Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Θέμα: «Τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2012 – οδοιπορικά έξοδα Αστυνομικών παρελθόντων ετών»

poasy
Αθήνα 16 Μαρτίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 503/4/32
Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ
Κοιν.: 1) Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών  κ. Φίλιππο ΣΑΧΙΝΙΔΗ
2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη   κ. Μανώλη ΟΘΩΝΑ
3) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη   κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
4) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
6) Αστυνομικές Υπηρεσίες
Θέμα: «Τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2012 – οδοιπορικά έξοδα Αστυνομικών παρελθόντων ετών»
Κύριε Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία επανέρχεται εκ νέου για το γνωστό ζήτημα των ανεξόφλητων οφειλών των οδοιπορικών εξόδων του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που μας ταλανίζει τα δύο (2) τελευταία χρόνια.
Πρόκειται για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις συναδέλφων μας που πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 2006 έως και 2010, για εκτέλεση υπηρεσίας μακριά από την έδρα των Υπηρεσιών τους και τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν εξοφληθεί λόγω μη ύπαρξης των αναγκαίων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Οργανισμού μας.
Μετά από σειρά παρεμβάσεων το προηγούμενο διάστημα της Ομοσπονδίας μας τόσο προς την Ηγεσία του Υπουργείου μας, όσο και προς το Υπουργείο Οικονομικών διαφάνηκε ότι είχε βρεθεί λύση στο πρόβλημα, καθώς εγγράφθηκε στο ΚΑΕ 0709 του προϋπολογισμού του έτους 2012 χρηματικό ποσό ύψους 52 εκατ. €, που αντιστοιχούσε σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Αρχηγείου μας, στο σύνολο των ανεξόφλητων μετακινήσεων των συναδέλφων μας και αναμένονταν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που μας είχαν δοθεί, η προώθηση της αναγκαίας Νομοθετικής ρύθμισης για την εκταμίευση των χρημάτων.
Κατά την πρόσφατη όμως τροποποίηση του προϋπολογισμού του έτους 2012 του Οργανισμού μας, κατ' επιταγή του αρθ. 2 του Ν. 4051/2012 «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγοντες ρυθμίσεις εφαρμογής του μνημονίου συνεννόησης του Ν. 4046/2012» στον προαναφερόμενο ΚΑΕ 0709 που αφορά «υποχρεώσεις από μετακινήσεις παρελθόντων οικονομικών ετών» το χρηματικό ποσό των 52 εκατ. € ξαφνικά μηδενίστηκε.
Οφείλουμε να επισημάνουμε την έντονη αγανάκτηση των συναδέλφων μας για την περικοπή του απαιτούμενου χρηματικού ποσού στον τροποποιημένο προϋπολογισμό του Οργανισμού μας, καθώς διαφαίνεται ότι όχι μόνο η Πολιτεία δεν προτίθεται να καταβάλλει στους συναδέλφους τα έξοδα που έχουν υποστεί για να εκτελέσουν διατεταγμένη υπηρεσία κατά παρέκκλιση του ωραρίου εργασίας, αλλά θα κληθούν και όσοι εξ' αυτών έχουν λάβει μέρος των εξόδων ως προκαταβολή, να τα επιστρέψουν!

Κύριε Υπουργέ,
Κατόπιν των προαναφερομένων, αναμένουμε μια άμεση απάντηση για το πότε και με ποιο τρόπο θα εξοφληθούν τα οδοιπορικά έξοδα των παρελθόντων ετών, με την παράλληλη προώθηση από μέρους σας της αναγκαίας νομοθετικής ρύθμισης.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ