Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Α.- Μία δολοφονία, 22 ένοπλες ληστείες και 4 κλοπές για τη σπείρα της Χαλκίδας .Β.-Αδίστακτοι ληστές απειλούσαν με όπλα ανήλικα παιδιά για να ληστέψουν τα ΕΛΤΑ – Πήραν για “ασπίδα” την μητέρα τους και την διευθύντρια

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012


Μία δολοφονία, 22 ένοπλες ληστείες και 4 κλοπές για τη σπείρα της Χαλκίδας

Για τέσσερις μήνες δρούσαν ανενόχλητοι. Επέλεγαν με προσοχή τα θύματά τους, τις περισσότερες φορές υπερήλικες ή μεσήλικες που δεν μπορούν εύκολα να αντιδράσουν, ενοίκους κατοικιών σε περιοχές απομονωμένες, όπου δεν κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα.
Χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς ιδιαίτερα σκληροί, αν και ακόμα δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό τους.
Τα μέλη της σπείρας της Χαλκίδας παραμένουν ασύλληπτα, αλλά το μεσημέρι της Τρίτης πέρασαν χειροπέδες στον "εγκέφαλό" της .
ΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟΝ "ΑΡΧΗΓΟ"


Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας εδώ και αρκετό καιρό προσπαθούσαν να συλλέξουν όποιο στοιχείο θα τους οδηγούσε στην εξάρθρωση τής σπείρας. Ένας αριθμός τηλεφώνου, για ακόμα μία φορά, έριξε φως στο τούνελ. Ο αριθμός δόθηκε στην αντιτρομοκρατική, τέθηκε σε παρακολούθηση, και το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη ο "εγκέφαλος" στην περιοχή της Πεντέλης.
Στα 31 του χρόνια οργάνωσε την ομάδα του, μοίρασε τις αρμοδιότητες, και μέσα σε 4 μήνες διέπραξε μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών 22 ληστείες, 4 κλοπές, ενώ πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 68χρονο στην Παραλία Αυλίδας, στην Εύβοια, στις 22 του περασμένου Γενάρη.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» περιοχές της Αττικής και πραγματοποιούσαν εξορμήσεις, κυρίως σε περιοχές της Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας, όπου ανέπτυσσαν την εγκληματική τους δραστηριότητα. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε ληστεία σε περιοχή της Κέρκυρας, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης τους και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία των δραστών ( modus operandi ) επέλεγαν σπίτια σε απομονωμένες περιοχές, με λιγοστή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, ενώ η επιλογή των στόχων τους γινόταν με βασικό κριτήριο οι ένοικοι των σπιτιών να είναι υπερήλικες ή μεσήλικες, προκειμένου να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες αντίδρασης.
Οι δράστες επεδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα κατά τη διάπραξη των ληστειών, χρησιμοποιώντας μαχαίρια, σκεπάρνια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα καθώς και πυροβόλα όπλα (πιστόλι και κυνηγητικά όπλα), ενώ σε πολλά περιστατικά έκαναν σκόπιμα αισθητή την παρουσία τους στον περιβάλλοντα χώρο των οικιών και στη συνέχεια, όταν οι ένοικοι έβγαιναν από τα σπίτια, τους ακινητοποιούσαν και τους λήστευαν.
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί οι ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:
  • Ανθρωποκτονία την 22-01-2012 το βράδυ στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας, κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας από τρεις δράστες, ένας από τους οποίους πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 68χρονο ημεδαπό
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι, σε βάρος 69χρονου ημεδαπού και της συζύγου του, που συνέβη το βράδυ της 01-10-2011 στη Συκάμινο Αττικής.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 58χρονης ημεδαπής, που συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 02-10-2011, στον Αυλώνα Αττικής.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 68χρονης ημεδαπής που συνέβη νωρίς το πρωί της 02-10-2011 στο Μίλεσι Αττικής.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 54 και 25 ετών αντίστοιχα, που συνέβη νωρίς το πρωί της 17-10-2011 στο Χαλκούτσι Ωρωπού Αττικής.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, που συνέβη το απόγευμα της 22-11-2011 στην Κερατέα Αττικής.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 77χρονου ημεδαπού και της συζύγου του, που συνέβη νωρίς το πρωί της 07-10-2011 στο Καπανδρίτι Αττικής.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος ανδρόγυνου, ηλικίας 70 ετών ο άνδρας, 62 η σύζυγός του και 59χρονου συγγενικού τους προσώπου, που συνέβη το βράδυ της 11-11-2011 στο Πικέρμι Αττικής.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 62χρονης ημεδαπής που συνέβη το απόγευμα της 20-11-2011 στον Ωρωπό Αττικής.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 32χρονου ημεδαπού και της συζύγου του, που συνέβη νωρίς το πρωί της 23-11-2011 στο Κορωπί Αττικής.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 69χρονου ημεδαπού, που συνέβη το βράδυ της 02-12-2011 στη Συκάμινο Ανατολικής Αττικής.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 69χρονου ημεδαπού και της 64χρονης συζύγου του, που συνέβη το βράδυ της 05-12-2011 στον Κάλαμο Αττικής.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 76χρονου ημεδαπού και της συζύγου του, που συνέβη το απόγευμα της 07-12-2011 στον Ωρωπό Αττικής.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 64χρονης ημεδαπής, που συνέβη το απόγευμα της 28-12-2011 στην Ραφήνα Αττικής.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 22χρονης ημεδαπής, που συνέβη το βράδυ της 28-12-2011 στο Πικέρμι Αττικής.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 52χρονης ημεδαπής, που συνέβη το βράδυ της 28-12-2011 στο Πικέρμι Αττικής.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος πέντε ημεδαπών ενοίκων, που συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 02-10-2011 στο Δήλεσι Βοιωτίας.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 80χρονου ημεδαπού, που συνέβη το βράδυ της 20-11-2011 στο Δήλεσι Βοιωτίας.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 66χρονου ημεδαπού και της 58χρονης συζύγου του, που συνέβη νωρίς το πρωί της 25-11-2011 στο Δήλεσι Βοιωτίας.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 62χρονου ημεδαπού και της 61χρονης συζύγου του, που συνέβη νωρίς το πρωί της 09-12-2011 στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 59χρονου ημεδαπού και της συζύγου του, που συνέβη νωρίς το πρωί της 03-12-2011, στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 65χρονου ημεδαπού και της συζύγου του, που συνέβη το απόγευμα της 08-12-2011, στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας.
  • Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 67χρονης ημεδαπής και του 73χρονου Γαλλικής καταγωγής συζύγου της, που συνέβη το απόγευμα της 16-11-2011 στην Κέρκυρα.
  • Κλοπή σε οικία 68χρονης ημεδαπής που έγινε το χρονικό διάστημα από 22-01-2012 έως 23-01-2012 στο Δήλεσι Βοιωτίας.
  • Κλοπή σε οικία 51χρονης ημεδαπής που έγινε νωρίς το πρωί της 09-12-2011, στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας.
  • Κλοπή σε οικία 77χρονης ημεδαπής που έγινε νωρίς το πρωί της 24-11-2011, στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας.
  • Κλοπή σε οικία 86χρονης ημεδαπής που έγινε νωρίς το πρωί της 10-01-2012, στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας.
Η λεία που αποκόμισαν από τις ληστείες – κλοπές ξεπερνά τα 25.000 ευρώ, ενώ επιπλέον αφαίρεσαν πολλά κινητά τηλέφωνα, τρία (3) κυνηγετικά όπλα, πλήθος κοσμημάτων, μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών συσκευών (τηλεοράσεις, φορητούς υπολογιστές κ.λπ), ρολόγια, είδη ρουχισμού καθώς και άλλα αντικείμενα. Επίσης, για να διευκολύνουν τη διαφυγή τους σε τέσσερις περιπτώσεις αφαίρεσαν ισάριθμα Ι. Χ. Ε. αυτοκίνητα από τα θύματά τους.
Κατά την έρευνα, που διενεργήθηκε προχθές το μεσημέρι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι όπου διέμενε ο 31χρονος, Αλβανικής καταγωγής, μαζί με 60χρονο ημεδαπό, στην Πεντέλη Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • -70 ,662 - κιλά κάνναβης , συσκευασμένα σε δέματα
  • ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 8 φυσίγγια
  • το χρηματικό ποσό των -3.150- ευρώ
  • ένα αεροβόλο (πιστόλι) και μια σιδερογροθιά
  • μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών
  • πλήθος από κουκούλες τύπου Full Face , γάντια και άλλα αντικείμενα, δηλωτικά της παράνομης δραστηριότητάς του και
  • δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του.
Ο 60χρονος αναζητείται για να συλληφθεί και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξετάζεται επίσης η συμμετοχή της εγκληματικής ομάδας και σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Σε βάρος του 31χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ληστειών, διακεκριμένων κλοπών, εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί αύριο (09-03-2012) το μεσημέρι ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.
 

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Αδίστακτοι ληστές απειλούσαν με όπλα ανήλικα παιδιά για να ληστέψουν τα ΕΛΤΑ – Πήραν για “ασπίδα” την μητέρα τους και την διευθύντρια


- Στιγμές αγωνίας για 2 ανήλικα παιδιά και 2 γυναίκες στα χέρια των κακοποιών
- Έσυραν τις δύο γυναίκες μέχρι το αυτοκίνητο τους για να μην τους πυροβολήσουν οι αστυνομικοί
- Η συγκλονιστική μαρτυρία στο Newsit αυτόπτη μάρτυρα
- Δείτε βίντεο


Ώρες αγωνίας στα χέρια δυο αδίστακτων ληστών έζησαν δύο ανήλικα παιδιά και δύο γυναίκες στους Αγίους Θεοδώρους.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι όπου δύο κουκουλοφόροι μπήκαν με όπλα μέσα στο κατάστημα των ΕΛΤΑ της περιοχής που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο ενώ ο τριτος ληστής τους περίμενε στο αυτοκίνητο. Μέσα στο κατάστημα ήταν η διευθύντρια και η καθαρίστρια καθώς και τα δύο ανήλικα παιδιά της καθαρίστριας, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, που μόλις τα είχε πάρει από το σχολείο. Οι δράστες δεν δίστασαν να τραβήξουν όπλα και να απειλήσουν τις δύο γυναίκες σημαδεύοντας τα ανήλικα παιδιά για να τους δώσουν τα χρήματα που υπήρχαν.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα Χρήστο Ψυχογιό, που είναι πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου των Αγίων Θεοδώρων και πρώην υπάλληλος των ΕΛΤΑ, επειδή το κατάστημα είναι σε κεντρικό δρόμο αρκετοί κάτοικοι είδαν ότι γινόταν ληστεία και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο ενώ οι ληστές ήταν μέσα στο κτίριο ενώ έξω σε αυτοκίνητο βρισκόταν ο τρίτος συνεργός τους. Σύμφωνα με τον κ.Ψυχογιό, οι δράστες για να γλιτώσουν άρπαξαν τις δύο γυναίκες και τις έσυραν προς το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τες ως ασπίδα για να μην τους πυροβολήσουν οι αστυνομικοί.

Oπως δήλωσε στο Newsit o αυτόπτης μάρτυρας και πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίων Θεοδώρων Χρήστος Ψυχογιός "ηταν μετά τις 2 που είχε κλείσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Οι ληστές ήταν 3, 2 μέσα και ένας έξω στο αυτοκίνητο που τους περίμενε. Κουκουλοφόροι με όπλα μικρά στα χέρια. Επειδή κατάλαβαν οτι γύρω - γύρω υπάρχει αστυνομία και οτι εάν έβγαιναν έξω θα τους γαζώνανε οι αστυνομικοί, πηραν ομήρους την προϊσταμένη του ταχυδρομείου και την καθαρίστρια η οποία είχε και τα ανήλικα παιδιά της μέσα που μόλις είχαν σχολάσει από το δημοτικό, ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι. Τα παιδιά κλαίγανε οταν είδαν να τραβάνε την μάνα τους και την άλλη γυναίκα με τα οπλα για να τις βάλουν μέσα στο αυτοκίνητο και φωνάζανε "τη μάνα μου, τη μάνα μου" . Εγώ ημουν απέναντι από το ταχυδρομείο και τα έβλεπα όλα και την ώρα που έφυγαν οι ληστές με τις ομήρους ακολούθησα και εγώ πίσω από την αστυνομία και τελικά άφησαν τις γυναίκες σε μια αερογέφυρα από κάτω σε μια απόσταση 1.200 μέτρων από τους Αγίους Θεοδώρους, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο και έφυγαν με άλλο αμάξι. Οι γυναίκες είναι σοκαρισμένες αλλά ευτυχώς γλυτώσαμε τα χειρότερα, η καθαρίστρια δίνει κατάθεση τώρα στην αστυνομία και η διευθύντρια εχει επιστρέξει στα ΕΛΤΑ γιατί είναι εκεί η αστυνομία και η σήμανση. Δε ξέρουμε ακόμη πόσα χρήματα πήρανε".


Η αστυνομία χτενίζει σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή προκειμένου να εντοπίσει τους ληστές.
ΠΗΓΗ: BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ