Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ( 14 ) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Κέρκυρα, 15 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν ένας ημεδαπός, μία ημεδαπή και ένας αλλοδαπός για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και οπλοκατοχής.
Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών και βρέθηκαν κλοπιμαία αξίας άνω των 135.000 ευρώ.
Συνελήφθησαν χθες (14-03-2012) το απόγευμα στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλυκών Ζακύνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, ένας ημεδαπός και μία ημεδαπή, ηλικίας 26 και 47 ετών, και ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και οπλοκατοχής.
Αρχικά συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στον Άγιο Κήρυκα Ζακύνθου ο 26χρονος ημεδαπός μαζί με την 47χρονη μητέρα του, όταν σε στοχευμένη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο περίστροφα, ένα πιστόλι, φυσίγγια, μαχαίρια-σουγιάδες, διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλεμμένων αντικειμένων όπως ηλεκτρολογικός- μηχανολογικός εξοπλισμός, καθώς και όργανα γυμναστικής και διάφορα εργαλεία.
Στην συνέχεια συνελήφθη ο 22χρονος Αλβανός στον Άγιο Δημήτριο Ζακύνθου, όταν σε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν ένας σουγιάς και έξι κινητά τηλέφωνα.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος ημεδαπός μαζί με τον 22χρονο Αλβανό και με άλλα δύο τουλάχιστον άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, οι οποίοι επιδίδονταν σε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και σε άλλες εγκαταστάσεις της περιοχής.
Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι διέπραξαν τις ακόλουθες διαρρήξεις:
Κατά το χρονικό διάστημα από 19-10-2010 έως 20-10-2010, διέρρηξαν το σχολικό συγκρότημα (ΕΠΑΛ) στον Άγιο Κήρυκα Ζακύνθου και αφαίρεσαν μεγάλο όγκο ηλεκτρολογικού- μηχανολογικού εξοπλισμού συνολικής αξίας (98.840) ευρώ.
Κατά το χρονικό διάστημα από 10-03-2011 έως 18-03-2011 στις Αλυκές Ζακύνθου, διέρρηξαν ξενοδοχείο, από το οποίο αφαίρεσαν όργανα γυμναστικής συνολικής αξίας (13.000) ευρώ.
Κατά το χρονικό διάστημα από 14-03-2011 έως 15-03-2011 στα Πηγαδάκια Ζακύνθου διέρρηξαν εμπορική επιχείρηση, από την οποία αφαίρεσαν γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία συνολικής αξίας (23.670) ευρώ.
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την εξακρίβωση των στοιχείων και τον εντοπισμό των συνεργών των δραστών καθώς και την διερεύνηση διάπραξης και άλλων κλοπών- διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή.
Τα ανευρεθέντα αντικείμενα τα οποία είναι προϊόντα κλοπών- διαρρήξεων, αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.












2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 15 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταυτοποιήθηκαν δύο (2) δράστες εμπλεκόμενοι σε υπόθεση καλλιέργειας φυτείας χασίς
Οι δράστες προφυλακίσθηκαν με εντάλματα του Ανακριτή
Η φυτεία είχε εντοπιστεί τον Αύγουστο του 2009 και είχαν εκριζωθεί 106 δενδρύλλια κάνναβης.
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου μετά από πολύμηνες έρευνες, υπόθεση φυτείας κάνναβης που είχε εντοπιστεί, πριν από δύο χρόνια περίπου, στη θέση Βατόκαμπος του Δήμου Νεάπολης Αιτωλοακαρνανίας και ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση δύο ημεδαποί ηλικίας 63 και 54 ετών.
Ειδικότερα την (09-08-2009) οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες είχαν εντοπίσει φυτεία με εκατόν έξι (106) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 1,20 με 2,50 μέτρων το καθένα, εντός δύσβατης θαμνώδους έκτασης σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους και με ειδικές εγκαταστάσεις ποτίσματος της φυτείας.
Αμέσως τέθηκε ο χώρος υπό παρακολούθηση για αρκετές μέρες, χωρίς όμως να υπάρχουν αποτελέσματα.
Από την αστυνομική έρευνα, που ενεργήθηκε στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν εκατόν έξι (106) δενδρύλλια κάνναβης τα οποία και εκριζώθηκαν. Ακόμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μπαταρίες, εργαλεία καλλιέργειας και διάφορα προσωπικά αντικείμενα τα οποία στάλθηκαν για εργαστηριακές εξετάσεις.
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των δύο ημεδαπών, οι οποίοι στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης την 12-3-2012 απολογήθηκαν στον κ. Ανακριτή Αγρινίου, ο οποίος και διέταξε την προσωρινή τους κράτηση.















3.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 15 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο αστυνομικών σε θέματα ασφάλειας αερομεταφορών.
Ολοκληρώθηκε σήμερα (15-3-2012) το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, σε θέματα ασφάλειας αερομεταφορών, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πολιτικής Αεροπορίας, στο Ελληνικό, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν συνολικά (23) αστυνομικοί, που υπηρετούν σε υπηρεσίες ελέγχων ασφάλειας σε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας (Μυκόνου, Θήρας, Μυτιλήνης, Λήμνου, Σάμου, Καρπάθου, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Καβάλας, Σητείας, Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, Αγχιάλου και Ακτίου).
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατάρτιση σε θέματα ασφάλειας αερομεταφορών, κυρίως στους τομείς ελέγχου πρόσβασης προσώπων και οχημάτων, ελέγχων ασφάλειας επιβατών, χειραποσκευών και αποσκευών.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης του αστυνομικού προσωπικού, με στόχο την πληρέστερη επαγγελματική του κατάρτιση και την αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας και ανταπόκρισης.

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Κέρκυρα, 15 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στη Λευκάδα για χρέη προς το Δημόσιο
Οι οφειλές που εκκρεμούν ξεπερνούν τις 224.000 ευρώ.
Συνελήφθη, χθες (14-03-2012) το μεσημέρι, στην πόλη της Λευκάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, 53χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.
Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για οφειλές προς το Δημόσιο που ανέρχονται στις 224.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 15 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες (14-3-2012) το απόγευμα το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διενήργησε ελέγχους για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων σε δώδεκα (12) οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.
Συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα εκ των οποίων είκοσι (20) γυναίκες και τρεις (3) άνδρες με κατηγορίες που τους βαρύνουν, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, διευκόλυνση ακολασίας άλλων και παράβαση των Νόμων περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων.
Επιπλέον συντάχθηκαν και απεστάλησαν στον Δημόσιο Κατήγορο Αθηνών δύο (2) Εκθέσεις Αρχής.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 15 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρώτες πρωινές ώρες χθες (14-3-2012), συνελήφθη στην Κερατέα, από αστυνομικούς του Α.Τ. Κερατέας, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί λίγο πριν είχε αφαιρέσει διάφορα εργαλεία από οικόπεδο στη περιοχή της Κερατέας.
Από την έρευνα που διενήργησε το Τ.Α. Κερατέας προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με τρείς επιπλέον ομοεθνείς συνεργούς του που αναζητούνται, αφαιρούσαν οικοδομικά εργαλεία, μηχανήματα, γεννήτριες και διάφορα άλλα παρόμοια αντικείμενα από υπαίθριους χώρους και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας.
Όπως εξακριβώθηκε κατά το τελευταίο δίμηνο έχουν διαπράξει πέντε (5) παρόμοιες κλοπές στη περιοχή της Κερατέας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 50χρονος διαχειριστής εταιρείας εγχώριων και διεθνών μεταφορών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται σε 766.916,93 ευρώ.
Συνελήφθη σήμερα (15-03-2012) το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 50χρονος διαχειριστής εταιρείας εγχώριων και διεθνών μεταφορών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄εξακολούθηση.
To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 766.916,93 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 29-12-2006 ως 28-02-2011.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συλληφθέντα αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 53χρονη στα Γιαννιτσά, διωκόμενη με ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τoυ συζύγου της.
Συνελήφθη χθες (14.03.2012), από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, μία ημεδαπή 53 ετών, η οποία διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, εντοπίστηκε και συνελήφθη η 53χρονη σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Γιαννιτσών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 52χρονου συζύγου της που έλαβε χώρα την 10.02.2012 στα Γιαννιτσά (σχετικό το από 11.02.2012 Δελτίο Τύπου).
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

9.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο άτομα για εκβίαση και ληστεία στην Φλαμουριά Πέλλας
Για την υπόθεση αναζητούνται άλλα επτά (7) άτομα
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας χθες (14.03.2012) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εννέα ατόμων για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της εκβίασης, της ληστείας, της παράνομης κατακράτησης και της παράβασης του Νόμου περί όπλων.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Βεύη Φλώρινας από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης, δύο ημεδαποί 53 και 55 ετών, ενώ αναζητούνται να συλληφθούν εντός των ορίων του αυτοφώρου τα υπόλοιπα επτά (7) άτομα.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού και για λογαριασμό του 53χρονου, το πρωί της ιδίας ημέρας μετέβησαν στο ποιμνιοστάσιο 36χρονου ημεδαπού σε αγροτική περιοχή στην Φλαμουριά Πέλλας, λόγω προηγούμενων οικονομικών διαφορών των συλληφθέντων και του 36χρονου.
Δύο από τους δράστες που αναζητούνται, απείλησαν τον 36χρονο και στη συνέχεια ένας εκ των δύο, αφού τον απομόνωσε σε χώρο του ποιμνιοστασίου, με τη χρήση πιστολιού τον εξανάγκασε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση για την παραχώρηση (300) εριφίων και την εξόφληση του υπόλοιπου χρέους.
Παράλληλα, οι λοιποί δράστες αφαίρεσαν (250) ερίφια, τα φόρτωσαν σε δύο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα και τα μετέφεραν στο ποιμνιοστάσιο του 53χρονου που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή στην Κέλλη Φλώρινας.
Στο ποιμνιοστάσιο του 53χρονου βρέθηκαν (219) από τα αφαιρεθέντα ερίφια και αποδόθηκαν στον παθόντα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

10.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 15 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρώτες πρωινές ώρες της 13-3-2012 συνελήφθησαν στην Αγία Παρασκευή, από αστυνομικούς του Α.Τ. Γέρακα, τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, γιατί λίγο πριν είχαν παραβιάσει τις κεντρικές εισόδους δύο πολυκατοικιών στην Αγία Παρασκευή και αποπειραθεί να διαρρήξουν τις αποθήκες των υπογείων.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αγίας Παρασκευής προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες κατά το τελευταίο μήνα έχουν διαπράξει δέκα (10) διαρρήξεις αποθηκών, που βρίσκονται σε υπόγεια πολυκατοικιών στη περιοχή της Αγίας Παρασκευής, από τις οποίες είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικά εργαλεία, ποδήλατα, είδη ένδυσης, συσκευασίες με λάδι καθώς και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

11.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 15 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιστροφή τριάντα τεσσάρων (34) αλλοδαπών πολιτών, διαφόρων υπηκοοτήτων, στις χώρες καταγωγής τους.
Η επιστροφή άλλων τριάντα τεσσάρων (34) αλλοδαπών πολιτών, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες (14-03-2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της μη νόμιμης μετανάστευσης.
Συγκεκριμένα επεστράφησαν, δεκαπέντε (15) πολίτες Μπαγκλαντές, τρεις (3) πολίτες Πακιστάν, δύο (2) πολίτες Ουκρανίας και δέκα τέσσερις (14) πολίτες Αλβανίας.
Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς την τη Ντάκα, τη Λαχώρ και το Κίεβο, ενώ οι δέκα τέσσερις (14) υπήκοοι Αλβανίας επεστράφησαν οδικώς, από τη Δ/νση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, μέσω του μεθοριακού σημείου της Κακαβιάς.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται κυρίως από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

12.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν έξι ομογενείς για παράβαση Νόμου «Περί Ναρκωτικών», «Διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής» και Νόμου «Περί Όπλων»
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έξι (6) ομογενείς ηλικίας 53, 44, 38, 39, 39 και 27 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες, παράβασης Νόμου «Περί Ναρκωτικών», «Διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής» και Νόμου «Περί Όπλων».
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 13-03-2012 στη περιοχή των Πεύκων Θεσσαλονίκης, εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου επέβαιναν ο 53χρονος, ο οποίος κατείχε επτά (7) μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 3,4 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, καθώς και ο 44χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μικροδέμα ηρωίνης συνολικού βάρος 0,6 γραμμαρίων.
Επίσης σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στον Εύοσμο, στην οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πραγματοποιούσε συναντήσεις ο 53χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω, τα οποία κατείχαν από κοινού οι τέσσερις από τους συλληφθέντες ομογενείς (38,39,39 και 27 ετών):
  • μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους 14,2 γραμμαρίων,
  • είκοσι επτά (27) ναρκωτικά χάπια,
  • μία μεταλλική ζυγαριά ακριβείας,
  • δύο κυνηγετικά φυσίγγια,
  • ένα φυσίγγιο κρότου – αερίου,
  • πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή,
  • πλήθος ενδυμάτων τα οποία είχαν αφαιρεθεί από βιοτεχνία ενδυμάτων,
καθώς επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • στην οικία του 53χρονου, το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών,
  • στην οικία του 39χρονου, πλήθος ενδυμάτων, δύο οθόνες και μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ,
  • στην οικία του έτερου 39χρονου, μικρός αριθμός ενδυμάτων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


13.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 15 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο Αίγιο, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος τους χρέη προς το δημόσιο, συνολικού ύψους πάνω από 750.000 ευρώ .
Συνελήφθησαν, χθες (14-3-2012) το μεσημέρι, στο Αίγιο Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 59 και 56 ετών, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο 59χρονος συλληφθείς δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας σιδήρου με εκκρεμή χρέη προς το Δημόσιο ύψους 350.000 ευρώ, ενώ ο 56χρονος είναι πρώην επιχειρηματίας και δραστηριοποιούνταν στο γενικό εμπόριο, με εκκρεμή χρέη προς το Δημόσιο ύψους 405.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

14.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 15 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ημεδαπού για εισαγωγή ναρκωτικών από το εξωτερικό
Κατασχέθηκαν φύλλα κοκαΐνης βάρους 251 γραμμαρίων και 120 φακελάκια με φύλλα κοκαΐνης
Συνελήφθη χθες (14-3-2012) το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 40χρονος ημεδαπός, για εισαγωγή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ο 40χρονος εισάγει ναρκωτικές ουσίες από χώρα του εξωτερικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με φύλλα κοκαΐνης , συνολικού βάρους 251 γραμμαρίων
  • εκατόν είκοσι (120) χάρτινα φακελάκια με φύλλα κοκαΐνης
  • τρία (3) χάρτινα κουτιά με ξένη επωνυμία
  • δύο (2) δελτία αποστολής ξένης εταιρίας από το Περού
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.
( Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό)











ΠΗΓΗ: astynomia.gr

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ