντας και απομονώνοντας όσους τις διαπράττουν». 

Επιπλέον, κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη να υπογραμμιστεί ο ενωτικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου και στο διάστημα που μεσολαβεί ως την επέτειο, να γίνει προσπάθεια να αναδειχθεί αυτός ο χαρακτήρας. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Α. Γιαννίτση, Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου, Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη, Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλου και Π. Καψή. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ανέφερε ότι πρέπει «να αστυνομευτεί αποτελεσματικά η παρέλαση». 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Ράδιο 9, σημείωσε πως «οι πολίτες έχουν κάθε δίκιο να εκφράζουν την διαμαρτυρία, την απόγνωση τους, το θυμό τους για την κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο», τόνισε όμως ότι «πρέπει να προφυλαχτούν από ενέργειες προπηλακισμών και βίας, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να επιτρέπουν στους θύτες αυτής της πολιτικής να μετατρέπονται σε θύματα». 

Κάνοντας λόγο για κίνδυνο στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Επειδή ήδη διάφοροι διαμορφώνουν 15 μέρες πριν ένα κλίμα ότι ό,τι συμβεί θα φταίει ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, δηλώνω απερίφραστα ότι: Εμείς είμαστε υπέρ των μαζικών, ειρηνικών, ενωτικών αγώνων εναντίον της βίας και των προπηλακισμών που το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν και να διχάζουν». Μάλιστα ανέφερε πως παρατηρεί «ορισμένους συνδέσμους εφέδρων, ειδικών δυνάμεων που τοποθετούνται στο χώρο της υπερπατριωτικής άκρας δεξιάς να σχεδιάζουν ενέργειες βίαιων διαμαρτυριών και προπηλακισμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ